Förutom bättre ljud finns det stora möjligheter till funktionella uppgraderingar genom att bara byta huvudenhet. Funktioner ingen hade hört talats om för 3år sedan är idag standard på en bilstereo. I en og 9-5 06-10 kan man ganska enkelt byta ut (den 15år gamla) huvudenheten men behålla ett vanligt original AS3-system.

För att kunna njuta maximalt av (bruks)bilens återstående tid tycker iallafall jag att premiumvagnens Infotainmentsystem måste upp i nivå med resten på bilen. Och i nivå med tiden! Visst det kanske kostar lite pengar att uppdatera till dagens standard. Men jämfört med vad man redan spenderat på att uppgradera bromsar, chassi och motor är det inte SÅ dyrt.

Många funderar nog på detta och flera har redan monterat en eftermarknadsenhet. Det skulle vara intressant att få lite feedback av de som vet och även få koll på vilka "nya funktioner" som är bra och vilka man verkligen använder.

  1. Vilken eftermarknadsstereo har du i din og9-5 06-10? Varför just den?
  2. Vilken skulle du vilja ha idag?
  3. Vilken skulle du köpa idag? (om du var tvungen att byta)

För den intresserade finns det bra info här hos en av de populäraste leverantörerna om vad som krävs för en ordentlig installation.