Hej.

Jag hade en felkod som dök upp till och från under ett par veckor i våras. Provade att läsa ut den med en app - P0404 var felkoden varje gång. Lämnade in den till en firma som sa att det bara var en sensor som var överkänslig och att det inte var något att oroas över.

Och idag dök koden upp igen. Rent otroligt när jag var på väg till besiktningen, och var dessutom sen så jag hann inte nollställa den, och besiktningsmannen lät sig inte påverkas utan gav mig en tvåa.

Hur som helst. Körde till jobbet. Märkte inget speciellt. Talade med samma verkstad igen som höll fast vid att de gjorde rätt, men att de kan titta på den om två veckor om koden skulle dyka upp igen.

På hemvägen på en 90-väg vid jämn fart märkte jag att den emellanåt kändes lite orkeslös, även om det bara varade i någon sekund. Men en mil senare i ca 50-60 började den verkligen kännas orkeslös. Ungefär som om den kippade efter luft. Även turbomätaren hoppade omkring mellan 0 och ca 50%. Check engine-lampan har dock slocknat, men helt uppenbart är något galet med motorn.

Saaben är en 2011 9-3 TTID 130hk (Maptun 211hk numera) som gått ca 20500. Jag har aldrig haft något bekymmer i de 7000 mil jag haft bilen.

Synd bara att man bor på landet så man har långt till verkstäder, men har lyckats fixa en lånebil. Men hur som helst måste ju min stackars Saab kureras. Några tankar?