Hej!

Jag gjorde precis en riktig tabbe!

Bil: Saab 9-5 2005

Skulle fylla i en dl olja i automatlådan då den låg ca 1/4 över MIN-sträcket och det fanns lite marginal upp. Har haft lite problem med ryck när treans växel lagts i sedan ett byte av oljan för ett par månader sedan (den gick ryckfritt innan bytet, och en månad efter) och tänkte att det inte skadar att hälla i lite olja till och se om det blir någon skillnad innan vidare åtgärd.

Tog flaskan från hyllan, läste "transmission oil" och hällde i. Tyckte att färgen såg konstig ut och insåg att det stod "steering servo" under "transmission oil". Glömde helt bort att jag hade en flaska styrservoolja hemma, och dessutom bredvid på hyllan. Flaskorna är väldigt lika. Första gången jag lyckats hälla i fel vätska i något i bilen, och nu känner man sig som en idiot.

Frågan är, vad gör jag nu? Bärgare till automatlådeverkstad? Köra till GDS och byta oljan ett par gånger? Försöka suga upp oljan via påfyllningsröret?
Den här bilen har rullat 17000 mil och ska rulla minst 10000 till, så det måste göras rätt. Jag är tveksam till att det skulle räcka att byta ett par gånger, utan jag misstänker att lådan måste spolas ordentligt. Alternativt om man kan suga upp all olja som går via påfyllningsröret och sen byta ett par gånger?

Antar att man vill få ur den så fort som möjligt. Det blir säkert massa roliga kemiska reaktioner där i.

Hjälp!