Idag är det 8 år sedan (en fredag) som kl 16.14 SOS fick ett larm om en trafikolycka på 45an i höjd med Ale gokartbana (ungefär där Klädkällaren finns idag norr om Bohus i Ale Kommun).
En olycka som jag överlevde ifrån med nöd o näppe.

Jag körde min 9000 Aero som skulle ställas ut dagen därpå på "En dag på strippen - Säve" skulle bara upp till RonnyO och hans garage och fixa det sista inför lördagen.

Jag kom aldrig fram till garaget utan fick klippas ur min bil. Det tog en god bit över 2h att få mig ur bilen. Blev Ambulans upp till Gokartbanan för att där bli hämtad av helkopter och flugen till Sahlgrenska Sjukhuset. Trafiken stod still i över 3h innan olycksplatsen va möjlig att passera igen i norrgående riktning.

Under 9h höll som på att fixa ihop mig o det som fanns att göra. Efter summering av listan på skador så såg det ut som såhär ungefär ...
- 25-30 benbrott
- Punkterad lunga
- Sprucken mjälte
- Massa skärsår
- Minnesförlust
- O en massa ont
- O en skrotad lågmila 9000 aero -97

Då jag knappt minns ngt från ca 5-10 min innan olyckan till två dagar efter så har jag fått mycket luckor ifyllda. Dels från vänner, dels från många på detta forum och även polisrapporten.

Om jag minns rätt så va Jonas och Ronny två av dom som satt större delen av natten o vänta på att jag skulle bli ihoplappad. Och såklart mina föräldrar o syskon.
Även min bäste vän Andreas va snabbt på plats och flera till såklart.

Ronny gjorde dessutom ett upprop på forumet och samla ihop pengar till att köpa ngt från STCS till mig o min tid på sjukan som blev en helt månad lång.
Frågan va ställd enkelt o den som ville fick föra över valfritt men ca en 20kr till Ronny. I flera dagar och tror veckor (om det än har slutat) så trilla det in 20kr till hans konto. Resulterade i att jag fick en portabel DVD spelare med skärm inkl filmer och en redigt fin Whisky av alla de medlemmar som bidragit. Stort tack till er alla.

Orsaken till olyckan blev aldrig fastställd men iaf så va min bil och jag vållande bestämde en domstol ca 1 år efter. Min bil har väldigt hastigt girat vänster över till motsatt körbana. Har frontat med första bilen där våra båda vänster främre hörn krokar i varandra och vi börjar rotera. Släpper och mötande bil far över "min" körbana o ner i diket. Jag fastnar i räcket mot älven och har snurrat ca 100° och bil nr två norrifrån kör rätt in i min bil mellan bakdörr och bakhjul och bilen blir redigt hoptryckt.
Ingen annan hade överlevt i bilen om det varit ngn mera med. Ev den som isf skulle suttit bakom mig.

Bilder på bilen före och efter ..
www.garaget.org/?car=353
www.saabturbo.se/9000aero/rip

summa summarum till er alla ute i trafiken... Ta det lugnt när ni kör