Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 44

Ämne: Svårstartad när den är kall OG9-5 BioPower

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    8

    Svårstartad när den är kall OG9-5 BioPower

    Hej!

    Jag är ny på detta forum och vill inte göra bort mig. Mina allmänna bilkunskaper är begränsade men jag har ett begynnande intresse. Jag har sökt men inte lyckats hitta någon tråd med samma fel som mitt så jag väljer att starta en ny.

    Jag har nyligen köpt bilen i sign från en handlare (13300 mil). När jag skulle provköra den var den svårstartad. De fick ta fram "starthjälpare" för att få igång den. "-Den har stått med dörrarna öppna och ljuset på i bilhallen så batteriet är nog lite urladdat." var kommentaren, inte otroligt i mina öron.
    När jag 1½ dag senare hämtade den så startade den men nog fick startmotorn lite lite kraft från batteriet lät det som.

    Nästa morgon när jag skulle till jobbet kunde jag inte få igång den. Startmotorn gick men den tände inte korrekt. Ett par tändningar för att sen dö. Flera försök gjordes med samma resultat. De gånger den tände så tände den inte "rent" utan "bluddrade", och orkade inte igång riktigt. Jag gissade på att batteriet var felorsaken.

    Jag fick firman att åka hem till mig och hämta bilen, de fick igång den mha startkablar från deras bil. De bytte ett vakuumrör som var ett hål i och sa att generator laddade och att batteriet var i gott skick. Den startade direkt när jag hämtade den och morgonen därpå men när jag skulle åka hem från jobbet senare på eftermiddagen så var felet tillbaka. Jag fick startat bilen mha startkablar från en kollega.

    Igår mätte jag batteriet när det var monterat (efter att bilen stått still ett par timmar). ~12.5V blev resultatet och ca 14.5V efter att jag startat bilen. Jag tog ändå ur batteriet och laddade ett par timmar. Jag kontrollmätte efter att det fått stå i frånkopplat 6 timmar och då låg det på ~12.7V. Väl i bilen startar den som den ska, men startmotorn går fortfarande lite trött. Efter ett par minuters körning så vill jag rekalibrera ACCn (vilket ska göras efter batteriet varit urtaget (tryck AUTO + OFF)), jag får felkod "1 22", jag har inte fått felkod innan batteriet plockades ur. Dörrarna låser heller inte som de ska mha låsknappen mellan stolarna. Efter ytterligare 30 minuters körning testar jag igen. Denna gång får jag ingen felkod på ACC och dörrlåset funkar som det ska.

    Vad kan felet vara? Är det batteriet trots att det mäter som jag tror att det ska mäta eller är det nåt annat? Batteriet är ett GM original, 60Ah (är inte det lite klent när man har så mycket utrustning som min bil har??).

    Tillägg: Vid tiden har det varit strax under nollgradigt (i GBG) och jag är osäker på om det varit bensin eller E85 i tanken, den hade halv tank när jag hämtade den. Jag har försökt köra med så lite el på som möjligt för att belasta batteriet så lite som möjligt.

    Hoppas på svar från alla duktiga forumsrävar!
    Sedan 2011-01-24 är jag stolt ägare till en:
    SAAB 9-5 BioPower 2.0t -05. Manuell, Vector, Pilotpaket, AS2, navigator och viktigast av allt: värme i baksätet.

  2. #2
    Annonsmoderator Kongos avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Söderhamn
    Inlägg
    6 331
    Medlem#
    4156
    Hej och välkommen.

    Utan att veta säkert så låter det ju onekligen som en kombination av främst två saker i mina öron.

    1. Det låter ju som att batteriet är trött när den startar utan problem med starthjälp. Många 9-5,or låter förvisso inte direkt jätte-pigga när de startar utan många 9-5or har lite lägre frekvens "snurr" på startmotorn som gör att det låter som att det går lite tungt eller trött "njö-njö brmmm" när de startar utan att för den sakens skull är fel på dom. Men när det gäller batterier så har inte det bara med Volt att göra utan batteriet kan vara i dåligt skick och snabbt tappa orken trots att spänningen i batteriet är rätt. Dessutom är det inte säkert att batterier håller längre än några år och ditt kan man ju anta ändå har 6-7 år på nacken... Att bilförsäljaren säger att "det är inget fel på batteriet" kan man ju anta är för att han är rädd för att behöva punga ut med 1000:- för ett nytt batteri till dig och istället har bytt en slang för 3:- metern (som det i och för sig mycket riktigt kan ha varit fel på också)...

    2. De allra flesta (alla) etanol-motorer körd på etanol på vintern kan vara lite mer trögstartade än om de hade körts på bensin och dessutom gå lite orent innan man fått upp temperaturen på motorn. Om din är tankad med etanol kan det behövas några extra varv på startmotorn och det kanske är allt som krävs för att batteriet inte ska orka och kan också förklara blöddrandet. För att hjälpa till så kan man som sagt antingen köra på bensin eller använda motorvärmare om du kör på etanol.
    Nuvarande bilar: Saab 9-3X XWD 2.0T BioPower -10 || Saab 9-5 Aero SportCombi -04
    Tidigare bilar: Saab 900 T8 -80 || Saab 9000i -87 || Saab 9-3t SE -00 (T5) || Saab 9000i -88A || Saab 900 SET -95 Kongo Edition -Steg3+

  3. #3
    Helt original
    Reg.datum
    nov 2009
    Ort
    Karlstad
    Inlägg
    512
    Grannens 9-5a Bio hade även detta fenomen. Dåligt batteri kombinerat med Etanol i tanken, nytt batteri och BF95 i tanken så vart problemet är ur världen. Men min gissning var just somsagt som det nämnts, att batteriet hade några år på nacken.

    Hoppas det löser sig

  4. #4
    Steg 4 Frals avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    4 610
    På min 9-5 bio M-06 byttes batteriet vid ca 11000 mil och knappt 4,5 år. Det var det första den nye ägaren fick göra.

    Har du kvar orginalbatteriet går det på övertid.

    /Fred
    Nu Volvo V60T6 Twin Engine AWD 340hk/540Nm 2020
    Tidigare VW Passat Sportscombi GTE 218hk/400Nm 2017, BMW 320d Xdrive Touring Sport 184hk/380Nm 2014, BMW 320d Touring 184hk/380Nm 2011
    Ännu tidigare SAAB 9-5 SC 2,0t BioPower Nordic st1 ProPerformance 2006.

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    8
    Utmärkta svar! Jag tackar ödmjukast.

    Jag får åka och köpa ett nytt batteri eller höra med firman om de känner för att stå för ett nytt.

    Jag har sedan tidigare en Ford Focus som jag kört hela vintern med E85 i tanken och den startar och går som en dröm (mardröm?!) men på den är batteriet i fullgott skick. Visst tuggar och pustar den lite precis när man startar men den tänder som den ska trots allt.

    Återigen, tack för svaren. Jag återkommer när jag testat med nytt batteri och berättar om det löst sig eller ej.
    Sedan 2011-01-24 är jag stolt ägare till en:
    SAAB 9-5 BioPower 2.0t -05. Manuell, Vector, Pilotpaket, AS2, navigator och viktigast av allt: värme i baksätet.

  6. #6
    Helt original
    Reg.datum
    dec 2004
    Inlägg
    650
    Du kan väl börja med att ladda batteriet riktigt fullt. Högst troligtvis är batteriet trött men man ska ju alltid börja felsökningen med fulladdat batteri. Har du12,5 volt i vilospänning (t ex efter natten) så har du mindre än hälften av laddningen kvar OM batteriet är fräsht! 12,7-12,8 volt ska du ha fulladdat i vilospänning.

    Man kan ganska enkelt radikalt försämra ett sprillans nytt batteri om man låter spänningen sjunka för lågt, t ex låter någon strömförbrukare vara igång. 9-5an är ganska duktig på att själv stänga av sånt som drar ström men p-ljus eller annat kan ju dra ur. Har väl batteriet varit med om en resa ner under 11 volt så kommer det aldrig bli sig likt igen. Vill påstå att du aldrig ska ner under 12,5 volt vilospänning om du vill behålla dina amperetimmar.

    Edit: läste lite slarvigt, du hade ju laddat fullt. Byt batteri!
    9-5 Aero -00

  7. #7
    Sugmotor
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    8
    Jag laddade mitt gamla batteri och har fått bilen att starta varje gång sen dess. Dock har den varit lite kinkig vid startförsök. Nu har jag äntligen bytt batteri men bilen är fortfarande svårstartad. Innan montering så laddade jag batteriet ett par timmar för säkerhets skull.

    Förutsättningar:
    Jag har E85 i tanken, det är ca -2C ute idag.

    När jag startar bilen så går den nu igång utan större problem men den går ojämnt de första 30 sekundrarna ungefär. Ibland går den så ojämnt att den nästan dör. När den väl går rent så funkar allt som det ska. Det är också bara vid kallstart som problemen finns.

    Jag körde i BF95 vid en tankning och då gick det bättre. Den startade lättare. Jag vill dock helst köra på E85 och min förra etanol-bil (Ford Focus) har alltid körts på E85 och alltid startat utan så svåra problem som 9-5:an har, trots att det varit svinkallt ute.

    Jag har inte noterat något annat konstigt. Färddatorn säger att bilen drar strax under 1.3L/mil på E85. Jag kör rätt korta sträckor, ca 1-1.5 mil åt gången så den bränsleförbrukningen känns väl rimlig i vinterkylan (jag använder ännu inte motorvärmaren).

    Är det fel på bilen tro eller är 9-5:or helt enkelt så känsliga för E85 att man vintertid tvingas köra på BF95?
    Sedan 2011-01-24 är jag stolt ägare till en:
    SAAB 9-5 BioPower 2.0t -05. Manuell, Vector, Pilotpaket, AS2, navigator och viktigast av allt: värme i baksätet.

  8. #8
    Steg 5 Mackans avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Borås
    Inlägg
    5 720
    Medlem#
    3186
    Citat Ursprungligen postat av TrumJalle
    Är det fel på bilen tro eller är 9-5:or helt enkelt så känsliga för E85 att man vintertid tvingas köra på BF95?
    Du bör köra med vanlig BF95 var 10e tank för att rensa ur systemet från ev. etanolrester.
    Kolla även med Saab om det finns en programuppdatering till din bil som kan hjälpa till med kallstarten!

    Jag kör min 2,3t på etanol och har gjort så de senaste 3 tankningarna, går lite ojämnt de första sek. efter start men inga som helst startproblem.
    ///Mackanized
    Tillbaka

  9. #9
    Steg 1
    Reg.datum
    jan 2007
    Inlägg
    1 811
    OT: Hur "starkt"(%) är etanol?
    9000CS 2.3i -92 Aero 16" med polerad kant.
    CAVGT40, 9000CS 2,3t automat -98

  10. #10
    Individuell mappning
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Vänersborg
    Inlägg
    7 279
    Kanske är trött men vad menar du med hur starkt?

  11. #11
    Steg 5 Mackans avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Borås
    Inlägg
    5 720
    Medlem#
    3186
    E75 är det här i stan just nu.
    ///Mackanized
    Tillbaka

  12. #12
    Individuell mappning
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Vänersborg
    Inlägg
    7 279
    Om det är oktan du är ute efter så är det 102-E75 104-E85.

  13. #13
    Sugmotor
    Reg.datum
    jun 2013
    Inlägg
    18

    Svårstartad 9-5 Aero BioPower när den är kall

    Hej Pojkar och flickor.
    Jag tänkte dela med mig om mitt lilla problem på min Saab 9-5 Aero -02 och se ifall någon har något förslag på vad som kan vara orsaken till att den beter sig som den gör. Detta inlägg kommer att bli väldigt långt, bara så ni vet redan nu J

    Bilen som det gäller är en 9-5 Aero -02 som gått lite mer än 31000mil och är lite uppgraderad med 19T turbo spridare m,m
    Det som är felet är att när bilen är kall så är den svår startad och man får nöta länge på starten lr flera ggr. Första gången felet uppdagades så var det efter att jag bytt kylarvätska på bilen, så jag testade då men ny tempsensor. Ingen skillnad.

    Sen så testade jag att byta följande grejer,
    Lmm
    Tändkasset
    Stift
    Bränslepump testat 2 st 255/l
    Bränslefilter
    Vevaxelpos, givare
    Båda lambdasonderna
    Gasspjället är ny bytt.

    Det som gör detta fenomen lite svår löst är: att när jag har E85 i tanken så startar den mycket lättare.
    Som sagt bilen är uppgradderad, det började med prg vara (biopower prg av en här på forumet) ,sen så blev det 3” avgas hela vägen och 630cc spridare, walbro 255 pump och 16T turbo. Det var under tiden som jag bara hade bytt prg vara som felet uppdagades,
    när jag sen satte i 630cc spridarna i bilen så gick den igång lätt på bly 98 dock var det ju bara några kallstarter innan jag åkte i väg och fick prg varan justerad till dessa spridare samt 16T snurran, och sen så var ”felet” tillbaka. Jag hade då nästan aldrig tankat E85 i bilen utan började göra det ganska nydligen.
    Nu till det tråkiga, efter att jag pressade bilen lite väl hårt och toppade den, så rasade motorn, 1:ans kolv blev det hål i. Nu är motorn renoverad med T5 kolvar och vev, 16T snurran visade sig vara kina skit och var helt slut i lagren (efter ca 2 månader) så det monterades på en 19T av bättre kvallite, så jag var allså tvungen att kontakta den killen som hade hjälp mig med prg varan i bilen, så han justera till det efter den nya turbon, jag nämnde då för honom om det här kallstart problemet och att det verkade varit bättre då jag hade för stora spridare på än vad prg, var gjort för. Vi diskuterade lite och han fettade på lite mer på kallstart mappen, för att se om det kunde hjälpa. Nu efter ett tag så har jag lagt märke till att när jag har E85 i bilen så är den inte svårstartad utan bara när jag har blyad 98 i bilen. Jag är ju ingen jätte expert när det gäller bilar, men ändå inte helt korkad. Så jag anser att det lär ju inte vara fel på någon givare lr så, då hade den ju inte startad bra på E85, När jag kollar i open Sid så verkar alla värden när det gäller E85 mängd och så stämma, men när jag har 98 i tanken så får jag misständningar på 2 och 4 när den försöker hosta igång, men sen under körning ingenting. Varken lugn körning lr hård pressad och för övrigt går bilen mycket bra.
    Så frågan är vad är det som gör att det är såhär? Det bör ju inte vara prgvaran i bilen då det dök upp helt plötsligt i våras, och jag hade då haft samma prgvara i bilen i ca ett år. Jag vill inte nämna här vem som ligger bakom prg varan i min bil, då jag inte vill hänga ut honom, för jag tror att vissa av er komma att kritisera hans prg och mena på att det är det som är felet, men den här killen är i mina ögon väldigt duktig på vad han håller på med och eftersom felet inte dök upp i samband med ny tt prg, så tror jag starkt att det inte är något fel i det.

    Ska testa tanka bly 95 nästa gång jag tankar för att se hur den beter sig med det i tanken.

    Men är det någon av er experter som har någon ide om varför det är såhär, så får ni gärna säga till. Är liksom lite less på att byta massa grejer utan resultat.

    Div stavfel och rörigt inlägg bjuder jag på.
    Mvh 2fast

  14. #14
    Steg 3
    Reg.datum
    nov 2008
    Ort
    Upplands Väsby/Wall Entuna
    Inlägg
    3 615
    Okej jesper, detta va alltså innan första motorn rasade, eller hur.
    Borde vara bränsletrycksrelaterat i ditt fall o då menar ja inte själva pumpen. Räcker en vanlig std bränsletrycksregulator så vet du var det finns.
    Göran
    9-5 2,0t-00 kombi/9-5 2,3t-99 låg kombi/9000turbo -85 SR Rostfri 4100 mil.

  15. #15
    Individuell mappning kIM0hs avatar
    Reg.datum
    aug 2005
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    8 298
    Medlem#
    6220
    Hej!

    Startar bilen bra på E85 kall men inte på bensin så är det nog kallstartsmappen för bensin som är för mager.
    Hade det vart något med bränsletrycket så hade den jävlats värre på E85.

    Mvh
    Opel Astra J OPC 2012
    What did u run 200-300? A bit over 6sek. Why so slow?

  16. #16
    Sugmotor
    Reg.datum
    jun 2013
    Inlägg
    18
    Så turbosug tror på bränsletrycksregulatorn. Har ej bytt den. Så hmm kanske kan det vara den som spökar. Men hur kommer det sig att den klara att hålla rätt tryck för övrigt över hela registret? Om den reglerar för lågt bränsletryck så borde väl bilen spika som f a n på topp varv på E85 då den kräver som mest soppa där. Lr gör den inte det? Rätta mig om jag har fel, men visst så behöver motorn mer soppa på typ 5500varv och fullt laddtryck än vad det behöver vid kallstart.

    Om btr är trasig och släpper tillbaka för mycket soppa så borde den väl även göra det vid högvarv?

    Att det skulle vara fel på kallstart mappen. Som jag skrev tidigare. Så uppkom felet utan att mappen ändrades. Men nu senaste mappen som laddades in bilen, fick lite fetare bränsleblandning vid kallstart. Men det har inte gjort någon som helst skillnad.

    Jag blir lite tokig på detta strul. Det är när bilen stått över natten som den är svår startad alltså när den är ordentligt kall. Har man startat bilen och låtit den vara igång ca 3 min sen stänger av igen. Så startar den utan problem även fast man låtit den stå typ 20 min.

    Jag har också varit mycket inne på att det är bränsle relaterat. Men har ju bytt typ allt som har med det att göra. Dock inte btr.
    Men det skumma är ju ifall den får för lite bränsle på 98 varför inte på E85?
    Är det så att den lyckas kompensera det lite för låga bränsletryck med längre öppet tider på spridarna, när man har E85? Men varför inte spikningar då på hög varv? Har inte en enda reggad knk i open sid sen motorrenoveringen och då har jag kört ca 200 mil däremot har jag regnade misständningarna på cyl 2 och 4 efter att jag hade bensin i ett tag. Och de uppkom vid kallstart. Ca 2-4/ kallstart.

    Funderar på att kanske pröva byta btr. Är det svårt att byta den? Spec. Verktyg? Lr sitter den bultad? Är det 3 bar som är original? Jag bör ju ta samma som original så jag slipper mappa bilen igen.

  17. #17
    Grundladd Dabs avatar
    Reg.datum
    jul 2005
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    424
    Medlem#
    8896

    9-5 Bioppower svårstartad kall

    Hej,

    Har fått lite problem med min 9-5. Den startar oftast inte då den stått över natten. Tuggar på startmotorn utan resultat. Väntar man sedan 30 min eller så startar den sedan ganska lätt. När bilen väl startar går den bra, jag får inga felkoder eller dyligt. Varm startar den omedelbart.
    Problemet har kommit successivt, har märkt under våren att man fått dra den lite längre på starten än normalt.

    Några ideér vart jag ska börja felsökningen?

    Bil:9-5 Biopower 2,0, -07. 17000mil, servad enligt plan. E85 i tanken.

  18. #18
    Helt original
    Reg.datum
    maj 2010
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    577
    Hade samma problem med min 9-3 biopower men slängde i bensin och körde den varm sen drog jag ett par repor med den så jag rensa ur sot och klegg i spridarna. Värt att testa så ut och gasa ur den lite

    Min har lite annan mjukvara och hårdvara iof men de borde väl inte spela någon roll?
    Senast redigerat av gnodan den 2014-04-30 klockan 11:44.

  19. #19
    Steg 3 Mr_SunBears avatar
    Reg.datum
    feb 2003
    Ort
    Mälardalen Västerås
    Inlägg
    3 519
    Medlem#
    3471
    Har liknande problem med min 9-5:a, fast vi har olika hårdvara och mjukvara.
    I mitt fall är det temperaturberoende är det svalt ute 10 grader typ och kall motor så har bilen blivit väldigt tjurig att starta (E85) aldrig varit problem förr. (Har nya spridare, t-stift, läcksökt mm allt är i prima funktion)

    Men spridarna är en kandidat att kolla upp när BP bilar börjar bli svårstartade/ryckiga. Har du motorvärmare, startar bilen lättare då du haft den inkopplad en stund? När du provar med kall motor låt bilen mala lite på starten vrid av tänding och testa igen, startar den då? Samma problem med bensin i tanken?

    Lyft på motorkåpan/plastskyddet och titta över alla slangar/backventiler att de är hela. Inte ovanligt att en backventil går av vid slanganslutningen du ser den vid ventilkåpan. Annars som föregående skrivit tanka i bensin och ut och gasa ur bilen lite.
    Senast redigerat av Mr_SunBear den 2014-04-30 klockan 09:36.
    //Björn
    Västerås
    Medlem #3471
    Mr_SunBear @ Garaget

  20. #20
    Sugmotor
    Reg.datum
    jul 2011
    Inlägg
    36
    Hej, jag har exakt samma problem samt samma bilmodell som trådskaparen och därför lånar jag denna tråden. Bilen har alltid varit lite segstartad oberoende bensin eller E85. Men den har alltid startat på första försöket. Nu har det dock ändrat sig på sista. Bilen startar knappt när den är kall (mindre än 5 grader ute). Jag får kanske göra 5 försök och tillsist hostar den igång och går väldigt ryckigt i 30 sekunder. Sen är bilen som den brukar.

    Följande har jag provat och fixat:
    - Bensin i tanken. Jag har kört en hel tank bensin på utan förbättring
    - Nya stift, batteri ,olja och filter.
    - Bytt backventilen till vevhusventilationen. Den var knäckt i fästet.

    Följande andra observationer är gjorda:
    - Oljefukt kring LLM. LLM fuktig vid inspektion. Rengjort men ingen förbättring.
    - Inga synliga läckage i övriga slangar under plasthuven.
    - Motorlampan lyser inte.
    - Bilen startar lätt när den är varm eller stått med motorvärmare.
    - Ingen förbättring vid lagning av backventilen.

    Vad är nästa grej att kolla?
    Tack på förhand

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Svårstartad kall NG9-3 BioPower
    Av erakost i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 15
    Senaste inlägg: 2020-01-07, 21:11

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •