Resultat 1 till 1 av 1

Ämne: Regler för Marknadsplatsen

 1. #1
  Steg 5 Kongos avatar
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Söderhamn
  Inlägg
  5 792
  Medlem#
  4156

  Regler för Marknadsplatsen

  För att vi skall få ett bra och fungerande forum för annonser så skall dessa regler följas vid annonsering.
  Följs inte reglerna kan annonser komma att nekas publicering eller tas bort.

  Godkännande av annonser görs av moderatorer i mån av tid.
  Det kan dröja från någon minut upp till ett dygn innan annonser kommer publiceras.
  Om en annons nekas publicering så kommer ni att bli meddelad orsaken till nekandet.

  Självklart gäller även dom vanliga reglerna för forumet även här.
  Forumets regler

  Annonstorgens regler

  § 1 - Skriv en tydlig rubrik/topic så att man vet vad det är som annonseras.
  Det finns gott om plats för annonstext så håll rubriken kort och sammanfattad.
  Detaljinformation, pris, miltal etc. hör hemma i textfältet.

  § 2 - Beskriv objektet i annonstexten (ej rubriken) så tydligt som möjligt i annonsen (tex färg, ålder, modell, osv). Tänk er in i vad som är intressant eller kanske rent av avgörande för den som tittar på annonsen att veta. (Vad vill annonsintressenten veta?).
  Bilder laddas med fördel upp här på forumet.

  § 3 - I annonsen skall framgå var (geografiskt) objektet för försäljningen finns.
  Att det finns en signatur/profil med ort betyder inte att objektet finns där och dessa syns ej automatiskt i TapaTalk så skriv i texten var varan finns för enkelhetens skull. Dessutom går det snabbare att godkänna annonser då.

  § 4 - Skriv gärna om objektet går att skicka eller inte (eller om du är beredd eller inte på att skicka eller ta emot objekt via någon fraktfirma). Vem som skall stå för frakten osv.

  § 5 - Skriv hur du vill bli kontaktad (telefon, per pm, via e-post eller på annat sätt).
  Tänk på att det går ej att svara på inlägg på Marknadsplatsen! Information om varför -> Länk

  § 6 - Ange helst ett pris eller vad du tänkt dig för affär för det du annonserar om. Tänk på att "Pris: BUD" kan vara svårt för köparen att resonera om vad som är ett rimligt bud, särskilt om han/hon inte vet speciellt mycket om just detta objekt. Och vad är ett "Skambud"?

  § 7 - Att ha flera annonser med samma objekt är inte tillåtet.
  Den senaste tas bort eller nekas publicering av Moderator.
  Och det är då ej heller tillåtet att radera en annons och lägga upp samma objekt igen.
  Är det något i annonsen som annonsören vill ändra på så redigerar man sin egen annons. Ny annons på samma objekt tillåts 14 dagar efter föregående annons.

  § 8 - Annonsering av stulna objekt är absolut förbjudet.

  § 9 - Annonsering av saker som strider mot svensk lag är förbjudet. Annonser som ligger i den sk. gråzonen har moderator tolkanderätten till hur annonsen ska bedömas och rätt att vidta lämpliga åtgärder mot.
  "PU – pyroteknisk utrustning för fordon är exempel på otillåtna objekt", t.ex. Airbag. -> Länk  § 10 - Tänk på att lägga annonsen i rätt annonsforum. En annons som är lagd i fel avdelning kan nekas publicering alternativt flytta annonsen till rätt forumdel.

  § 11 - Annonsering som kan anknytas till kommersiell försäljning är inte tillåtet på STCS forum. Till exempel är tillverkningsverksamhet i annonseringen ("jag kan göra ditten och datten, här är prislista") inte riktigt förenligt med vad STCS har tänkt att använda annonstorgen till. Inte heller är gruppköp eller de som kommit över "ett parti med delar som nu är till salu" en sådan tjänst som STCS har tänkt att använda annonstorgen till utan annonstorgen är en tjänst som är till för forummedlemmar som villa avyttra eller köpa prylar de har liggande eller annonsera efter delar eller prylar som de behöver.

  § 12 - Tänk på att helst taga bort, eller på annat vis ange att annonsen ej längre är aktuell, när du har fått objektet köpt eller sålt.

  § 13 - Annonser endast innehållande länk till annan annonssida är ej tillåtna, ej heller länkar till auktionssiter som t.ex. ebay eller tradera. En beskrivning av objektet samt ort skall ALLTID anges enligt §2 och §3.

  § 14 - Annonsering som utförs med uppenbar avsikt för att på ett eller annat vis bedra tilltänkta säljare/köpare är absolut förbjudet på STCS forum.

  Alla IP-nummer på annonsörer loggas.


  Tips vid annonsering

  Tänk på att det finns oärliga människor. Både köpare och säljare måste vara försiktiga och ansvaret för att i största möjliga mån genomföra affären/annonseringen på ett bra och säkert sätt ligger lika mycket på båda parter.

  Saab Turbo Club Sweden och STCS forum har inget som helst ansvar för de annonser, och annonsörer som finns på STCS forum.
  Affärer på annonsforumen görs på egen risk.


  * Vid bedrägeri, rekommenderas ni att kontakta Polisen samt att meddela forumansvariga (moderatorer/moderatoransvarig/administratör). Tänk dock på att försöka vara på den säkra sidan att det rör sig om ett bedrägeri innan ni agerar. (Kanske den som ni misstänker för bedrägeri har naturliga förhinder som gör honom/henne oförmögen att slutföra köpet/försäljningen just nu?).

  * Tänk på att inte publikt diskutera en försäljare/försäljning på forumet. Kanske föreligger missförstånd eller kanske den som ni misstänker för bedrägeri har naturliga förhinder som gör honom/henne oförmögen att slutföra köpet/försäljningen just nu?. Kontakta istället formansvariga (moderatorer/moderatoransvarig/administratör) så försöker vi hjälpa till i frågan så gott vi bara kan.

  Tänk också på detta!

  * Att betala i förskott är förenat med stora risker. Att skicka en vara utan betalning är också förenat med stora risker. Försöka att använda så säkra betalmetoder som möjligt, förslagsvis http://www.internetgirot.se, Postförskott, Bussgods efterkrav, etc.

  * Att säljaren lämnar ut sitt person- eller kontonummer skyddar dig inte från att bli lurad.

  * Begär om möjligt originalkvitto och skriv köpekontrakt vid större/viktigare köp.

  * Se till att hålla ordning på eventuella pakets kolli nummer/inlämningskvitton etc. Skulle paketet försvinna så är det viktigt att ha dessa handlingar, både för att kunna bevisa för fraktfirman samt köparen att du verkligen har skickat paketet.

  * Tänk på att det är förenat med vissa risker att skicka saker med transportfirmor (PostNord, DHL, Schenker, Bussgods, etc) med tanke på skador på det ni skickar. Se till att ni uppmärksammar vilka regler och garantier som gäller på det ni skickar och vilka regler den transportfirman ni väljer har.

  * När ni köper fordon, kontrollera att fordonet i fråga verkligen ägs av säljaren. Kontrollera om fordonet är belånat och försök att verifiera fordonets miltal, historik och servicebok. Se alltid till att skriva köpekontrakt/kvitto. Använd exempelvis Konsumentverkets kontrakt för bilar. (Finns på http://www.konsumentverket.se/)

  * När ni säljer fordon, följ alltid med på provkörningar eller ta någonting i pant. Kräv alltid legitimation och kontrollera med ditt försäkringsbolag vad som gäller vid olyckor eller skador på fordonet som sker under provkörning. Kontrollera i möjlig mån att den betalning du får är giltig. (Kontrollera med bank/post om t ex check eller postväxel är giltig och går att lösa in). Se alltid till att skriva köpekontrakt/kvitto. Använd exempelvis Konsumentverkets kontrakt för bilar. (Finns på http://www.konsumentverket.se/)


  Var extra vaksam och tänk på att...

  * ...om erbjudandet låter för bra för att vara sant så kan det faktiskt vara så. (För bra för att vara sant).
  * ...om motparten stressar dig att genomföra affären så kan man fundera på vari brådskan ligger?
  * ...det är mycket riskabelt att lämna ut bankkonto eller kreditkortsnummer till folk du inte känner.
  *...att det är förenat med risker att gå runt med stora mängder kontanter. Gör hellre upp affären på bank, internetbank eller använd postväxel om det gäller stora belopp.

  Lycka till med era affärer!
  Senast redigerat av Moderator den 2022-03-30 klockan 18:14. Anledning: Länk till forumets regler rättad samt förtydligande.
  Nuvarande bilar: Saab 9-3X XWD 2.0T BioPower -10 || Saab 9-5 Aero SportCombi -04
  Tidigare bilar: Saab 900 T8 -80 || Saab 9000i -87 || Saab 9-3t SE -00 (T5) || Saab 9000i -88A || Saab 900 SET -95 Kongo Edition -Steg3+

Liknande ämnen

 1. Fel på marknadsplatsen?
  Av varaderon i forum Forum-/Hemsiderelaterat
  Svar: 58
  Senaste inlägg: 2012-10-10, 09:41
 2. Regler för Marknadsplatsen
  Av Kongo i forum Bilmarkan säljes
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-10-14, 16:12
 3. Regler för Marknadsplatsen
  Av Kongo i forum Bilmarkan köpes
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-10-14, 16:11
 4. Regler för Marknadsplatsen
  Av Kongo i forum Pryltorget säljes
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-10-14, 16:11

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •