Hej.

Bilen är en 9000 CSE -96.

Råkade igår kväll ut för att det inte går att vrida om tändningsnyckeln. Det är helt stumt. Har bläddrat igenom mängder med trådar och förstått att det gäller att få nyckeln till läge 1 för att kunna få ut tändningslåset.

Jag har försökt med att knacka ganska hårt med en hammare, dra allt vad jag kan för hand och smörjt med WD-40. När jag höll på slet jag i ratten så rattlåset har klickat i.

Jag vet om att jag har ett slitet tändningslås så förmodligen har inte låset ploppat upp som det ska? Någon som har en bild på hur det ser ut när det är upploppat?

Om inte någon har några tips på hur man ska lirka, jag har mest dratt ut och in, upp och ner medan jag försökt vrida så jag antar att det är mer våld som gäller. Jag antar att jag måste hålla tryck på ratten samtidigt som jag vrider nyckeln eftersom rattlåset hoppat i? Om det går på röven och nyckeln går av i låset, försvårar det då något när verkstaden får borra ut låset? Annars känns det inte som jag har så mycket att förlora utan lika bra att panga på med en polygrip.