Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Ibland går inte växlarna i, 900 -94

  1. #1

    Ibland går inte växlarna i, 900 -94

    Har för några dagar sedan köpt en Saab 900 2.0T -94 med Sensonic låda. Bilen har gått 17200 mil.

    Ibland när jag lägger i en växel blir det bara friläge. Växellådan är inte trög eller låter konstigt utan fungerar i övrigt felfritt. Men ibland när jag lägger i antingen backen eller 4:an eller 5:an (har för mig att det hänt även på 2:an eller 3:an) så blir det endast friläge. Växellådan känns helt normal och det känns som växeln har gått i perfekt men när man gasar är det endast friläge. Efter att jag har lagt i en annan växel och försökt några gånger så fungerar den som vanligt igen.

    Har själv ingen aning om vad det är för fel så alla tipps uppskattas. Pratade med Saab i Malmö, men det gav ingenting. Mekanikern svarade att han inte hade en aning om vad det var för fel och att en felsökning kostar 1500:-, men att det förmodligen skulle kosta 20.000:- att åtgärda felet. Låter som hederligt skitsnack...

    En annan sak också, när man kör iväg på 1:an från stillastående, klonkar det ibland till lite. Någon som vet vad det kan vara?

    mvh
    /Daniel

  2. #2
    Kan det vara någon givare som är trasig eller glappar, eller kanske man får byta styrboxen till växellådan, den kostar dock över 4000:- ? Det skadar väl inte att byta växellådsolja, fast jag antar att det inte rättar till felet?

  3. #3
    Har nu sökt som en galning på Internet för att reda ut detta problemet och det verkar som det vettigaste alternativet är att bygga om till manuell. Nu undrar jag om någon här känner till någon som gjort detta tidigare och som kan hjälpa till med detta i Malmötrakten. Mycket tacksam för svar och givetvis kan jag betala en rimlig summa för jobbet.

    Tack på förhand!
    mvh
    /Daniel

  4. #4
    hmm, när jag startade bilen idag lade sig tomgången på 2200 varv, sjönk efter några sek till 2000 varv. Meddelandet att lägga ur växeln kom direkt och sedan när jag skulle lägga i en växel igen kopplade den inte. Alltså "skraaap". Är det fortfarande ett sensonic problem som löser sig genom att konventera till manuell, eller är det något annat som har hänt?

    Nu är det väl dags för någon annan att svara än mig själv...?

Liknande ämnen

  1. Växlarna hoppar inte ur som de ska?
    Av Scinner i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2012-04-23, 17:20
  2. Kupéfläkt går ibland, ibland inte, felsökt hos Saab...hjälp!
    Av Turbotjej i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2010-10-29, 00:24
  3. Får inte rätt på växlarna.
    Av andreaas90 i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2008-10-21, 00:13
  4. får inte i växlarna...ibland!!!
    Av saabtony i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2007-03-29, 22:19

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •