Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 34

Ämne: Bilfirman Bluff & Båg AB

 1. #1
  Grundladd
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Växjö
  Inlägg
  348

  Bilfirman Bluff & Båg AB

  Hej!

  Jag köpte en Saab 9-3 Aero 01 för ett par veckor sen. Dess värre har det inte blivit som jag har tänkt mig riktigt. Efter att jag haft bilen ett par dagar tyckte jag den rasslade lite mycket. Så jag lyfte ventilkåpan och kollade lite. Visste det var lite svart och gyllenbrun olja men inget extremt. Men för att vara på den säkra sidan ville jag ändå att firman där jag köpte bilen skulle kolla upp kamkedjan. Jag körde ner bilen (ca 10mil enkelresa) Jag hade blivit lovad en lånebil under tiden. Men det fick jag inte. Jag ringde ner dagen efter och dom sa att dom kollat kamkedjan och sträckaren var ute ca 7-8mm och att det inte var så mycket oljeklet i varken sumpen eller pickup silen. Bra tänkte jag behöver väl inte oroa mig då. Men som bil mekaniker och efter att lyssnat på lite andra Saabar så kändes det inte rätt med kamkedjan. Och efter som en Mercedes som gått 90 000mil lätt mindre från kedjan. Så igår (fredag 18/8 06) lånade jag hem en 27mm hylsa från jobbet och skruvade lossade spännaren enligt instruktioner om att först lossa skruven med 12mm skalle och sedan plocka ut fjädern och sedan lossa 27mm skruven själva spännaren. Jag fick utspännaren efter att ha fått ta i redigt bra. Mao säkert inte varit lossade av firman där jag bad dom kolla kamkedjan och spännaren. Ja iallafall fick ut spännaren och mätte upp hur långt den hade gått ut. Gissa vad glad jag blev när skjutmåttet vissade hela 21mm. Blev flyförbannad ringde ner till bilfirman där jag köpte bilen och undrade om han tyckte det var normalt att spännaren går ut 13-14mm på en vecka. Han hade gå inget svar på den frågan och skulle prata med verkstaden på Måndag. Sen sa han att garantin igentligen inte täcker detta men han skulle kanske hjälpa mig iallafall. Han var även redigt otrevlig och sa att efter som din bil du bytte in inte var i så fint skick heller så kan du ju inte begära det orimliga och undrade om jag blivit pedant över en natt. Men det är ju viss skillnad på en bil som gått 21 000mil från 1993 och en som gått 9 000mil från 2001 tyckte jag och han hade ju kollat på bilen innan han bytt in den och borde sett en del lack bättringar och annat. Men visst att dom kan missa att bilen rasslar lite och ta sitt ansvar men sen att man be dom kolla upp det och sen står och ljuger en rätt upp i ansiktetet då går det för långt. Kommer av råda alla jag känner och kommer skriva detta på dom flesta större bil forum om dom inte fixar detta redigt nu. Har även hört nått om att man har 6 månaders garanti på ursprungliga fel enligt Allmänna Reklamations Nämden. Kommer det att hjälpa mig i detta fall? Får väl ta kontakt med ARN om dom inte löser detta på ett vettigt sätt.


  Jag vill inte namn ge bilfirman ännu, Vill vänta och se lite hur det löser sig. Föresten finns det någon annan lag som kan hjälpa mig i detta fallet.

  Visst kan jag byta kamkedjan själv på en helg på jobbet men köper man en bil på en firma ska den fan vara redig. Alla jag har pratat med tycker inte jag ska behöva göra detta själv heller. En annan tyckte till och med att det var bedrägeri och att skulle Polisanmäla dom. Efter som dom ljugit mig rätt upp i ansiktet för att troligtviss slippa fixa problemet. Sen efter som jag bara är 19år tror dom väl att dom ska kunna lura mig. Men dom vet inte vem dom har att göra med


  Någon 8-årig motorgaranti på Saab har jag inte. Så det behöver ni inte tjata om. OK?

  MVH Olof Karlsson
  CosmoBlå 9-3 Aero -01

 2. #2
  Steg 1
  Reg.datum
  jul 2003
  Ort
  Amerikatt
  Inlägg
  1 471
  Du är inte den förste som är missnöjd efter ett bilköp.

  1. Du borde väl ha någon form av garanti på bilen (MRF 1,3,6 månader ?)
  2. Du har konsumentverkets sexmånadersregel.
  3. Att kamkjedjan är tvärslut efter 9000mil är väl knappast att betrakta som normalt slitage för mil/årsmodell.
  4. Sök lite på forumet, finns rätt många trådar om andras missnöden.

  Citat Ursprungligen postat av Konsumentverket
  Sexmånadersregeln
  För att säljaren ska ansvara för felet på varan krävs att felet är ursprungligt, det vill säga att det fanns redan när du köpte varan eller när den levererades till dig. Fel som visar sig inom sex månader anses alltid vara ursprungliga fel, som säljaren ska åtgärda utan kostnad för dig. Han behöver dock inte ta ansvar för felet om han kan bevisa att du har orsakat det, till exempel genom att inte ha följt skötselanvisningar eller vanvårdat varan. Efter sex månader är det du som ska visa att varan hade ett ursprungligt fel.

  /Magnus
  Har - Audi Q5 S-Line "MuttCab"
  Hade - Saab 9-5 Aero "Grålle"
  Reflections by George Carlin: "Have you ever noticed?
  That anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac."

 3. #3
  Grundladd
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Växjö
  Inlägg
  348
  Nä tycker inte heller att kedjan ska vara slut efter 9000mil. Visst inte helt ovanligt på dessa motorer men det är inte normalt. Jag får dra upp det här med 6 månaders reglen om han inte vill fixa det. Men det kommer han göra för det ska jag se till
  CosmoBlå 9-3 Aero -01

 4. #4
  STCS Styrelse,
  Sekreterare
  Mr_Lööfs avatar
  Reg.datum
  aug 2004
  Ort
  Skövde
  Inlägg
  5 011
  Medlem#
  6234
  Citat Ursprungligen postat av TeamKarlsson
  Nä tycker inte heller att kedjan ska vara slut efter 9000mil. Visst inte helt ovanligt på dessa motorer men det är inte normalt. Jag får dra upp det här med 6 månaders reglen om han inte vill fixa det. Men det kommer han göra för det ska jag se till
  Väldigt surt.. Tycker att dom ska vara lite trevligare mot dig som kund..
  Kunden nöjd, deras fröjd..

  Hoppas att det löser sig för dig.. Gör det inte det anmäl det till ARN..

  mvh//Mr_Lööf
  Min bil på garaget.org
  Tacka Fan för det! Du har ju tankat 95!
  NOTGIVEAFUCKGETSHITDONENEVERBEORDINARY

 5. #5
  Grundladd
  Reg.datum
  jul 2004
  Ort
  Malmö
  Inlägg
  376
  "om en bil visar sig vara i sämre skick än du, med hänsyn till bland annat pris, årsmodell och körsträcka, haft anledning att räkna med, anses den också felaktig. Vid försäljning av begagnade bilar brukar säljarna ofta skriva att "Bilen säljs i befintligt skick". Sådana klausuler innebär alltså inte att säljaren fritas från allt ansvar beträffande skicket."

  Hämtat från
  http://www.kov.se/mallar/sv/artikel.asp ... icleId=318
  9-3 aero cab - 02 ¤såld¤
  Nu med familjejaguar, X-Type 2,5 AWD

 6. #6
  Helt original
  Reg.datum
  apr 2003
  Inlägg
  571
  Häng ut firman, du kan ju alltid skriva att det ordnade sig sen och att allt var ett missförstånd. Det luktar ju lite om det bemötandet.
  I love the smell of Aero in the morning.
  9-5 Aero kombi, 250hk.
  9-5 kombi, 192hk.

 7. #7
  Sugmotor
  Reg.datum
  jun 2006
  Inlägg
  46
  Skulle inte förvåna mig om du köpt din bil i uppsala.

 8. #8
  Grundladd
  Reg.datum
  jan 2005
  Ort
  Skåne, Staffanstorp
  Inlägg
  359
  Citat Ursprungligen postat av Kastad
  Skulle inte förvåna mig om du köpt din bil i uppsala.
  Jag körde ner bilen (ca 10mil enkelresa)
  Låter mer som Kristianstad tycker jag.
  9-5 Vector 2,0t SC -04 185hk/280Nm Orginal trim
  Tidigare 99 -69, 96 -75, 900 -84, 900 2,1 -92, 9000CSE 2.0t -96, 9000 CS 150 -97, 9-5 kombi 2,0 -99

 9. #9
  Helt original
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Karlskrona/Hasslö
  Inlägg
  503
  Kanske Karlskrona ?
  //Dennis
  9-3 Aero-01**900 T8 special-89**ng900 2,0T-95**
  Med i RACE CREW (och har en GUL väst på sig)

 10. #10
  Sugmotor
  Reg.datum
  jun 2006
  Ort
  Laholm Hallands län
  Inlägg
  4

  Hade bilen en gul lapp på rutan när du köpte den?

  Alla bilfirmor är SKYLDIGA att visa varudeklaration på ALLA salubilar och inbytta bilar, där bedömmer man skicket på dom olika delarna, blandannat motor, växellåda, kaross etc.. "N" står för Normalt skick, sen finns det "D"= Defekt, och "B" = Bristfälligt.

  Va inte bilen varudeklarerad så skulle du kunna kräva att få se papper på det eftersom dom är skyldiga att visa det innan köpet.

  Du har all rätt på din sida iallafall, som konsument\Kund så gäller inte bara "3 månaders" funktionsgaranti, utan du har 12 månaders reklamationsrätt minst, kommer inte exakt ihåg hur långt tid det va, men är minst 12 månader som sagt..

  Sen alla bilar under 15 000kr räknas som Gör det själv bilar, och dom behöver aldrig bilhandlaren lämna garanti på, men alla över 15 000kr gäller garantin även om bilhandlaren inte känner till det, eller inte vill känna till det.


  Hoppas det löser sig

  Mvh Calle *Jobbat som bilförsäljare*
  Carl-Christian Borch
  SAAB 9000 CSE 2,3T (200hk), Manuell, 1996 - Svart
  Saab 9-3 Aero, Automat, viggenpaket, 2001 - Cosmic Blue

 11. #11
  Sugmotor
  Reg.datum
  okt 2005
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  79
  Och vad gäller som den där 8-åriga motorgarantin som du inte har, den täcker ENDAST problem som uppstått pga oil sludge. Så vet du det i framtiden...

  Mvh
  9-5 Aero - Såld
  Suzuki GSX 1100
  Lev fort, dö ung...

 12. #12
  Grundladd
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Växjö
  Inlägg
  348
  Många bra råd. Ska prata med dom igen på Måndag när han har fått prata med verkstaden. Men det verkar som det kommer lösa sig. Man har väldigt många rättigheter som kund verkar det som. Får se vad vi kommer överens om på Måndag. Sen kanske namnet på firman kommer men inget av det ni gissat på änn så länge är rätt. Men vissa är bra nära iallafall.

  MVH Olof Karlsson
  CosmoBlå 9-3 Aero -01

 13. #13
  Individuell mappning
  Reg.datum
  feb 2005
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  7 838
  Medlem#
  8758
  Från denna tråd, citerar in den eftersom den ligger i Off Topic:
  http://forum.saabturboclub.com/viewt...ed1fe4#1083911

  Citat Ursprungligen postat av Långmilare
  Citat Ursprungligen postat av Turborulle
  Om du har köpt bilen av en firma så har du ett bra skydd genom Konsumentköplagen! Eventuella garantier som en firma (inkl MRF-garanti) påstår sig lämna är helt ointressanta, eftersom den rätt du har enligt Konsumentköplagen är betydligt med omfattande. Det går inte heller för ett företag att förhandla bort köplagen i ett avtal , den är sk "icke dispositiv".

  Enligt köplagen så är en näringsidkare skyldig att åtgärda alla fel som konsumenten reklamerar inom två år från köp, om felet fanns i varan vid leveransen. Dessutom är praxis i Allmänna reklamationsnämden att alla fel som som uppträder inom sex månader från köp, betraktas som att de fanns i varan vid köptillfället.

  Så krånglar bilfirman, anmäl den till Allmänna Reklamationsnämnden. Se bara till att du sköter all kommunikation med bilfirman skrifligt, så att du har en bra dokumentation.

  Om du vinner i Reklamationsnämnden, men firman inte vill följa utslaget, så har du alla förutsättningar att få rätt i domstol. Dessutom hamnar firman direkt på Råd & Röns svarta lista som publiceras regelbundet.

  Är firman med i MRF så tar MRF över reparationsansvaret om firman inte vill följa Reklamationsnämndens utslag.

  Så ge dig inte nu, utan på dom bara !!!
  Det är i lagen det står 6 månader, och reklamationstiden är sedan 1/4-2005 3år. Så läget är mycket starkare än så, man behöver inte blanda in ARN (det finns en fara i det eftersom de tar lång tid på sig).

  I princip är det bara att be firman laga, och om de vägrar, reparera någon annanstans. Skicka dem en räkning sedan, gäller även om du reparerat hos dem och de tagit betalt. Förutsätter dock att du inte ställt till något med bilen på egen hand, dvs firman kan visa (göra troligt) att det inte är ett ursprungligt fel, och att det framgår att man inte var överens om att den såldes med det felet.

  I praktiken måste man se till att täcka upp stegen så man kan visa vad som hänt och inte hänt om det blir domstolssak.
  9-5 2.3t SC 2005
  9-5 2.3t SC 2000, 60000+ mil
  9000 CSE 2.3T -93
  9000 CSE 2.3t -96

 14. #14
  Grundladd
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Växjö
  Inlägg
  348
  Pratat med dom idag och kommit fram till att jag vill inte att deras Polacker ska röra min bil mer. Lämnar den istället hos Saab specialisten i Växjö (Biltec). Ska dock försöka få bilfirman att betala. Jag har ju trots allt gett dom en chans till att fixa det men det visade sig att dom inte har kunskap nog till detta efter som dom inte äns kunde kolla spännaren.

  Bil firman ifråga är iallafall MellströmsBil i Torsås.

  Gubben var redigt otrevligt idag. Och påstod att jag hade väl läst för mycket i skolan. Sa även att han hade pratat med Saab och dom hade sagt att man brukade få byta kamkedjan vid 25 000mil. Mmm Visst Saab borde vetat om OilSludge problemet.

  Man blir så Trött!!!
  CosmoBlå 9-3 Aero -01

 15. #15
  Steg 3
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Falun
  Inlägg
  3 609
  Om jag vore du och om jag hade tid över, skulle jag byta den själv mot att firman gav mig 3.000 kr + materialkostnad i näven, typ.
  Har valt att vara begränsat delaktig här på STCS forum, då alla paragrafer inte faller mig helt i smaken. Kanske skriver jag mer under min projekttråd.

 16. #16
  Individuell mappning
  Reg.datum
  feb 2005
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  7 838
  Medlem#
  8758
  Citat Ursprungligen postat av TeamKarlsson
  Pratat med dom idag och kommit fram till att jag vill inte att deras Polacker ska röra min bil mer. Lämnar den istället hos Saab specialisten i Växjö (Biltec). Ska dock försöka få bilfirman att betala. Jag har ju trots allt gett dom en chans till att fixa det men det visade sig att dom inte har kunskap nog till detta efter som dom inte äns kunde kolla spännaren.
  Om du ska ha någon chans att kräva dem på pengar senare måste du nog tyvärr låta dem få sina 2-3 försök (eller dokumentation på att de vägrar). Om de är inkompetenta spelar normalt ingen roll förrän i efterhand.
  9-5 2.3t SC 2005
  9-5 2.3t SC 2000, 60000+ mil
  9000 CSE 2.3T -93
  9000 CSE 2.3t -96

 17. #17
  Steg 5 Börnes avatar
  Reg.datum
  aug 2004
  Ort
  Kristianstad
  Inlägg
  5 215
  Bara att kontakta en konsumentvägledare, dom finns till för att hjälpa till vid sånt här!!

  Kolla länken http://www.konsumentverket.se/mallar...&button1=S%F6k

 18. #18
  Grundladd
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Växjö
  Inlägg
  348
  Ska ringa ditt imorgon. Fråga om man på nått sätt kan få lämna bilen på en redig Saab verkstad och dom skickar räkning ner till bil firman om det går. Annars betalar jag fan hellre reprations konstaden själv och få det redigt gjort än att få det gratis och några jävla tattar polacker ska klåpa ditt en annan kedja. Skall ringa och prata lite med försäkrings bolaget. Kanske går att få det på maskinskade försäkringen om man har tur. Har dock hört att dom ska vara lite tjuriga och på pekar tillverkningsfel men skadar inte att prova iallafall.

  Sånt jävla krabb. Är så jävla trött på det. Enklare att skrota skiten och börja cykla istället.
  CosmoBlå 9-3 Aero -01

 19. #19

 20. #20
  Grundladd
  Reg.datum
  apr 2006
  Ort
  Växjö
  Inlägg
  348
  Japp samma firma. Dock inte min bil det pratas om i den tråden. Annonsen ligger ju inte kvar så vet inte vad det är för bil. Men datumen och det som anges stämmer inte. Inte heller det som stod i annonsen om mycket påkostad. Min bil är varken om lackerad eller annat heller.

  Låste en tråd på BMW forumet om att han hade blivit lurad en gång när han bytte in en BMW M3 GT den såg ut som fan. Hade varit redigt krockad och massa tattar lagningar överallt. Så han fick väl smaka på sin egen medecin.

  Fattar dock inte att det verkar vara så många som köper bil där iallafall. Jag kollade ändå upp lite och sökte på nätet och alla möjliga forum men hittade inget då. Ahja jag kommer inte köpa någon bil där igen och ingen jag känner heller
  CosmoBlå 9-3 Aero -01

Liknande ämnen

 1. Svar: 23
  Senaste inlägg: 2012-08-09, 21:56
 2. PPC-bluff?
  Av Pelle i forum Off Topic
  Svar: 1
  Senaste inlägg: 2011-02-24, 12:05
 3. Vilket ansvar har bilfirman?
  Av 9-3a i forum Motor- och trafikrelaterat
  Svar: 4
  Senaste inlägg: 2009-04-06, 10:40
 4. Tvist med bilfirman ang reparation , behöver hjälp!
  Av Turbo_Danne i forum Verkstäder, försäkringar och köpråd
  Svar: 24
  Senaste inlägg: 2008-12-28, 22:49
 5. Svar: 43
  Senaste inlägg: 2005-06-19, 16:12

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •