Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 28

Ämne: P0036, P0037 efter byte av kopplingsats NG9-3 B207

  1. #1

    P0036, P0037 efter byte av kopplingsats NG9-3 B207

    Hej,

    Jag är verkligen i behov av råd, tips, ide angående mitt problem som har uppkommit.
    Det gäller en Saab 9-3 ss aero 2003 årsmodell. Jag bytte (rättare sagt bilmekanikerfirma) kopplingssats med slavcylinder och det hela gick utan problem för mekaniker att utföra. När jag skulle köra hem med bilen tändes check engine lampan och jag reagerade inte samma dag eftersom jag är van att den lampan har tänts den sistonetiden pga. mitt problem med luftläckage (p0101). Jag tänkte att det var samma kod och släcker lampan imorgon så att säga. Efter några dagar när jag äntligen kopplade in mitt obd2 reader så såg jag att förutom p0101 så dök två nya koder upp p0036 och p0037.
    Jag ringde upp bilmekaniker och han sa att jag skulle komma förbi för att han ska kolla upp vad det kan vara för fel. Idag undersökte han bilen, kollade allt så att säga men kunde inte hitta nåt mekaniskt fel. Till slut kopplade han upp bilen med datan för att läsa av koder och visst där fanns de p0036 och p0037. Han kollade om kopplingen fram till sensoren hade kanske avbrutits men nej allt verkade vara ok. Det han gjorde sen var att koppla ifrån sensoren för att kolla om något skulle förändras men ingenting hände. När han senare skulle läsa av värden på sensorer 1 och 2 så visade sig att sensor 1 (den vid turbon så att säga) visar värde men sensor 2 , den nedre visar 0. Han kollade igen ledningarna men de verkade vara OK.
    När han bytte kopplingssatsen sa han att han var tvungen att flytta lite på avgasrören så han misstänkte att kanske där var problemet och inspekterade även där. Som sagt allt verkar vara bra på plats.
    Jag undrar om kanske någon här kanske har haft samma problem och hittat lösningen. Eller kanske någon ”ser” var problemet kan vara utifrån det jag har skrivit. Närmaste auktoriserade Saab mekaniker är 200 km ifrån mig så jag tänkte kanske jag kan lösa det själv innan jag åker dit.
    Läste på nån amerikansk hemsida att en kille hade fått koden p0037, bytte sensorn men den dök upp igen. Det var efter byte av avgasrören han hade fått denna kod och det visade sig att bilen drog tjuvluft eftersom de hade inte monterat den bra.
    Jag är verkligen jättetacksam om någon kan hjälpa

    Mvh, Miro

  2. #2
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    Här har jag skrivit om möjligt fel och åtgärd:

    http://forum.saabturboclub.com/showt...em-P0036-P0037

    Eftersom batterilådan varit bortplockad vid kopplingsbyte så har man garanterat rört lite på ledningsnätet.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  3. #3
    Stort tack Hyvens, jag ska läsa igenom länken du gav mig. Hoppas jag hittar lösningen där.

  4. #4
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Här har jag skrivit om möjligt fel och åtgärd:

    http://forum.saabturboclub.com/showt...em-P0036-P0037

    Eftersom batterilådan varit bortplockad vid kopplingsbyte så har man garanterat rört lite på ledningsnätet.
    Två fråga bara:

    1. finns det bara relä eller säkring också som man ska kolla? i så fall var sitter säkringen?
    2 . Du nämner i din inslag "ledningsnät".Menar du kabeln från lambdan fram till där den kopplas i motorn? Eller ska det finnas flera kablar jag ska titta på?

    Storttack i förväg Hyvens
    Senast redigerat av miroslav_s den 2022-11-29 klockan 20:33.

  5. #5
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    1. Minns inte var säkring för förvärmning av sonderna sitter, men gissar i samma låda som relät sitter.
    2. Jag menar kablaget från kontakten till sonderna tills lådan med reläet.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  6. #6
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    1. Minns inte var säkring för förvärmning av sonderna sitter, men gissar i samma låda som relät sitter.
    2. Jag menar kablaget från kontakten till sonderna tills lådan med reläet.
    PS> glömde att fråga hur farligt är det att köra med p0036 p0037 koder? Jag menar får jag inte köra alls tills felet är åtgärdat?

    Stort tack Hyvens för all hjälp!
    Senast redigerat av miroslav_s den 2022-11-30 klockan 00:35.

  7. #7
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    Ingen risk för några motorskadliga följdfel skulle jag säga. Så visst kan du bruka bilen.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  8. #8
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Ingen risk för några motorskadliga följdfel skulle jag säga. Så visst kan du bruka bilen.

    Hej igen Hyvens (sorry om jag är jobbig ) , ville bara fråga en sak eftersom jag idag fick lite tid för att titta på min bil.Jag följde WIS anvisningen för att hitta felet. Tog bort relä 443, tog testlampan och kopplade den mellan stift 86 på relähuset och säker jordpunkt. Testlampan lyste inte.

    Enligt WIS ska man då åtgärda ledningen mellan relähållarens stift 86 och bränslepumpsreläts stift 87. -------Det är just denna mening som jag inte förstår riktigt...tyvärr.

    Jag har inte hunnit ta ut batteriet och batterihuset för att kontrollera kablaget från kontakten till sonderna och lådan med reläet utan ville först prova med testlampan.
    Jag kommer att ha mer tid i helgen som kommer och hinner då plocka ut batteriet och batterihuset för att inspektera ledningsnätet.

    MIN FRÅGA: Att inte lampan lyste på testlampan när jag kopplade den mellan stift 86 och jord betyder det att en ledningstråd i kablaget som går från kontakten till sonderna och relähuset som är bruten?

    Det blir hoppas jag lättare att se felet när jag tar bort batterihuset i helg men ville inte vänta till dess på ditt svar så därför skriver jag nu och hoppas på ditt snabba svar.
    Tackar i förväg för besked.
    Mvh,
    Miro

  9. #9
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    Har inte WIS tillgängligt. Men det borde rimligtvis finnas 12V på stift 86, och denna matas tydligen från bränslepumpsreläet.

    Mätte du med tändningen på?
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  10. #10
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 930
    - og med aktivert pumperelé og kontrollért at det også har operert?

    Skjema, der "593" er bakre syresensor og "102" er pumpereléet: https://saabwisonline.com/images/944...f4/f4e16-1.jpg.

    Relé "R3" ("443") forsyner også varmekretsen til fremre syresensor, og siden ikke DTC's P0030 og P0031 settes ligger problemet mest sannsynlig mellom 102 pinne "87" og 593 "86" - eller ifm. selve sensoren.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  11. #11
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    Notera att bränslepumpen bara går ca 1 sekund när tändningen vrids på. Därefter är pumpen avstängd fram tills motorn börjar snurra.

    Det enklaste är nog att mäta med motorn igång.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  12. #12
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 930
    Fra WIS prosedyre ifm. feilsøking av DTC P0036 (og - 37): "Aktivera: Bränslepumpsrelä", så uten å ha kunnskap om Tech2 vil jeg tro også den kan aktivere pumpen.

    1 användare gillar detta inlägg


    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  13. #13
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    Ja, det går ju såklart.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  14. #14
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Har inte WIS tillgängligt. Men det borde rimligtvis finnas 12V på stift 86, och denna matas tydligen från bränslepumpsreläet.

    Mätte du med tändningen på?
    Ja, tändningen var på. Enligt WIS ska man vrida nyckeln till läge ON (vilket jag gjorde ) sen kollade jag med testlampan enligt WIS första steg i testet mellan sift 86 och en jordad plats på motorn men lampan lyste inte.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Notera att bränslepumpen bara går ca 1 sekund när tändningen vrids på. Därefter är pumpen avstängd fram tills motorn börjar snurra.

    Det enklaste är nog att mäta med motorn igång.
    Du menar alltså att jag ska prova igen mellan stift 86 och en jordad punkt på motorn fast nu med motor igång. OK, då provar jag det. Tänkte testa ikväll när jag kommer hem. Jag tänkte ta bort batteriet och batterihuset ikväll också och inspektera kabeln.

  15. #15
    Citat Ursprungligen postat av Norrbagge Visa inlägg
    - og med aktivert pumperelé og kontrollért at det også har operert?

    Skjema, der "593" er bakre syresensor og "102" er pumpereléet: https://saabwisonline.com/images/944...f4/f4e16-1.jpg.

    Relé "R3" ("443") forsyner også varmekretsen til fremre syresensor, og siden ikke DTC's P0030 og P0031 settes ligger problemet mest sannsynlig mellom 102 pinne "87" og 593 "86" - eller ifm. selve sensoren.
    Hej Norrbagge,
    först och främst tack för att du svarat på mina frågor, dock har jag några oklarheter som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Du skriver att bakre syresensor har beteckning 593, men enligt WIS ska det vara 592 ( https://prnt.sc/4lq9XQDPxLhv ) .

  16. #16
    Hej, om Norrbagge eller Hyvens kan klargöra för mig detta bara är jag jättetacksam:

    1.Det som jag har markerat med frågetecken är det kontaktdonet? https://prnt.sc/FfRekccrVdgm

    2. Vad menas med ordet bygla som finns med i denna bild enligt WIS https://prnt.sc/rJMfteCgOB8i

    3 I ett steg ska man prova med testlampan utan relä och i nästa steg ska man testa samma sak fast med relä . eftersom det enligt WIS står så här : https://prnt.sc/1xEcidhkOKC_ och nästa steg https://prnt.sc/0hu8CuyyVhLk

    4. SKa jag under hela denna operation ha bilnyckel in läge ON ?

    Stort tack i förväg för alla svaren
    mvh,
    Miro

  17. #17
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    1. Ja.
    2. Att man kopplar ihop. Peta ner en sladd mellan de terminalerna.
    3. Ja. Man avser att testa reläets funktion.
    4. Ja, annars kommer det inte finnas späninng tillgänglig.

    1 användare gillar detta inlägg


    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  18. #18
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 930
    Det er nok en "bug" i feilsøkingsprosedyren som du har hentet bildet fra. Bakre sensor kalles også O2S 2: https://saabwisonline.com/b1/9-3/200...8/location-27/.

    Det er forøvrig ikke den eneste feilen man kan finne i WIS, det være seg på nett eller CD.

    Mht. om relé R3/443 fungerer eller ikke, så er dét at feilkodene for varmen til fremre sensor ikke settes et indisium på at reléet fungerer som det skal.

    1 användare gillar detta inlägg


    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  19. #19
    Hej Hyvens , ja..imorse hann jag undersöka noggrannare lite var problemet kan finnas. Jag gick igenom steg för steg enligt WIS och verkar ha hittat var problemet är. Det är när jag kom till denna punkt https://prnt.sc/y_OXSW5vnFRQ som lampan på testlampan inte lyste. Jag petade ner en sladd som hade på var sin sida flat kabelsko mellan stiften 30 och 87 som du sa. Sen anslöt jag testlampan mellan stift 1 på honkontaktdonet och den andra ändan på minuspolen på själva batteriet. När jag vred bilnyckeln till läge ON lyste inte lampan på testlampan.
    Enligt WIS ska man då göra följande: Åtgärda ledningen mellan förvärmningreläets stift 87 och honkontakens stift 1.
    SÅ min fråga lyder. hur gör man detta? Är det jobb för en bilelektriker? Det verkar så enligt mig. Byter man hela honkontaktdonet med dess sladdar eller drar man bara en ny ledning mellan stift 87 till stift 1 på honkontaktdonet? Ska den nya ledningen gå samma väg som den gamla gick ( svårt att se hur den går ) eller kan den gå sin egen väg i motorrummet mellan dessa två stiften?
    PS: en sak till bara : eftersom jag haft batteriet frånkopplad när jag startade bilen senare idag var checkengine lampan borta,men självklart kom den upp snabbt igen. När jag ville kolla vilket felkod som skulle visas såg jag att den visade bara p0037 nu. Vad är skillnad mellan p0036 och p0037?
    Tackar i förväg för all hjälp Hyvens
    Med vänlig hälsning, Miro

    - - - Uppdaterad - - -


    Hej Norrbagge,jag gick igenom steg för steg enligt WIS och verkar ha hittat var problemet är. Det är när jag kom till denna punkt https://prnt.sc/y_OXSW5vnFRQ som lampan på testlampan inte lyste.
    Enligt WIS ska man då göra följande: Åtgärda ledningen mellan förvärmningreläets stift 87 och honkontakens stift 1.
    SÅ min fråga lyder. hur gör man detta? Är det jobb för en bilelektriker? Det verkar så enligt mig. Byter man hela honkontaktdonet med dess sladdar eller drar man bara en ny ledning mellan stift 87 till stift 1 på honkontaktdonet? Ska den nya ledningen gå samma väg som den gamla gick ( svårt att se hur den går ) eller kan den gå sin egen väg i motorrummet mellan dessa två stiften?
    PS: en sak till bara : eftersom jag haft batteriet frånkopplad när jag startade bilen senare idag var checkengine lampan borta,men självklart kom den upp snabbt igen. När jag ville kolla vilket felkod som skulle visas såg jag att den visade bara p0037 nu. Vad är skillnad mellan p0036 och p0037?
    Tackar i förväg för all hjälp Hyvens.
    Med vänlig hälsning, Miro
    Senast redigerat av Moderator den 2022-12-24 klockan 11:00. Anledning: Ingen idé att citera hela texten när inlägget kommer direkt efter det som citeras

  20. #20
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 593
    Medlem#
    6973
    Det är alltså samma fel som jag skrev i tråden ovan. Både främre och bakre sond får matning från reläet och felet ligger troligen i krimpen (skarven) där kablaget delas upp mellan sonderna. Jag vill minnas att denna krimp är placerad inte alltför långt från säkringslådan. Man får öppna upp kabelstammen för att reparera. Det går ju också att dra nytt kablage men kanske inte lika estetiskt. Kontaktdonen behöver inte bytas.

    1 användare gillar detta inlägg


    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

Liknande ämnen

  1. Behöver spällhuset kalibreras efter byte? NG9-3 B207
    Av Henkan89 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2018-12-19, 16:33
  2. Läcker från växellåda efter byte av kopplingsats och svänghjul NG9-3
    Av Celsius i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2018-11-28, 00:14
  3. Fel efter byte av tändspolar? NG9-3 B207
    Av Stekarone i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 20
    Senaste inlägg: 2018-05-26, 22:49
  4. [LÖST] NG9-3 Aero -03 felkod P0037, racekat
    Av 9Fredrik3Aero i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2017-10-03, 18:57
  5. Lambdaproblem & felkod P0036 + P0037 NG9-3 B207
    Av xtrem i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2014-06-13, 11:29

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •