Nu i höst kommer världens näst största elbilstillverkare till Sverige, ska säljas av Hedin bil:

https://alltomelbil.se/officiellt-by...terforsaljare/

De är marginellt mindre än Tesla på ren elbilsförsäljning, som är störst räknat i försäljningsvärde, och i antal rena elbilar, men BYD säljer även (en brant sjunkande andel) plug-in hybrider, och är större i antal om man även räknar dessa som elbilar: Globala försäljningssiffror här: https://youtu.be/KLu-zBa54yk?t=584

De har sålt en mindre mängd elblar i Norge sedan ett år tillbaka, men Tesla-björn har inte testat dem här, se förklaring här: https://www.youtube.com/watch?v=MzbwJyRPh9c&t=395s, så juryn är så att säga ute på hur bra de är för min del.

BYD har precis som Tesla har långa väntelistor på populära modeller (och expanderar så det knakar), så en av sannolikt flera anledningar till att BYD inte varit så aktiva på exportmarknaden är brist på bilar att leverera.

Men på sikt så kommer det att komma ett rejält tryck på existerande biltillverkare. Jag tror att märken på försäljningslistan 2025 kommer att se helt annorlunda ut än nu (förutsatt att Kinas makthavare är smarta nog att låta Taiwan vara ifred). Finns flera andra kinesiska bilmärken som väntar i vassen, men de är mera småspelare på elbilsmarknaden jämfört med BYD.