Jag läste någonstanns för några år sen om att det fanns vissa eftermarknads kamkedjespännare som höll en mycket dålig kvalitet, aningen var det här på forumet eller i någon FB-grupp.
Modellen av kamkedjesträckare det handlar om är alltså den som sitter i bensinmotorerna från 1994 och frammåt, alltså inte NG9-3 och NG9-5.
Däremot kan det hända att den ser likadan ut i tidigare 16V-motorer i 9000 och OG900, ingen aning faktiskt.

Det som det handlade om var alltså om man köpte en helt ny sträckare av något visst fabrikat så skulle den vara betydligt sämre i kvalitet än vad OEM är.

Är det någon som har koll på vilken spännare detta handlade om så man vet vilken man ska undvika?

Eftersom att jag läste om detta för några år sen så har jag alltid återanvänt den gamla spännaren (det är ju egentligen inget fel på den för den slits ju inte där den sitter) däremot har jag hjälpt min kusin lite grann med sin 9-5:a de senaste veckorna och han hade köpt en helt ny och den såg lite annorlunda ut mot orginal.
Tanken var om vi hade hunnit klart att vi skulle ha dykt upp med hans bil på Gotland nu denna helg (det är ju egentligen bara färjan över för oss här i Oskarshamn) men vi insåg rätt snart att det var ingen idé att stressa för att försöka hinna med det. Nästa år däremot så kommer vi att satsa på minst 4 bilar från Ohamn och ytterliggare några till från Kalmar.