Resultat 1 till 3 av 3

Ämne: Akut problem, generator laddar ej NG9-3 1,9TiD

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2014
    Inlägg
    35
    Medlem#
    -

    Akut problem, generator laddar ej NG9-3 1,9TiD

    Är i behov av Akut hjälp av nån som e duktig med ng9-3/edc16
    My07 ng9-3 1.9tid, generatorn laddar inte.

    Generator inlämnad och kontrollerad, är OK.
    0V på P-bus bak på generatorn
    ECM bytt utan resultat.
    Kollar man spänning med tech2 så är det bara ett - på ECM????????

    Laddar direkt när du startar ibland, men slutar ladda efter en stund.

    Är akut nu o behöver få igång bilen snarast så all hjälp är väldigt uppskattad.

  2. #2
    Steg 5
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Torpshammar
    Inlägg
    5 671
    Prova med en extra kabel från B+ direkt till batteriet och se vad som händer.......i övrigt så är det inget speciellt med generatorn. Kan ju testas med att koppla upp den på separat laddlampa om man vill.

  3. #3
    Steg 1 zimms avatar
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Östergötland
    Inlägg
    1 473
    Medlem#
    8689
    Monterade precis en extra kabel på min ttid. Mellan batteri och startmotor. Vilket sen även leder vidare till generator. Men det var lättare att komma åt på startmotorn

    Finns även en tråd på forumet om kontaktproblem vid batteriet.

    Känn på batteripolen där den grova kabeln ansluter. Blir den varm när motorn går så har du det problemet.

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Byta generator NG9-3 1,9TiD
    Av Peppe90 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 21
    Senaste inlägg: 2011-12-01, 23:45
  2. [LÖST] Generatorbyte NG900
    Av Jossa i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 27
    Senaste inlägg: 2005-08-04, 20:34

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •