Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 28

Ämne: Intermittent lås/upplås och startproblem NG9-3

  1. #1
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -

    Intermittent lås/upplås och startproblem NG9-3

    - Bilmodell
    Saab 9-3 SC B207E 1.8t BioPower (original 150/175hk eller vad det nu är från fabrik)

    - Årsmodell
    2010

    - Modifikationer på bilen
    Polyuretanbussning i främre motormomentstag
    Dubbelpipigt avgassystem
    Fotbelysning
    Förstärkningsstag i motorrum (mellan fjäderbensinfästningarna)
    Lite modifierade mappar i T8 - inget extremt
    Växellänkageförstärkning
    Växelspakshusförstärkning
    I-bus och P-bus vidarekopplade från diagnostikuttag till extrauttag i smart slot

    - Miltal
    Cirkus 13000

    - Hur yttrar sig felet?
    Går ej att låsa upp/låsa med någon av mina två nycklar.
    Efter upplåsning av förardörr med metallnyckel går det ej att starta bilen - inga instrument vaknar till liv av att nyckeln sätts i tändningslåset
    MIU:n visar ingen information
    ACC:n "död" och varningsblinkers fungerar ej (dock blinkar lampan på ACC-panelen när knappen trycks in)
    MIU:n visar mätarställning om reset-knappen på MIU:n manuellt trycks in
    Vid försök till upplåsning med FOB:en tänds (ibland) knappsatsen på ratten för att sedan slockna
    Det går ej att tända helljuset vilket normalt "alltid" ska gå
    Har dessutom ett "dimljus bak ur funktion" som kommer intermittent - oklart om det är relaterat till ovanstående eller ej.

    - Är felet permanent eller intermittent?
    Felet är intermittent och har enbart yttrat sig på morgonen vid låg yttertemperatur eller kombinationen "låg" yttertemperatur och regn.
    Felet har ej visat sig (ännu) vid yttertemperaturer över ~16 grader.

    - Vilken felsökning har redan gjorts?
    Säkring till både ISM och CIM har dragits och åter kopplats in
    Kontaktdon till CIM har kopplats ur och åter inkopplats efter några minuter

    Hypotes:
    CIM:en är på väg att ge upp och behöver bytas ut - även om det inte är CIM:en som spökar så torde det vara något i närheten.
    Kikar man på hur systemet är byggt så finner jag det troligt att CIM:en är inblandad på ett eller annat sätt då den är gateway mellan bland annat I- och P-bussen, och snackar med ISM:en över K-line.
    Verkar alltså som att hela funktionskedjan där CIM:en är inblandad slås ut.

    Senaste status:
    Tech2 är beställd från Tyskland för mer noggrann felsökning och fellokalisering - nu har jag fått en riktig anledning att skaffa en - inget ont som inte för något gott med sig!

    Planen är att åka på konfirmationsfirande den 4:e oktober - får hoppas att felet är lokaliserat och åtgärdat innan dess, annars får det bli hyrbil!
    Senast redigerat av Xyph3r den 2020-09-30 klockan 18:51. Anledning: Ej löst!

  2. #2
    Steg 6 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    6 088
    Medlem#
    Dolt
    Hur är statusen på bilens batteri?

    1 användare gillar detta inlägg


    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  3. #3
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 616
    Medlem#
    5849
    Antar att man har bytt batteri i nycklarna samt säkerställt att 12V-batteriet är fräscht och har bra SoC?

    Hur har du fått igång bilen vid de tillfällen då "felet visat sig"?

    Mvh
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  4. #4
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av mioh Visa inlägg
    Hur är statusen på bilens batteri?
    Oklart - har inte mätt SoC...
    De gångerna som jag lyckats låsa upp bilen har jag även lyckats starta den utan några som helst problem.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    Antar att man har bytt batteri i nycklarna samt säkerställt att 12V-batteriet är fräscht och har bra SoC?

    Hur har du fått igång bilen vid de tillfällen då "felet visat sig"?

    Mvh
    Nyckelbatterierna är fräscha.
    De gånger felet visat sig så har jag inte fått igång bilen - jag har helt enkelt väntat tills det blivit eftermiddag och varmare ute varefter den har fungerat som normalt...

    För att ta ett exempel - i morse gick den inte att låsa upp eller starta.
    Nu när jag kom hem runt 18-tiden så gick den låsa upp (har dock inte provat att starta den idag, jag vart för hungrig efter jobbet )

  5. #5
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 616
    Medlem#
    5849
    Har du larm?
    Löser inte det ut när du öppnar med materielnyckeln?
    Öppnar rattlåset när du sätter i nyckeln i tändningslåsen de gångerna du tar dig in i bilen på det sättet?

    Innan jag hade börjat riva i mer än nödvändigt hade jag nog faktiskt skaffat mig ett nytt batteri, satt det på laddning ett dygn eller två och testat med så att man vet säkert att detta inte är orsaken.
    ng9-3 är extremt känsliga för låg batterispänning..
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  6. #6
    Steg 6 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    6 088
    Medlem#
    Dolt
    Har du möjlighet att dra ett par startkablar från en annan bil så kan du ju börja med att (när bilen inte går att låsa upp med fjärren) koppla startkablarna från annat batteri till ditt batteri för att se om det blir något bättre. Då är det batteribyte som behövs. Precis som flaset skriver så gillar inte ng9-3 låg batterispänning.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  7. #7
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    Har du larm?
    Löser inte det ut när du öppnar med materielnyckeln?
    Öppnar rattlåset när du sätter i nyckeln i tändningslåsen de gångerna du tar dig in i bilen på det sättet?

    Innan jag hade börjat riva i mer än nödvändigt hade jag nog faktiskt skaffat mig ett nytt batteri, satt det på laddning ett dygn eller två och testat med så att man vet säkert att detta inte är orsaken.
    ng9-3 är extremt känsliga för låg batterispänning..
    Gällande startbatteriet:
    Batteriet i sig är ganska nytt, men för cirka ett år sedan flyttade jag från Linköping till Göteborg och har kört väldigt lite och dessutom haft bilen utomhus - tidigare stod den alltid i varmgarage.
    Jag gick ut och lyckades öppna bilen med FOB:en - tog med mig multimeter och mätte spänningen via diagnostikuttaget.
    Resultatet var en snudd över 12.0 volt, vilket är tecken på väldigt låg SoC.
    När jag sen skulle ur bilen och låsa med FOB:en så gick det inte - den låste bagaget men inget mer.
    Tog tillfället i akt och hoppades att motorn skulle gå att starta, vilket inte var några problem, så jag tog en tur på 20-30 minuter här på Hisingen för att låta generatorn ladda litegrann.
    Faktum är att jag nästan inte kört nånstans sedan början på industrisemestern bortsett från väldigt korta sträckor här på Hisingen.
    Mycket möjligt att generatorn inte hunnit återladda batteriet på de korta sträckorna jag kört.

    Vi får se vad framtiden utvisar!

  8. #8
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 616
    Medlem#
    5849
    Ja, tycker helt klart att du skall börja där.
    Tyvärr är jag tveksam till att 20-30min körning räcker för att ladda upp ett så pass dränerat batteri...
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  9. #9
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Återigen gick det varken att låsa upp eller starta bilen i morse, däremot gick det fint strax efter lunch.

  10. #10
    Individuell mappning Fredrik / 1941s avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    9 587
    Medlem#
    1941
    Svalt/kallt i morse = sämre batterikapacitet. Lite varmare vid lunch = något bättre batterikapacitet.

    Försök ordna så batteriet får stå på laddning några dygn med en vettig modern laddare. Har du tur så är inte batteriet helt kasst och ta laddning, har du otur är det bortom räddning.

  11. #11
    Steg 1
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Hästevik
    Inlägg
    1 470
    Jag finns på hisingen (torslanda)
    sväng förbi på söndag så kan jag kolla på din bil med Tech2
    0733464645
    /Jonas

    1 användare gillar detta inlägg



  12. #12
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Tack för erbjudandet, men jag hade lite annat att ta i tu med förra helgen.

    Hur som helst så tog jag in batteriet den 17:e och laddade det under natten mot den 18:e.
    Efter det har jag inte haft några som helst problem!

    Tackar alla som gav input - problemet var enkelt löst.

    3 användare gillar detta inlägg



  13. #13
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Döm till min förvåning i morse när det visade sig att problemet alls inte är löst - och det har icke med batteriet att göra (köpte nämligen ett nytt i helgen som garanterat var fulladdat).

    När jag kom hem från jobbet idag så kunde jag dock låsa upp bilen.
    Jag bemödade mig med att plugga in Tech2:an och läsa ut de felkoder som fanns lagrade:

    ACM U2100 00 ACM was missing on bus
    T8 P1616 00 CIM or I bus ECUs not added
    T8 P1609 00 CIM or I bus ECUs not added
    REC B2535 04 Fog light rear circuit open circuit
    ESP U2105 72 ECM missing
    CIM U2100 0F General bus fault
    CIM B3981 00 PDM missing
    CIM B3979 00 BCM missing
    CIM B3978 00 MIU missing

    Efter en nollställning av felkoderna så var det bara "Fog light rear circuit open circuit" som återkom.

    Kikade vidare under Bus -> Read/reset bus configuration, där enheter på både I-bussen och P-bussen alternerar/blinkar mellan OK och missing, vilket indikerar svaj på linan.
    Gick också in i "Response test" och körde litegrann - även här får jag intermittenta fel och lite svajig svarstid, både för enheter på I-bussen och P-bussen.

    The plot thickens...

  14. #14
    Individuell mappning Fredrik / 1941s avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    9 587
    Medlem#
    1941
    Efter att bilen varit batterilös så sätts det ett gäng felkoder. Så de behöver som du gjort, nollställas för att se vad som återkommer.


    Ett fabriksnytt batteri är sällan fulladdat. Några dygn till en vecka med en modern smart laddare innan montering är vettigt för att toppa laddningsgraden.

  15. #15
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Helt korrekt - det nya batteriet laddades fullt innan jag monterade det i bilen.
    Senast redigerat av Moderator den 2020-09-30 klockan 21:23. Anledning: Ingen idé att citera hela texten när inlägget kommer direkt efter det som citeras

  16. #16
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    93
    Medlem#
    -
    Ny information!

    Idag utfördes följande:
    Felkodsutläsning 1: REC B2535 04 (Fog light rear circuit open), CIM U2100 0F (General bus fault)
    Clear DTC
    Felkodsutläsning 2: REC B2535 04
    Busskontroll: Enheter på både I- och P-bussen rapporteras som "missing" ibland.
    Felkodsutläsning 3: REC B2535 04, REC B3881 04, REC B3881 02, REC B3882 04, REC B3882 02, REC B1001 46
    Bestämde mig för att köra en sväng.
    Felkodsutläsning 4: REC B2535 04, REC B3881 04, REC B3881 02, REC B3882 02, REC B3882 04, REC B1001 46, ESP C0569 00, ESP C0287 08, ESP C0010 5A, ESP P0704 00, ESP C0010 71, ESP C0287 03, ESP C0287 11, ESP C0287 00

    När jag skulle lämna bilen så noterade jag följande:
    https://youtu.be/QMwVT-ri0zI

    För att inte störa grannarna så ryckte jag säkring 26 i elcentralen i bagagerummet - det fick tyst på blinkandet till nummerskylten (syns ej på videon).
    Ryckte även kontakten till båda lamporna.

    Värt att notera är väl att det första "skumma" problemet som visade sig med bilen, och det är ganska länge sedan nu, var att den varnade för att just bakre dimljuset vart paj.

    Det jag tycker är lite lustigt är att det inte hjälpte att rycka säkring 26 för att "få tyst" på bakre lamporna - de fortsatte att blinka.
    Jag har en idé, men jag vet inte hur tokig den är...
    Kan det vara så att I-bussen någonstans är kortsluten mot jord?
    Blinkandet jag ser på baklyktorna skulle helt enkelt kunna vara signalen som någon styrenhet skickar ut på I-bussen innan dess att den gått och lagt sig, men nu spekulerar jag litegrann.
    Senast redigerat av Xyph3r den 2020-10-01 klockan 21:55.

  17. #17
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 616
    Medlem#
    5849
    Alla de felkoderna i BCM:en lär ju vara spökkoder, frågan är om den styrenheten inte kan vara boven..?
    Är det inte så att BCM:erna (också) har ett rykte om sig att vara lite si och så..?
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  18. #18
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 247
    Medlem#
    6973
    Vart läser du BCM?

    Jag misstänker en trasig REC.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  19. #19
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 616
    Medlem#
    5849
    Sorry, tänker brake control module..
    Alltså, TCS/ESP, ligger det i REC?
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  20. #20
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 247
    Medlem#
    6973
    TCS/ESP är just TCS/ESP styrdonet som sitter på bromsaggregatet.

    Man vill nog bli av med bussfelen som första åtgärd. Det är väl bara CIM som är ansluten till både I- och P-BUS så det kan ju vara relevant att demontera denna och se om alla andra är kvar.

    Jag läste inte ordentligt ovan, så min misstanke om bakre elcentralen REC är nog felaktig.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

Liknande ämnen

  1. Intermittent fel i ABS Aggregatet.
    Av Bobzi i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2015-05-06, 11:27
  2. Intermittent spjällhus 9-3 -04
    Av Mr Green i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2013-05-26, 17:46
  3. Intermittent startproblem 9000-97
    Av Leab i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2012-06-18, 19:17
  4. [LÖST] Intermittent startproblem OG9-5
    Av niekh i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 25
    Senaste inlägg: 2010-07-30, 20:21
  5. 9-5 Intermittent startproblem - har snart testat allt
    Av uteoleker i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2009-01-01, 21:26

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •