Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Intermittent lås/upplås och startproblem NG9-3

  1. #1
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    87
    Medlem#
    -

    Intermittent lås/upplås och startproblem NG9-3

    - Bilmodell
    Saab 9-3 SC B207E 1.8t BioPower (original 150/175hk eller vad det nu är från fabrik)

    - Årsmodell
    2010

    - Modifikationer på bilen
    Polyuretanbussning i främre motormomentstag
    Dubbelpipigt avgassystem
    Fotbelysning
    Förstärkningsstag i motorrum (mellan fjäderbensinfästningarna)
    Lite modifierade mappar i T8 - inget extremt
    Växellänkageförstärkning
    Växelspakshusförstärkning
    I-bus och P-bus vidarekopplade från diagnostikuttag till extrauttag i smart slot

    - Miltal
    Cirkus 13000

    - Hur yttrar sig felet?
    Går ej att låsa upp/låsa med någon av mina två nycklar.
    Efter upplåsning av förardörr med metallnyckel går det ej att starta bilen - inga instrument vaknar till liv av att nyckeln sätts i tändningslåset
    MIU:n visar ingen information
    ACC:n "död" och varningsblinkers fungerar ej (dock blinkar lampan på ACC-panelen när knappen trycks in)
    MIU:n visar mätarställning om reset-knappen på MIU:n manuellt trycks in
    Vid försök till upplåsning med FOB:en tänds (ibland) knappsatsen på ratten för att sedan slockna
    Det går ej att tända helljuset vilket normalt "alltid" ska gå
    Har dessutom ett "dimljus bak ur funktion" som kommer intermittent - oklart om det är relaterat till ovanstående eller ej.

    - Är felet permanent eller intermittent?
    Felet är intermittent och har enbart yttrat sig på morgonen vid låg yttertemperatur eller kombinationen "låg" yttertemperatur och regn.
    Felet har ej visat sig (ännu) vid yttertemperaturer över ~16 grader.

    - Vilken felsökning har redan gjorts?
    Säkring till både ISM och CIM har dragits och åter kopplats in
    Kontaktdon till CIM har kopplats ur och åter inkopplats efter några minuter

    Hypotes:
    CIM:en är på väg att ge upp och behöver bytas ut - även om det inte är CIM:en som spökar så torde det vara något i närheten.
    Kikar man på hur systemet är byggt så finner jag det troligt att CIM:en är inblandad på ett eller annat sätt då den är gateway mellan bland annat I- och P-bussen, och snackar med ISM:en över K-line.
    Verkar alltså som att hela funktionskedjan där CIM:en är inblandad slås ut.

    Senaste status:
    Tech2 är beställd från Tyskland för mer noggrann felsökning och fellokalisering - nu har jag fått en riktig anledning att skaffa en - inget ont som inte för något gott med sig!

    Planen är att åka på konfirmationsfirande den 4:e oktober - får hoppas att felet är lokaliserat och åtgärdat innan dess, annars får det bli hyrbil!

  2. #2
    Steg 6 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    6 093
    Medlem#
    Dolt
    Hur är statusen på bilens batteri?

    1 användare gillar detta inlägg


    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  3. #3
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 577
    Medlem#
    5849
    Antar att man har bytt batteri i nycklarna samt säkerställt att 12V-batteriet är fräscht och har bra SoC?

    Hur har du fått igång bilen vid de tillfällen då "felet visat sig"?

    Mvh
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  4. #4
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    87
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av mioh Visa inlägg
    Hur är statusen på bilens batteri?
    Oklart - har inte mätt SoC...
    De gångerna som jag lyckats låsa upp bilen har jag även lyckats starta den utan några som helst problem.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    Antar att man har bytt batteri i nycklarna samt säkerställt att 12V-batteriet är fräscht och har bra SoC?

    Hur har du fått igång bilen vid de tillfällen då "felet visat sig"?

    Mvh
    Nyckelbatterierna är fräscha.
    De gånger felet visat sig så har jag inte fått igång bilen - jag har helt enkelt väntat tills det blivit eftermiddag och varmare ute varefter den har fungerat som normalt...

    För att ta ett exempel - i morse gick den inte att låsa upp eller starta.
    Nu när jag kom hem runt 18-tiden så gick den låsa upp (har dock inte provat att starta den idag, jag vart för hungrig efter jobbet )

  5. #5
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 577
    Medlem#
    5849
    Har du larm?
    Löser inte det ut när du öppnar med materielnyckeln?
    Öppnar rattlåset när du sätter i nyckeln i tändningslåsen de gångerna du tar dig in i bilen på det sättet?

    Innan jag hade börjat riva i mer än nödvändigt hade jag nog faktiskt skaffat mig ett nytt batteri, satt det på laddning ett dygn eller två och testat med så att man vet säkert att detta inte är orsaken.
    ng9-3 är extremt känsliga för låg batterispänning..
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  6. #6
    Steg 6 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    6 093
    Medlem#
    Dolt
    Har du möjlighet att dra ett par startkablar från en annan bil så kan du ju börja med att (när bilen inte går att låsa upp med fjärren) koppla startkablarna från annat batteri till ditt batteri för att se om det blir något bättre. Då är det batteribyte som behövs. Precis som flaset skriver så gillar inte ng9-3 låg batterispänning.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  7. #7
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    87
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    Har du larm?
    Löser inte det ut när du öppnar med materielnyckeln?
    Öppnar rattlåset när du sätter i nyckeln i tändningslåsen de gångerna du tar dig in i bilen på det sättet?

    Innan jag hade börjat riva i mer än nödvändigt hade jag nog faktiskt skaffat mig ett nytt batteri, satt det på laddning ett dygn eller två och testat med så att man vet säkert att detta inte är orsaken.
    ng9-3 är extremt känsliga för låg batterispänning..
    Gällande startbatteriet:
    Batteriet i sig är ganska nytt, men för cirka ett år sedan flyttade jag från Linköping till Göteborg och har kört väldigt lite och dessutom haft bilen utomhus - tidigare stod den alltid i varmgarage.
    Jag gick ut och lyckades öppna bilen med FOB:en - tog med mig multimeter och mätte spänningen via diagnostikuttaget.
    Resultatet var en snudd över 12.0 volt, vilket är tecken på väldigt låg SoC.
    När jag sen skulle ur bilen och låsa med FOB:en så gick det inte - den låste bagaget men inget mer.
    Tog tillfället i akt och hoppades att motorn skulle gå att starta, vilket inte var några problem, så jag tog en tur på 20-30 minuter här på Hisingen för att låta generatorn ladda litegrann.
    Faktum är att jag nästan inte kört nånstans sedan början på industrisemestern bortsett från väldigt korta sträckor här på Hisingen.
    Mycket möjligt att generatorn inte hunnit återladda batteriet på de korta sträckorna jag kört.

    Vi får se vad framtiden utvisar!

  8. #8
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 577
    Medlem#
    5849
    Ja, tycker helt klart att du skall börja där.
    Tyvärr är jag tveksam till att 20-30min körning räcker för att ladda upp ett så pass dränerat batteri...
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  9. #9
    Sugmotor Xyph3rs avatar
    Reg.datum
    feb 2014
    Ort
    Götlaborg
    Inlägg
    87
    Medlem#
    -
    Återigen gick det varken att låsa upp eller starta bilen i morse, däremot gick det fint strax efter lunch.

  10. #10
    Individuell mappning Fredrik / 1941s avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    9 561
    Medlem#
    1941
    Svalt/kallt i morse = sämre batterikapacitet. Lite varmare vid lunch = något bättre batterikapacitet.

    Försök ordna så batteriet får stå på laddning några dygn med en vettig modern laddare. Har du tur så är inte batteriet helt kasst och ta laddning, har du otur är det bortom räddning.

  11. #11
    Steg 1
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Hästevik
    Inlägg
    1 473
    Jag finns på hisingen (torslanda)
    sväng förbi på söndag så kan jag kolla på din bil med Tech2
    0733464645
    /Jonas

Liknande ämnen

  1. intermittent motorproblem
    Av Filip_H i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2015-05-06, 18:14
  2. 9-5 -02 med intermittent fel som gör mig galen.
    Av Dirtyjove i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 19
    Senaste inlägg: 2014-07-18, 17:26
  3. Intermittent startproblem 9000-97
    Av Leab i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2012-06-18, 19:17
  4. [LÖST] Intermittent startproblem OG9-5
    Av niekh i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 25
    Senaste inlägg: 2010-07-30, 20:21
  5. 9-5 Intermittent startproblem - har snart testat allt
    Av uteoleker i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2009-01-01, 21:26

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •