Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 21

Ämne: Felkod P0115 och P1300 OG9-3

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -

    Felkod P0115 och P1300 OG9-3

    Hej!

    Bil: OG9-3 Aero -02
    Har genom åren varit frekvent besökare på denna sida och genom alla tidigare poster kunnat hanka mig fram som hobbymekaniker och lösa de problemen jag haft (har även en 9-5 2,3 -03 som frekvent ger mig nya problem).

    Iallafall så märkte jag för ett tag sen att bilen började gå lite konstigt, typ tappade kraft i korta intervaller och efter ett litet tag började den rycka och hacka kraftigt vid lite större gaspådrag. Vid låga varv och jämn gas gick den fortfarande finfint.
    Felkoden som kom fram då var p1300 (boost calibration fault).

    Kort därefter så dog dock bilen, men gick att starta igen efter ett tag, och 2 dagar senare dog den och gick inte att starta alls. Då fick jag fram felkoden p0115. Nåväl efter bogsering och med den lilla kunskap jag besitter så kom jag fram till att bränslepumpen inte gick. Så jag skaffade en ny sådan med ny armatur, sänkte ner tanken och bytte bränslefilter, back och returventil och tankarmatur. Passade på och gå igenom samtliga vakuumslangar och bytte de som var trasiga mot nya fräscha.
    Efter att detta var gjort var det dags för en provtur och bränslepumpen låter högt, bilen gick suveränt bra. Piggare än på länge. I cirka 4 km. Sen började den hacka och bete sig underligt igen. Dock sämre än innan. Nu går den inte ens att köra med jämn gas på lägre varv. När man kör märker man att pumpen låter svagare och svagare för att till sist bli helt tyst och då dör liksom bilen. Men vrider man av tändningen en stund och slår på den igen så hoppar den igång och det går att köra ett litet tag.
    Dock kom felkod p0115 (Engine Coolant Temperature Circuit Malfunction) tillbaka och här är jag nu.

    Beter sig bilen på detta sätt om den är överhettad? Bytte termostaten för cirka 6 månader sen, men inte med en original. Kan det ha något med saken att göra? Som sagt jag kan inte så mycket mer än det jag kunnat läsa mig till och jag vore jättetacksam för alla tips och råd jag kan få.

    Mvh Darky
    Senast redigerat av Darky26 den 2020-10-28 klockan 11:30.

  2. #2
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Har testat och byta vevaxelgivare nu (vilket är ganska intressant när man inte har pyttesmå händer) i förhoppningen om att detta skulle lösa mitt problem. När jag körde ut till verkstaden gick dock bilen klockrent (iofs endast lugn körning) men jag bestämde mig för att byta givaren iallafall eftersom jag ändå köpt den. Bilen startade utan problem och gick som den skulle, men efter ca 4 - 5 km då bilen blev varm så kommer problemet tillbaka. Bilen börjar hacka och dör. Går att starta igen ganska omgående, men krävs dock en liten paus på ca 10 sek annars dör den igen.
    Iom att bränslepumpen jag bytte till inte är original så hörs det så tydligt när den går, för att senare börja tystna allt mer och mer tills den blir helt tyst och motorn stannar, men hackar igång och ljudet på pumpen liksom hackar i takt.

    Var noga med att ta ur gamla packningen vid bytet innan jag satte i den nya.

    Någon som har en aning om vad det kan vara för fel? :/ är det bara så att jag vart dumsnål?

    Mvh

  3. #3
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 617
    Medlem#
    5849
    Men....
    Har du mätt upp motortempgivaren då, eller helt enkelt bara byta ut den då den kostar max 200:- ?
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  4. #4
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Tack för svar!
    Nej det har jag ärligt talat inte gjort. Mäta kablarna tänkte du? Beställer en sådan och en ny termostat så får vi si.
    Men hur påverkar den där givaren motorstyrningen rent tekniskt sett?

  5. #5
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 617
    Medlem#
    5849
    Tekniskt menar du?

    -beräkna insprutningstider under drift
    -beräkna insprutningstider under crank
    -beräkna efterstartsberikning
    -aktivera/avaktivera closed loop
    -tomgångsfunktionalitet
    -diagnoshantering
    m.m m.m

    Den påverkar direkt hur mycket bränsle som sprutas in i varje cylinder helt enkelt.
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  6. #6
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Tack för givande info. Har beställt en ny givare och termostat så ska sätta i dessa. Återkommer om hur det gick

  7. #7
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Efter många turer fram och tillbaka med delar som inte passat min modell och diverse annat småstrul har jag iallafall fått ny givare och termostat på plats, men felet kvarstår. Vad fanken kan det vara? :/ blir galen på detta!

  8. #8
    Grundladd Znatchs avatar
    Reg.datum
    apr 2012
    Ort
    Skövde
    Inlägg
    254
    Medlem#
    12700
    Skulle bytt vevaxelgivare. Den orsakar mycket bekymmer!

    Volvo V60 T3 2018
    NG9-3 SC Vector 2.0T 2007
    OG9-3 Coupé Monte Carlo SE 1999

  9. #9
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Tack för att du svarat. Gjorde det för inte så längesen. Blev dock ingen skillnad efter det :/

  10. #10
    Steg 4 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    4 447
    Medlem#
    ja
    Citat Ursprungligen postat av Darky26 Visa inlägg
    Tack för svar!
    Nej det har jag ärligt talat inte gjort. Mäta kablarna tänkte du? Beställer en sådan och en ny termostat så får vi si.
    Men hur påverkar den där givaren motorstyrningen rent tekniskt sett?
    Ja, nu är det läge att kolla kablarna och speciellt kontakten till givaren. Dvs det som inte är bytt.

    Eftersom felet är kvar får man kolla det som är kvar. Samt man kan dessutom anta att de utbytta delarna är hela.

    En termostat kan enkelt kollas med en termometer i en gryta på spisen. Det syns tydligt när den öppnar och stänger.

    Antar att du bytte till en ny original vexaxelgivare, dvs Bosch. Eller?
    Alternativen håller sämre, vissa är tydligen riktigt dåliga.

    Sitter vakuumslangarna kvar där de skall sitta efter bytet? Nya kan hoppa av, speciellt silikon.
    Kollade du backventilerna samtidigt med vakuumslangarna?
    §9974§90081§900086§95039502§9502*900095*9304*9509*9509
    CarbonGrey,CosmicBlue,LaserRed,LeMansBlå,Odoardogrå,Silver,Svart,White
    Aero4Arc2Biopower3Griffin2CC2Turbo2Vector2

  11. #11
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Kanske läge att göra det. Jag måste skaffa en sån där multimeter grej. Vevaxelgivare är inte original. Om det nu skulle bero på det får jag väl lätta på lädret igen antar jag. Men det blev just ingen skillnad vid bytet så jag vet inte om det berodde på den... felkoden har inte kommit tillbaka, men ska ut och köra bilfan i veckan nu för att se om man kan få fram något mer att undersöka. Ska gå igenom alla slangar igen och se om man kan hitta något. Hur många ventiler finns det att gå igenom och var är de placerade?
    Finns det fler saker som kan göra att bränslepumpen lägger av under körning? Jordfel? Men då borde de la ju inte gå och starta och köra igen omgående eller?

  12. #12
    Helt original Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Eskilstuna
    Inlägg
    593
    Medlem#
    11785
    Fick du bort alla oringar? Finns risk att du har dubbla oringar nu.


    /Tapatalk
    Saab 9 Aero Hirsch -04 (Sönderplockad) | Volvo S70 | Nu med Tech2

  13. #13
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Hej! Var noga med att plocka bort den gamla

  14. #14
    Steg 4 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    4 447
    Medlem#
    ja
    En grej att kolla kanske.
    Du skrev att du skaffade en ny bränslepump. Samt att det inte är original. Det är väl i sig inget problem, men... Man skulle ju kunna misstänka den nya bränslepumpen. Speciellt som du säger att den låter mycket. Dvs att den låter för att det är något fel med den. Typ trasig eller så passar den inte riktigt, fysiskt el prestandamässigt.
    Hur säker är du på att den nya är felfri?

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av Darky26 Visa inlägg
    Kanske läge att göra det. Jag måste skaffa en sån där multimeter grej.
    Om du inte har en multimeter är det en mycket bra saka att skaffa. Jag vill starkt rekommendera att du köper en sk tångamperemeter. Biltema har några olika varianter. Dessa är egentligen multimetrar med tångamperemeter. Alla funkar bra.

    Det som är så fantastiskt smart med en tångamperemeter är att den kan mäta hur mycket ström som går i en ledning utan att lossa ledningen och koppla in mätsladdarna. Man tar bara och stänger tången runt ledaren för att mäta.

    Man kan tex mäta hur mycket ström bränslepumpen drar utan att koppla el intill tanken.
    Man kan lät kolla hur mycket generatorn laddar. Den är jättebra när man letar tjuvström.
    §9974§90081§900086§95039502§9502*900095*9304*9509*9509
    CarbonGrey,CosmicBlue,LaserRed,LeMansBlå,Odoardogrå,Silver,Svart,White
    Aero4Arc2Biopower3Griffin2CC2Turbo2Vector2

  15. #15
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Mr.O tack för dina utförliga svar! Det gör mig jätteglad angående pumpen så har jag ju inte jättemycket erfarenhet av pumpar och hur pumpar bör låta, men kanske ungefär som att den inte får tillräckligt med media? Typ som att den suger luft? Den ska enligt spec leverera 3,0 bar och det räcker ju en stund iallafall tills den slutar pumpa.
    Tog nämligen bilen på en tur idag och den började bete sig som den brukar efter 5 -6 km. Dock upptäckte jag att när jag gjorde en lite hårdare inbromsning så hoppade pumpen igång igen!
    Jag börjar nästan fundera på om det är nå skit i tanken som blockerar men att det liksom försvinner vid en liten omskakning. Låter det långsökt? :o
    Turen blev väl allt som allt 4 mil, men inga felkoder kom fram.

    Jag tänker lyda ditt råd och investera i en tångamperemeter kollade på biltema men det fanns ju fler stycken!
    Tänkte att https://www.biltema.se/verktyg/matve...0-p-2000023354
    Vore den bättre modellen kanske. Ska jag fortsätta vara hobbymekaniker är det nog bäst att ha en sådan till hands sen ska man ju såklart lära sig hur den fungerar också.

    Tack för er tid uppskattas!

  16. #16
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 617
    Medlem#
    5849
    Har du bränsle i tanken, och hur mycket?
    Är du säker på att du fick ner den nya armaturen på rätt sätt i tanken?

    Jag har väldigt svårt att förstå hur pumpen kan variera i ljud som om den vore typ PWM-styrd eller liknande, det är ju inte som att flödet ökar/minskar radikalt linjärt med motorvarvtal direkt....
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  17. #17
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    Har du bränsle i tanken, och hur mycket?
    Är du säker på att du fick ner den nya armaturen på rätt sätt i tanken?

    Jag har väldigt svårt att förstå hur pumpen kan variera i ljud som om den vore typ PWM-styrd eller liknande, det är ju inte som att flödet ökar/minskar radikalt linjärt med motorvarvtal direkt....
    Ja men det tror jag att jag fick, linjerade den efter strecket på tanken. Men det var lite bök vill jag minnas. Liksom att den fjädrade lite. Har C:a en kvarts tank nu. Ville inte fylla upp fullt utifall jag måste ta ner tanken igen. Som det verkar nu är det kanske lika bra att göra det o se över så att det verkligen blev rätt.
    När du säger PWM styrd, menar du typ frekvensstyrd?

    Mvh

  18. #18
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2019
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Efter många om och men så bestämde jag mig för att riva ner tanken igen och se över pumpen. Hittade inget annat fel än att packningen var otäckt stor, så satte tillbaka den gamla istället. Testkörde den gamla pumpen för skojs skull och den började surra. Då testade jag att sätta i den igen bara för o se om det funkade med allt anslutet, men det gjorde det inte så att den gamla är slut kan man ju iallafall konstatera
    När jag sen skulle sätta i den "nya" pumpen var jag extra noga med att få den så bra placerad som möjligt. Testade att starta när tanken låg på golvet med alla anslutningar i och då lät den helt normalt. Liksom tyst och fint. Skitbra tänkte jag! Så upp med tanken igen och fast med muttrarna igen. Sen när jag skulle sätta tillbaka filtret på sin plats såg jag att slangen kommit i kläm mellan tanken och tankbandet. Tänkte att de skulle kunna gå o peta ur så jag lossade på tanken igen och började peta o dra lite, men då hoppade slangen av backventilen till armaturen.
    Suckande och gnisslade lite tänder och plockade fram lite ny PVC slang sen jag fixade ett läckage på min 9-5a och lossade på banjobulten till bränslefiltret och drog loss den där snutten som lossnat. Och där i hittade jag en plastbit som satt fast i banjon! Måste vara från den gamla backventilen som jag bytte när jag bytte pump. Så ja, tillverkade nytt, tryckte dit banjo och backventil, tråcklade in slangen när den skulle sitta, skruvade fast tanken igen...
    Men när man trodde de var över så var de ju inte det jag tog ju nya kopparbrickor till bränslefiltret men kunde inte få det tätt hur jag än gjorde så de slutade med att jag drog sönder gängorna i filtret
    Givetvis valde jag och göra de under en kväll innan det var nattskift så får lämna det tills imorgon. Ska fixa nytt filter och såna där packningar med gummi i imorgon när jag vaknat. Förhoppningsvis är det lösningen på mina problem.
    Fy farao för kopparbrickor på dessa bilar...
    Men jag tycker mig ändå se ljuset nu, äntligen!

  19. #19
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 224
    Medlem#
    6973
    Original är det tredo-tätningar mot bränslefiltret.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  20. #20
    Steg 4 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    4 447
    Medlem#
    ja
    Dvs stål/gummi(aktig?) kombination.

    Det blir säkert bra med den tångamperemetern! Ingen mening att ta en billigare för spara en hundralapp. Kul att tipset uppskattades!

    Att fixa bilar är lärorikt. Men lär sig ofta mer än man planerat. Nu hoppas vi det var plastbiten som orsakade stopp i bränsleledningen och att felet är lagat!
    §9974§90081§900086§95039502§9502*900095*9304*9509*9509
    CarbonGrey,CosmicBlue,LaserRed,LeMansBlå,Odoardogrå,Silver,Svart,White
    Aero4Arc2Biopower3Griffin2CC2Turbo2Vector2

Liknande ämnen

  1. [LÖST] ACC felkod 22 dök upp efter lagning av felkod 08. 9-5 -99
    Av bilstrul i forum Allmänt
    Svar: 8
    Senaste inlägg: 2011-11-29, 22:46
  2. Acc felkod 09
    Av Nev_9-5 i forum Allmänt
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2011-10-16, 13:07
  3. ACC felkod 21
    Av FS i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2010-03-02, 09:12
  4. Felkod 73??
    Av Fliflo i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2007-02-09, 14:02
  5. [LÖST] Felkod ACC 11 OG9-5
    Av j_klinga i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2006-04-01, 16:33

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •