Sidan 3 av 3 FörstaFörsta 123
Resultat 41 till 49 av 49

Ämne: Trångt att montera insugsrör/kobra OG9-5

  1. #41
    Steg 3
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    3 829
    Medlem#
    10798
    Koppla bort luftmassmätaren och testa igen.

  2. #42
    Grundladd
    Reg.datum
    jan 2018
    Ort
    Wien
    Inlägg
    439
    Medlem#
    12638
    Tack!
    Testade precis, ingen skillnad.
    Har fått tips om att det kan vara låg spänning på batteriet, kopplar på en laddare.
    Återkommer med rapport imorgon.
    Senast redigerat av Moderator den 2020-09-09 klockan 07:46. Anledning: Ingen idé att citera hela texten när inlägget kommer direkt efter det som citeras

  3. #43
    Steg 5 joH900s avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Inlägg
    5 441
    Medlem#
    7182
    Felen låter sjukt märkliga, kan absolut va spänningsrelaterat.

    Mätte du spänning över batteriet innan du försökte starta?
    Fulladdat batteri är ca 12,6-12,7 volt har jag för mig.

  4. #44
    Grundladd
    Reg.datum
    jan 2018
    Ort
    Wien
    Inlägg
    439
    Medlem#
    12638
    Har laddat batteriet över natten.
    Kopplar på poler, drar åt ordentligt.
    Sätter tillbaka säkring 17.
    Tändning i steg 1, motorstyrningslampan blinkar, högt pulserande ljud, lite morse över det, mätaren till turbon studsar, kylfläkten går igång.
    Förstår inte, jag måste ha kommit åt någon kontakt/sensor.
    Eller har jag förstört tändkassetten när jag tog loss kontakten?
    Nu ska jag köpa en ODB2 läsare och se om jag får ut någon felkod.
    Suck.

  5. #45
    Steg 1 Arne 2226s avatar
    Reg.datum
    jun 2003
    Ort
    ABC-län
    Inlägg
    1 246
    Medlem#
    2226
    Om spjällhuset gått i limp home mode så smattrar det på ordentligt - kanske är det detta som är det höga pulserande ljudet?
    /arne 2226
    95 2.3t bio -07|95 2.0t|9-3 2.0t|9000 CSE 2.3t|Säker H -72
    Tidigare: V40 T4 |9000 CS 2.0i |95 2.0t |9000 CDE 2.3i |900S | Granada Combi |Granada Coupe 2.6 |99 dubbelförgasare |99 dubbelförgasare

  6. #46
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    8 227
    Medlem#
    6973
    Kontrollera jordpunkterna på motorn. På insuget, termostathuset och den grova vid växellådan. Se även över kontaktdonen på torpedväggen där motornätet ansluter mot bilnätet. Vad har gjorts? Enbart byte turbo?
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  7. #47
    Grundladd
    Reg.datum
    jan 2018
    Ort
    Wien
    Inlägg
    439
    Medlem#
    12638
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Kontrollera jordpunkterna på motorn. På insuget, termostathuset och den grova vid växellådan. Se även över kontaktdonen på torpedväggen där motornätet ansluter mot bilnätet. Vad har gjorts? Enbart byte turbo?
    Byte av turbo samt backventilen till vevhus.
    Tack, ska kolla.

    - - - Uppdaterad - - -

    Här kommer en video.

    https://www.dropbox.com/s/2psvyo9vbr...90455.mp4?dl=0

  8. #48
    Grundladd
    Reg.datum
    jan 2018
    Ort
    Wien
    Inlägg
    439
    Medlem#
    12638
    ODB2 läsaren kopplar till bilen men får inte fram någon felkod.
    Det underliga ljudet kommer innifrån, från pedalstället.
    Efter ett tag så ändrar ljudet skepnad, lite långsammare, när jag stänger av tändningen så knäpper det från samma plats.
    Får lite felindikatorer från displayen, typ halvljus ur funktion, låg spolarnivå.
    Jag lyfte av fronten men har inte kopplat tillbaka anslutningar för dimljus etc.
    Kämpar på.

  9. #49
    Grundladd
    Reg.datum
    jan 2018
    Ort
    Wien
    Inlägg
    439
    Medlem#
    12638
    Dålig jord, det sitter en jordpunkt i motorns vänstra (i färdriktning) bakkant, den bör sitta fast ordentligt, det gjorde den inte.
    Nu startar den och går som en klocka!
    Vill passa på att tacka er alla som hjälpt och stått ut med mig.
    TACK!

    Mvh
    Anders

    6 användare gillar detta inlägg



Liknande ämnen

  1. Nya 17" fälgar, trångt i hjulhuset? OG9-3
    Av 9SAAB3 i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 8
    Senaste inlägg: 2006-04-22, 21:13

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •