Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 21 till 33 av 33

Ämne: Saab CabrioChallenge 2020 - Dalarna. Bilder+film. Uppd.18/1

 1. #21
  Steg 6 miohs avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Inlägg
  6 060
  Medlem#
  Dolt
  Fortsättning på Saab CabrioChallenge 2020.

  Arton sekunder efter föregående bild togs denna. Fantastisk fin och kurvig väg vid/genom Malingarna.

  Fortsatte norrut mot nästa etappmål.


  Västerdalälven passerad.


  Dags åter igen att passera över Västerdalälven.


  Vi kommer om en stund att att passera över Västerdalälven igen. Då på den röda träbron i höjd med Floda kyrka.


  Kyrkbron (även kallad Floda Kyrkälvbro) är med sina 158 meters spännvidd den längsta trähängbron för biltrafik i Sverige. Med tanke på dess kapacitet så förstår jag varför de inte ses längs de större motorvägarna här i landet.

  Vid många av våra tidigare Saab CabrioChallenges så har vi lyckats att skapa kaos och oreda vid olika kyrkor då vi tagit upp alla lediga parkeringsplatser och även andra parkeringsmöjligheter. I år ställde vi till det för ytterligare en ortsbefolkning genom att lägga beslag på Kyrkbron. Det tog en stund att få över våra 25 cabrioleter. (Vi hjälpte några bilar att komma över mellan våra, men det fanns dom som valde att ta omvägen istället.)


  Roadbooksläsning och kaosskapandeplanering inför nästa deletapp.


  Fortsättning följer.

  6 användare gillar detta inlägg


  How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

 2. #22
  Individuell mappning sportsedans avatar
  Reg.datum
  sep 2003
  Ort
  Trollhättan
  Inlägg
  7 443
  Medlem#
  4706
  Snygga välkomponerade foton som vanligt!

 3. #23
  Steg 3 Loffes avatar
  Reg.datum
  feb 2003
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  3 347
  Medlem#
  5129
  Märks att du funderat en del för att få "rätt" bilder.
  När jag väl tar bilder, men oftast (alltid) med mobilen så brukar jag oxå försöka anpassa avstånd i verkligheten istället för att använda zoom etc. ( Men på min amatör nivå).

  Tacksam för att du fortsätter att ta bilder och lägga upp de här.

  Vid en närmare granskning av huset så ser även jag att det faktiskt håller på att renoveras, glädjande.
  Senast redigerat av Loffe den 2021-01-05 klockan 20:22.
  Till mitt garage: Garaget

 4. #24
  Steg 1 benny900s avatar
  Reg.datum
  apr 2005
  Ort
  Dalarna
  Inlägg
  1 214
  Medlem#
  6770
  Mioh’s känsla för objekt fångar detaljer överallt. Huset som nämns och har en sorglig utsida, det är fd posthuset i Sörvik/Ludvika byggt för mer än 100 år sedan. Välkänt landmärke för den omfattande trafiken mellan Mälardalen/Sälen på vintrarna.
  Det genomgår en långsam renovering där insidan är mycket trevligare än utsidan. Just nu är ägaren oense med myndigheter om vilken fasad huset ska få. Plåt versus puts är frågan.

  1 användare gillar detta inlägg 5. #25
  Steg 6 miohs avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Inlägg
  6 060
  Medlem#
  Dolt
  Tack för alla snälla ord. Alltid roligt när bilderna uppskattas.

  Om vi i bilen från början ser till att ta "rätt" bilder under träffarna så blir mitt sorteringsarbete efteråt mycket enklare. Dock är det ju svårt att veta att bilden just taget bakåt på den blå Viggen efter fem minuters körning ser tråkig ut jämfört med bilden tagen en kvart senare. Samtidigt är ju bilarna bara en del i en bild. Jag vill ju få med den varierade miljön och naturen tillsammans med bilarna. Sedan så vet jag inte om bilden som just togs hade skakoskärpa eller något oönskat föremål mellan kameran och objektet, så extra "reservbilder" tas ofta. Finns måååånga bilder med bland annat vindrutetorkare från våra CabrioChallenges. ;-]

  Lite kuriosa. Jag brukar generellt säga att av mig tio tagna bilder på bankörningar så blir en dålig, åtta ok och en bra nog för att bli redigerad och publicerad. Brukar vara ungefär samma på träffar. Ibland tar jag med några av de som är ok för att "få ihop berättelsen", samtidigt som jag kan välja bort några bra bilder då de är "likadana" som någon redan utvald. Räknade nu och kom fram till att på SCC2020 så har jag under fredagen och lördagen slutligen valt ut två av tio bilder om panoramorna räknas med. (Söndagen har jag inte börjat gallra än.). När det gäller variationen av bilarna så gör vi så gott vi kan i bilen redan under träffen för att få variation. Oftast går det bra och när en parkering lämnas är det "nya" bilar både framför och bakom oss. Det här med sortering av bilderna kan faktiskt ta orimligt lång tid ibland. Denna gången så slutade jag faktiskt att sortera innan jag var helt 100 procent klar då jag ville börja redigera och publicera. Har plockat bort några och lagt till någon under redigeringens gång. Risken annars var ju att jag än idag hade suttit och sorterat bland bilderna utan att ha börjat redigerat något.


  Nog med text, nu fler bilder.

  Samma vackra blå Viggen som nämndes i texten ovan.

  Fotografering av fotande fotograf.


  Pandemianpassad souvenirbutik fanns vid brofästet. Inga problem med trängsel där inte.


  När bilarna tog paus passade passagerarna på att sträcka på benen.  Efter att alla lugnt och säkert tagit sig över bron rullade vi vidare mot nya vyer och äventyr.


  Ni som varit med ett tag vet att arrangörerna under årens lopp skickat upp mig i kranar, stegar, grävskopor, skylift (då den stora oljecisternen visst hade rivits), berg och sluttningar. Har dessutom fått klättrat på butiks- och lastbilstak med mera för att kunna ta "årets gruppbild". Jag säger aldrig nej till arrangörernas idéer men denna gång anade jag lite oråd när jag såg i vilket skick helikoptern var i...  Bilden med skylten som pekar ut var skogen finns får avsluta denna omgång med bilder. :-]

  4 användare gillar detta inlägg


  How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

 6. #26
  Sugmotor KarlZs avatar
  Reg.datum
  maj 2006
  Ort
  Vårsta
  Inlägg
  97
  Medlem#
  7779
  Jag instämmer i kören med hejarop för fina bilder, inte minst för att det väcker ens egna minnen från en av sommarens bästa helger...
  Nuvarande: 99 T16 -70 - Projekttråd | 900 T16 Cab -92 | ng9-5 2.0T xwd -11 | BMW R1200R -08

  Tidigare: 9-3 TiD -07 | 9000 CSE 2.3t -95 | 9000 CC 2.0T -90 | 9000 CC 2.0i -92 | MB 240D -73

 7. #27
  Steg 6 miohs avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Inlägg
  6 060
  Medlem#
  Dolt
  Dags för fortsättning av reseberättelsen.

  Vid tolvtiden på dagen rullade vi in i Falun där lunch stod på schemat.  När vi i Falun plötsligt mötte en T-Ford från 1926 så kändes min "gamla 900 cabriolet" riktigt modern och ny i jämförelse. :-]


  Parkeringsdags vid Falu garnison inför lunchen. Bilarna parkerades i sann militär/turboklubbs-precision med hjälp av den fantastiska hjälpen på plats.

  I bakgrunden markan där lunchen åts.
  Mätta och fortfarande minst lika glada så rullade ut från det gamla regementsområdet. Ett par dalahästar i för platsen rätt färgteckning.  Här fick alla i vårt sällskap svänga höger. Mindre tur hade ett par gamla Oplar, en nyare Kia och ett gäng bilar från Volkswagengruppen som behövde svänga åt vänster. ;-)


  Otroligt vacker, kuperad och kurvig väg.


  Det var dagens bilder. Fler kommer. :-]

  4 användare gillar detta inlägg


  How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

 8. #28
  Steg 3 JSNs avatar
  Reg.datum
  jan 2008
  Ort
  Ölanda (Göteborg)
  Inlägg
  3 983
  Medlem#
  8163
  Roliga vägar ni verka ha valt

 9. #29
  Steg 6 miohs avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Inlägg
  6 060
  Medlem#
  Dolt
  Roliga vägar var en konsekvens av att arrangörerna denna gången hade riktigt bra lokalkännedom. Detta år liksom även tidigare år, fast då på helt andra platser i Sverige. Genom att arrangörskapet byts från år till år eller så blir lokalkännedomen lika bra gång efter gång oavsett var vi kör i landet.
  How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

 10. #30
  Grundladd
  Reg.datum
  sep 2004
  Ort
  Borlänge
  Inlägg
  101
  Hej!

  Magiska bilder, tack!

  /P Lisa

 11. #31
  Steg 6 miohs avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Inlägg
  6 060
  Medlem#
  Dolt
  Tack! Dags för en fortsättning längs en tydligt populär cruisingväg.

  Först en frågesport. Till vems hem är vi på väg?
  För tio poäng: Vi lämnade efter frukosten en villa i Gladtjärn, för att efter lunch resa mot en inspirerande gård.  För åtta poäng: Författaren Vilhelm Moberg skrev böcker om långväga resa till Amerika. Våra sökta personer är dock mest kända för sina verk där hemmet är centralt.  För sex poäng: Hemmet vi ska besöka är liksom de flesta grannhusen rödmålat och har vita knutar. Dock så är det framförallt insidan som gjort hemmet världskänt.  För fyra poäng: Den lilla stugan i Sundborn fick paret av Karins (frun i huset) far 1888. Denna inredde hon i en järv, modern och personlig stil som hennes make målade av i sina tavlor.  För två poäng: Vi har nu anlänt till den världskända gård vars hem och familj (de fick åtta barn) odödliggjordes genom de akvarelltavlor som Carl, en av Sveriges mest folkkära konstnärer, målade. (Flaggstången står intill själva gården.)  Rätt svar från både dressin och förstaklass på tio poäng! Karin och Carl Larsson. Carl Larsson-gården i Sundborn, Lilla Hyttnäs. (Jag har inte sett "På spåret" senaste åren, så dressinen kanske inte finns kvar?)  Det var fullt på parkeringarna vid Carl Larson-gården redan innan vi rullade in i Sundborn, så tyvärr blev det inte något titt inne i huset denna gång.  Helt nylagd asfalt träffen till ära.

  Strax efter tvåtiden rullade vi in i "live a long time" kommun.


  Vackert väder, varm luft, fin väg, underbar natur och nedcabbat körning i goda vänners lag på väg till ett glass-stopp. Kan det bli bättre?  Det var denna laddning med bilder. Nästa gång blir det nedcabbad cruising på vattnet.

  2 användare gillar detta inlägg


  How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

 12. #32
  Steg 3 JSNs avatar
  Reg.datum
  jan 2008
  Ort
  Ölanda (Göteborg)
  Inlägg
  3 983
  Medlem#
  8163
  Av någon underlig anledning blir jag lika glad varje gång jag ser luftintaget till kupeluften på en og900 :-S
  Det är något väldigt speciellt med det luftintaget!
  /Johan

 13. #33
  Steg 3 Loffes avatar
  Reg.datum
  feb 2003
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  3 347
  Medlem#
  5129
  Fina bilder och stiligt av Saabarna att de håller ut när det kommer gående.
  Till mitt garage: Garaget

Liknande ämnen

 1. Svar: 22
  Senaste inlägg: 2020-08-24, 19:28
 2. Svar: 15
  Senaste inlägg: 2019-02-04, 20:02
 3. Svar: 141
  Senaste inlägg: 2010-09-05, 13:52
 4. Saab Cabriochallenge 2009 i bilder
  Av mioh i forum Allmänt
  Svar: 28
  Senaste inlägg: 2010-01-22, 23:04
 5. Lackade torkar armar och skydd m.m *Bilder* Uppd. på beg.
  Av McGilljam i forum Utseende och styling
  Svar: 19
  Senaste inlägg: 2007-04-29, 19:16

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •