Resultat 1 till 12 av 12

Ämne: Fläkt som går på "max" hela tiden. NG9-3 -06

  1. #1
    Växellådsspecialist Johan Hs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    7 170
    Medlem#
    3183

    Fläkt som går på "max" hela tiden. NG9-3 -06

    Hej!
    Nyinköpt bil med lite småsaker att lösa.
    Bland annat går fläkten på "max" om man sätter den på AUTO.
    Väljer man hastighet manuellt går den långsammare/efter det man ställer den på.
    Fläktmotsånd som jävlas? Något annat? Kan man "nolla" AC-systemet?
    Inga felkoder syns ang detta i Tech2an.

    Tack på förhand.

    /J
    Senast redigerat av Johan H den 2020-07-29 klockan 09:19.
    Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Vector SS 2.3T & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
    Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
    Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

  2. #2
    Steg 2 Turbo_Dannes avatar
    Reg.datum
    mar 2006
    Ort
    Stockholm Täby
    Inlägg
    2 740
    Medlem#
    6901
    Vet inte om det går att se temperaturen i kupén med TechII men systemet kanske tror att det varmare/kallare i kupén än vad det är och då reagerar systemet med full fläkt?

    Skulle även kunna vara Solsensor eller liknande som ger fel värden.

    1 användare gillar detta inlägg


    Volvo V60 D3 AWD Automat -20
    Mercedes Benz C300 Cabriolet -17
    Saab 9-3 T5 154 HK -00

  3. #3
    Växellådsspecialist Johan Hs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    7 170
    Medlem#
    3183
    temperaturen kan det vara - tyckte mig se väldigt varm ute-temp... får byta sensorn!
    Kan prova med den från andra bilen till att börja med

    Tack!

    /J
    Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Vector SS 2.3T & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
    Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
    Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

  4. #4
    Steg 3
    Reg.datum
    aug 2009
    Inlägg
    3 163
    Citat Ursprungligen postat av Turbo_Danne Visa inlägg
    Vet inte om det går att se temperaturen i kupén med TechII men systemet kanske tror att det varmare/kallare i kupén än vad det är och då reagerar systemet med full fläkt?
    TechII kan visa alla sensorvärden som något styrdon i bilen läser.

    1 användare gillar detta inlägg


    9-3 Aero 2000, 9-3 Aero SS 2005, BMW R1100RS 1993, tidigare 9000 CDi 1989, 900i 1985, 96 V4 1972

  5. #5
    Växellådsspecialist Johan Hs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    7 170
    Medlem#
    3183
    60C visar utgivaren!
    Drog ut den... Blev inge skillnad, men det blir en ny monterad vilket som.
    Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Vector SS 2.3T & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
    Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
    Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

  6. #6
    Steg 5
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Torpshammar
    Inlägg
    5 675
    Är väl normalt att det är så om den står på kallt på graderna. Är det 30 grader varmt i bilen så vill den forcera tills den uppnår inställt värde. På facebook var det nån jänkare som påstod att det går att ställa på vilken hastighet fläkten ska starta men vet inget mer än så. Blåser fläkten även om du har varmt inställt på reglagen så är det ju nåt tok såklart...

  7. #7
    Helt original Ukys avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Onsala
    Inlägg
    699
    Extremvärden kan tyda på avbrott eller kortslutning i kablaget på väg fram
    till sensorn alternativt en dålig kontakt/ dåligt crimpt kontaktelement...

    Dom bilar jag har erfarenhet av använder temistorer vars resistans minskar med
    ökande temperatur. Om SAAB gör det och kanske har en annan skalning
    skulle 60 C tyda på kortis.
    fd. STCS 262

    99GL, 900EMS, 2 x 900 T8, 2 x 9000 T16, NG 900T, 9-5 2.3t, 9-5 Aero, 9-5 3.0 V6 + diverse annat.

  8. #8
    Steg 1 whiskeycolas avatar
    Reg.datum
    maj 2016
    Ort
    Ekerö
    Inlägg
    1 657
    Medlem#
    10853
    -40 till +60 känns ju hyfsat rimligt som mätområde.
    Mvh Johan

    93 Aero Coupé -00 • 93X BioPower XWD -10
    Tidigare: 99 GL -84 • 9000 Aero -96 • 93 Aero XWD SC -08 • 95 Aero SC -06 • 93 2.0t Linear SC -06 • 93 Turbo X SC

  9. #9
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 553
    Medlem#
    2555
    På en 9-5 jag hade så räckte det att ta bort sensorn och låta fukten försvinna så blev det ordning på allt.
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Har en rolig Cupra Ateca -19 nu.

  10. #10
    Steg 1
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Holmsund
    Inlägg
    1 591
    Jag har haft problem med oxiderad skarv under/vid spolarvätskebehållaren, även kabelbrott.
    Om kablarna måste klippas och skarvas är dom ofta så dåliga invändigt att kopparn är svart och svårarbetad.
    Jag brukar skala av en ordentlig bit och elda på ledarna så dom blir röda och sedan skrapa av dom så går dom att löda eller skarva.
    Förhoppningsvis är ditt fel enklare.

  11. #11
    Växellådsspecialist Johan Hs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    7 170
    Medlem#
    3183
    Kollade tempsensorn mot den som sitter i den andra 9-3an. Denna är trasig. Visade fel värde jmf med den andra. Så det blir en ny. Återkopplar när jag bytt/testat.
    /J
    Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Vector SS 2.3T & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
    Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
    Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

  12. #12
    Växellådsspecialist Johan Hs avatar
    Reg.datum
    dec 2003
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    7 170
    Medlem#
    3183
    Var till bilskroten och fixade en annan tempsensor.
    Nu fungerar allt som det ska igen!
    20200729_101634.jpg

    1 användare gillar detta inlägg


    Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Vector SS 2.3T & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
    Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
    Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

Liknande ämnen

  1. SAAB 9-3 Aero -04 - FM-sändningar "hackar" hela tiden.
    Av spec i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2014-12-06, 20:16
  2. Infotainment "bootar" om hela tiden
    Av arcturus i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2011-12-12, 00:01
  3. Byte av bakrutan och vibbrationer i "hela" bilen vid gasning
    Av SkäggBiffen i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2010-02-20, 11:42
  4. Varning för "baklampa ur funktion"s lampa lyser hela tiden.
    Av cepehjulet i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2009-02-04, 19:06
  5. Jag får "skiva saknas" hela tiden i min växlare
    Av overlake i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2008-08-20, 18:09

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •