Resultat 1 till 15 av 15

Ämne: Problem efter bränslebyte NG9-3

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2016
    Inlägg
    6
    Medlem#
    -

    Problem efter bränslebyte NG9-3

    Hej,

    jag har en 9-3 biopower från 2007 som har börjat bete sig konstigt efter att vi testade att tanka bensin för några veckor sedan.
    Det som händer är att bilen verkar få för lite bränsle när man startar efter att den har stått i några timmar, då måste man gasa jättemycket för att den inte ska dö.
    När man har kört en liten bit så går den dock mer okej och man behöver inte gasa mer än vanligt.

    Jag har bara fått felkod en gång "P0171 luft/bränsle för mager" men den har inte kommit tillbaka efter att jag tog bort den för några dagar sedan.
    Jag läste lite här på forumet och tänkte att det kunde vara spridarna som var igenkloggade, så jag testade att ta ur och rengöra dem.
    Det verkade dock inte lösa problemet, den går fortfarande ryckigt och konstigt.
    Jag funderade på att byta spridare men alla jag hittar kostar typ 2000 kronor styck och det känns lite dyrt för att chansa.
    Det skulle kanske kunna vara värt att byta tändstift också, men bilen har bara gått 400 mil med de tändstift som sitter i så det kanske är lite onödigt.

    Jag har också kollat efter spruckna vacuumslangar och andra luftläckage utan att hitta något.

    Är det någon annan som vet vad problemet kan vara? eller vart jag kan hitta spridare som inte kostar 2000 kronor?

  2. #2
    Helt original Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Piteå
    Inlägg
    548
    Medlem#
    11785
    2000kr per spridare låter fel. 2000kr för alla låter rätt. Men det låter som att din bil inte har adapterat rätt. Ta bort batteriet en stund och starta den sen och kör försiktigt en stund

    /Tapatalk
    Saab 9 Aero Hirsch -04 | Saab 9³ 2.0t Polar -02(Reservdelshögen) Nu med Tech2

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2016
    Inlägg
    6
    Medlem#
    -
    Jag tänkte också att det borde vara 2000 för 4 st.
    Men när jag försökte beställa från maptun blev det 8000 för 4st.

    Jag har försökt att koppla bort batteriet utan att se någon förbättring. Men jag antar att jag kan prova igen.

  4. #4
    Helt original Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Piteå
    Inlägg
    548
    Medlem#
    11785
    Låt det var av i 10min. Sen kör en bra stund. Minst 15min

    /Tapatalk
    Saab 9 Aero Hirsch -04 | Saab 9³ 2.0t Polar -02(Reservdelshögen) Nu med Tech2

  5. #5
    Helt original Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Piteå
    Inlägg
    548
    Medlem#
    11785
    Tittade nu på maptun. Du har helt rätt... 2000 per spridare. Va fan... Spridare låter dock långsökt. Kolla runt om någon i närheten har lust att hjälpa dig med en tech 2 och kolla vad den läser för etanol osv. Nu är jag super dålig på 9-3. Men skulle säga att ett bränslefilter byte är något som bör göras.

    Rengöring av spridare är något man måste göra med ultraljuds tvätt för bästa resultat. Det är svårt näst in till omöjligt att få det rent annars

    /Tapatalk
    Saab 9 Aero Hirsch -04 | Saab 9³ 2.0t Polar -02(Reservdelshögen) Nu med Tech2

  6. #6
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2016
    Inlägg
    6
    Medlem#
    -
    Vad jag vet så finns det inte bränslefilter på 9-3 biopower.
    Vi har kört spridarna i ultraljudstvätt och det var ganska mycket mög på dem så det känns som att det kan ha varit en del av problemet.

    Jag ska testa att koppla bort batteriet och provköra som du rekommenderade.
    Jag är inte i garaget nu dock så jag får återkomma med resultat senare.

  7. #7
    Grundladd Znatchs avatar
    Reg.datum
    apr 2012
    Ort
    Skövde
    Inlägg
    200
    Medlem#
    12700
    Det står ju på Maptun att det kostar 2045 för 4st. Om det är rätt spridare då dvs. Notera x4 efter "lägg i kundvagn".

    Kollar man tex. på en annan spridare så står det inte x4

    Screenshot_2020-05-22 Spridare, Saab 9-3 II 1 8t 2 0t 2 0T 07-11.jpg

    Volvo V60 T3 2018
    NG9-3 SC Vector 2.0T 2007
    OG9-3 Coupé Monte Carlo SE 1999

  8. #8
    Steg 1 whiskeycolas avatar
    Reg.datum
    maj 2016
    Ort
    Ekerö
    Inlägg
    1 652
    Medlem#
    10853
    Kolla neobrothers.co.uk
    Mvh Johan

    93 Aero Coupé -00 • 93X BioPower XWD -10
    Tidigare: 99 GL -84 • 9000 Aero -96 • 93 Aero XWD SC -08 • 95 Aero SC -06 • 93 2.0t Linear SC -06 • 93 Turbo X SC

  9. #9
    Steg 5
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Torpshammar
    Inlägg
    5 651
    Listpris hos orio är för övrigt 2600kr st....

  10. #10
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2016
    Inlägg
    6
    Medlem#
    -
    Jo jag såg det.
    Varför har det blivit så dyrt?

  11. #11
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2016
    Inlägg
    6
    Medlem#
    -
    Uppdatering:
    Jag kopplade bort batteriet i 15 min och testade att starta.
    Då kunde bilen gå på tomgång utan att dö.
    Det känns som ett litet framsteg jämfört med hur den var tidigare.
    Den går dock fortfarande ryckigt och ibland känns den lite slö.
    På vägen hem började motorvarningslampan att lysa. Då vände jag tillbaka och kunde läsa ut felkoderna:
    P0101 luftmassemätare felaktig funktion (avvikelse från beräknad luftmassa) och p0303 misständning cylinder 3.
    På vägen hem andra gången tändes lampan igen och det visade sig vara samma felkoder.

    Så planen nu är att kolla igen efter luftläckage som kanske kan ge felkoden på luftmassemätaren och köpa nya tändstift och se om det kan hjälpa det andra problemet. Jag tänker att det inte är omöjligt att tändstiften har sotat igen lite.

    Jag återkommer med resultat till veckan.

  12. #12
    Helt original
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Hallsberg
    Inlägg
    591
    Medlem#
    11576
    Kan du kolla med Tech 2:an hur signalerna ser ut till varje spridare? Jag tänker att det vore intressant att se om spridaren jobbar annorlunda för cyl 3...
    9-3 SS Aero -05, 9-5 Aero -02, 9000 CSE 2,3t -97 med Maptun steg 1, 900s -91, Porsche Cayenne Turbo -04 samt en 96 V4-73

    Har också haft: 9000 CSE 2,3t -96 med Speedparts steg 1, 900s -90, 95 v4-75, 9000cc -88b, 900 EMS -80, 99 GL injection -76

  13. #13
    Grundladd
    Reg.datum
    feb 2017
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    233
    Medlem#
    -
    P0171 är beroende av P0101. Prova att koppla ur kontakten till luftmassamätaren och se om tomgången blir bra då? Kolla också EVAP ventilen, ingen tankurluftning får ske under adaptionsfasen var det nog om adaption ska bli rätt. Strömlöst ska EVAP vara stängd. Kontrollvärde EVAP-ventil, "Delphi 1997278" ska vara 45Ohm+-5 vid 20°C

    1 användare gillar detta inlägg



  14. #14
    Helt original
    Reg.datum
    okt 2005
    Ort
    Hallsberg
    Inlägg
    591
    Medlem#
    11576
    Jag citerar Hyvens från en annan tråd: ” Luftläckage straffas mycket hårdare på biopower än på bensinvarianterna.” Det kanske ändå är troligare än spridarteorin som vi har jobbat med?
    Se http://forum.saabturboclub.com/showt...b-9-3-og/page9
    9-3 SS Aero -05, 9-5 Aero -02, 9000 CSE 2,3t -97 med Maptun steg 1, 900s -91, Porsche Cayenne Turbo -04 samt en 96 V4-73

    Har också haft: 9000 CSE 2,3t -96 med Speedparts steg 1, 900s -90, 95 v4-75, 9000cc -88b, 900 EMS -80, 99 GL injection -76

  15. #15
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2016
    Inlägg
    6
    Medlem#
    -
    Du har nog rätt Niklas. Stiften som satt i såg fina ut men jag passade ändå på att byta när jag ändå hade dem ute och det gjorde ingen skillnad.

    Vi får testa att leta efter luftläckage istället.

    - - - Uppdaterad - - -

    Jag testade att koppla ur luftmassemätaren och låta bilen gå på tomgång men den gick fortfarande ojämnt

Liknande ämnen

  1. Problem med SID efter nollning NG9-3 -04
    Av Zaitz i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2017-02-27, 14:15
  2. Problem efter xenonkonvertering
    Av Strömsborg i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2012-01-08, 23:21
  3. Problem efter 3 veckor
    Av aeroSteffe i forum Verkstäder, försäkringar och köpråd
    Svar: 17
    Senaste inlägg: 2009-08-26, 14:19
  4. ABS problem efter oljeläckage
    Av Fajjer i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2008-01-18, 11:12
  5. Problem efter motortvätt
    Av charlotta02 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2007-09-08, 14:21

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •