Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 28

Ämne: Problem med självurladdning OG9-5

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2009
    Inlägg
    27

    Problem med självurladdning OG9-5

    Har nu i två år kämpat med svårlokaliserad urladdning (batteri tomt efter 1 vecka), 3 verkstadsbesök varav en specialistverkstad för bilel, bytt 2 batterier (Tudor 75 A) på 2 år, mätt över alla säkringar efter att systemen gått i viloläge o s v. Kör ca 45 minuter, inga snuttekörningar. Står i veckan på konstant batteriladdning. Har kört 31 000 mil och tänker köra många år ytterligare. Tänker som sista desperat åtgärd byta generator. Min fråga, finna det ett laddningsrelä någonstans eller är den funktionen inbyggd i generatorn?

  2. #2
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 934
    Medlem#
    6973
    Det är integrerat i diodbryggan i generatorn. Med 31000mil så kan det vara hög tid för en ny generator.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  3. #3
    Steg 1 daspunners avatar
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    1 347
    Kan du inte koppla loss generatorn nåt tag o se om bilen slutat dränera batteriet då? Det borde väl synas ganksa omgående?

    Hur kommer man åt att mäta på bilen i viloläge? "Väcker" man inte bilen så fort man öppnar en dörr tex? Eller sker det bara vid start?


    /D
    Senast redigerat av daspunner den 2020-01-21 klockan 15:08.
    SAAB 9-5 Kombi Aero MY07 Fusion blue

  4. #4
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 761
    Citat Ursprungligen postat av jannes Visa inlägg
    - mätt över alla säkringar efter att systemen gått i viloläge o s v.
    Har du tall for hva hvilestrøm og ladespenning er?
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  5. #5
    Steg 4 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    4 087
    Medlem#
    ja
    Något är konstigt. Antingen fattar jag inte eller så är beskrivningen otydlig...
    Batteriet konstant kopplat till laddare.
    Batteriet laddar ut på en vecka. Är det urladdat direkt efter att ha "laddats" har det inte laddats! Jag skulle kolla den laddaren.

    Det första man misstänker är såklart batteriet. Och du har bytt. Var det nya batterier? Eller kan det vara fel på dem?

    Visst kan man gissa och byta lite gamla komponenter mot nyare, det kan säkert funka, men GRFB-metoden brukar vara snabbast och billigast. Och tråkigast?
    GRFB = Gör Rätt Från Början
    1) hitta felet
    2) Laga det
    dvs mät så du vet vad som är fel.
    Citat Ursprungligen postat av Norrbagge Visa inlägg
    Har du tall for hva hvilestrøm og ladespenning er?
    Vill du ha hjälp att analysera mätvärdena kan du posta dem här.

    Generellt sett är en tångamperemeter ett mycket bra hjälpmedel när man skall mäta strömmar eftersom man inte behöver koppla loss eller in saker hela tiden. (Ja, Biltema har...) Den kan enkelt mäta strömmen från generatorn. Samt oxo om det går tjuvström till generatorn i viloläget.

    Exakt vad har du för extrautrustning inkopplad? OBD-2-prylar, USB-laddare, osv...
    §9974§90081§900086§95039502§9502*900095*9304*9509*9509
    CarbonGrey,CosmicBlue,LaserRed,LeMansBlå,Odoardogrå,Silver,Svart,White
    Aero4Arc2Biopower3Griffin2CC2Turbo2Vector2

  6. #6
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2009
    Inlägg
    27
    Laddspänningen är ca 14,2 V med full belastning (ljus,radio, sätesvärmare etc). Strömuttagen vid avstängd motor och efter ca 1 timmas vilotid har mätts på 3 olika sätt 1. Över batteri med låsta dörrar, larm. 2. Över huvudsäkringarna i motorrummet 3. över säkringarna till vänster vid förardörren med öppen dörr och avslagen innerbelysning. Resultat 1: Pendlar från 25 mA till ca 250 mA utan att röra bilen. 2: När huvudsäkringarna 4 och 5 är urdragna ingen mätbar ström. 3: säkring 8 upp till ca 130 mA och säkring 20 ca 100 mA. Batterispänningen är efter uppladdning med underhållsladdaren efter ca 1 tim 13 V. Efter 4-5 dagar har spänningen gått ner under 13 V. Batteriet är nytt, Tudor advanced 77 Ah. Underhållsladdaren visar inkopplad ca 14,2 V. Extrautrustning finns endast bensindriven värmare som funnits sedan leverans. Radion är utbytt till en Pioneer med GPD, backkamera etc. Generatorn har inte kopplats loss som prov.

    - - - Uppdaterad - - -

    Rättelse: Batterispänningen går ner efter 4-5 dagar under 12V

    1 användare gillar detta inlägg



  7. #7
    Grundladd
    Reg.datum
    sep 2003
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    442
    Medlem#
    6866
    Har du även rattinterface till radion??


  8. #8
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 761
    Dette var ikke lett, nei .

    Resultatet fra måling #1 kunne indikere at dette med hvilestrøm ikke er så galt. Litt avhengig av hvilken årsmodell dette gjelder, skal hvilestrømmen ligge på 16-20 mA etter 105 minutter. Så vil den med jevne mellomrom øke et øyeblikk når styreenheter våkner opp. OM strømmen hadde lagt konstant på 250 mA skulle det ha tatt kanskje 10 dager før spenningen kommer ned i 12 V - med et friskt batteri.

    Hvordan er målingene utført: med multimeter i serie, over sikringer/batteri (ikke i serie) eller med tangamperemeter?

    Ble radioen eller annet "ekstrautstyr" montert samtidig som dette problemet oppstod?
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  9. #9
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 756
    Medlem#
    8758
    Citat Ursprungligen postat av jannes Visa inlägg
    3: säkring 8 upp till ca 130 mA och säkring 20 ca 100 mA.
    För en 9-5 2000 är säkring 8 "Telefon, SID, Innerbelysning, SPA"
    och säkring 20 är "ACC, Innerbelysning, Dimbakljus"

    Det är inte så att det finns en handsfree-utrustning eller annan extrautrustning på radio-kontakten? Inte ovanligt att eftermarknads sådan installeras fel.

    En annan vanlig tabbe är att man mätt med innerbelysningen påslagen pga. öppen dörr?

    Annars låter 25 mA viloström ganska normalt (om det nu råkar vara så att dina värden på 250mA är missad innerbelysning), brukar du ha mer en 1 vecka mellan att du kör bilen?

    Låter man bilen orörd 2 veckor på vintern så börjar ett standardbatteri ta skada, låter man det stå så det blir helt tomt kan det även frysa sönder. Är det så du använder bilen bör du stoppa in ett AGM-batteri istället, det tål dels djupurladdning mycket bättre, dels kan det stå mer urladdat utan att ta skada. Biltemas 70 aH ska fungera bra i 9-5.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  10. #10
    Steg 4 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    4 087
    Medlem#
    ja
    Citat Ursprungligen postat av Långmilare Visa inlägg
    Är det så du använder bilen bör du stoppa in ett AGM-batteri istället, det tål dels djupurladdning mycket bättre, dels kan det stå mer urladdat utan att ta skada. Biltemas 70 aH ska fungera bra i 9-5.
    Enig. Jag kör med AGM-batteriet från Biltema i alla mina bilar. Tyvärr händer det att batteriet laddas ur totalt, men det verkar tåla detta betydligt bättre än vanliga batterier. Värt att tänka på vid nästa batteriköp...
    §9974§90081§900086§95039502§9502*900095*9304*9509*9509
    CarbonGrey,CosmicBlue,LaserRed,LeMansBlå,Odoardogrå,Silver,Svart,White
    Aero4Arc2Biopower3Griffin2CC2Turbo2Vector2

  11. #11
    Steg 5
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Torpshammar
    Inlägg
    5 553
    Låter märkligt om generatorn skulle vara den enda sista desperata åtgärden för att komma till roten med ett dylikt problem? Det är ändå ett inte helt ovanligt fel och trasiga smygläckande dioder är inget som är jätteovanligt. Men det brukar allt som oftast framgå om man mäter lite och ev lossar plusanslutningen på generatorn också. Svårare än så är det inte.

  12. #12
    Grundladd
    Reg.datum
    sep 2003
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    442
    Medlem#
    6866
    Jag hade samma problem på min 9-5 och när jag satte tillbaka originalradion så försvann problemet. I min satt en rattstyrningsinterface som jag misstänker låg aktiv hela tiden och höll bilen "vaken" då jag misstänker den lådan gick på direktström. Kan vara en bov i detta fall.


  13. #13
    Steg 3 Mr_SunBears avatar
    Reg.datum
    feb 2003
    Ort
    Mälardalen Västerås
    Inlägg
    3 364
    Medlem#
    3471

    Problem med självurladdning OG9-5

    För några år sedan kollade jag strömförbrukning på min gamla ”Silverpilen”.

    Resultatet var då.

    Strömförbrukning 100-110 mA
    Efter en stund 17-23 mA
    Vilo spänning 12,53v 12,43v
    Startspännin 10,8v
    Ladd efter start 14,55v
    Ladd kollat tidigare 14,37-14,4v

    17-23 mA är inom Saabs specifikation gällande viloström. Det tar dock 10-20 min innan det inträffar allt efter systemen i bilen går ned på vila. Det är iaf ett riktvärde.

    3 användare gillar detta inlägg


    //Björn
    Västerås
    Medlem #3471
    Mr_SunBear @ Garaget

  14. #14
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2009
    Inlägg
    27
    Pioneerenheten är ansluten till rattknapparna. Vet då någon om dessa är aktiva, d v s ligger med ström på, även om enheten är frånslagen? Dokumentationen från Pioneer/anslutning etc och strömförbrukning när enheten är avstängd (för att behålla minnet) saknas och jag har därför bett installatören kolla uppgiften.

  15. #15
    Steg 4 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    4 087
    Medlem#
    ja
    Hur det är kopplat i din bil vet nog ingen, vad det verkar. Det behöver inte vara lika i alla likadana bilar med samma Pioneer...
    Så det är väl samma svar igen: bara att mäta vad Pioneer drar i vila.
    Men rattstyrningen kan ju iofs matas separat.
    Förutom det normala att Pioneer vill ha permanent spänning samt spänning med tändning påslagen (brukar vara gul och röd kabel)
    Alla kan ju dra ström...
    §9974§90081§900086§95039502§9502*900095*9304*9509*9509
    CarbonGrey,CosmicBlue,LaserRed,LeMansBlå,Odoardogrå,Silver,Svart,White
    Aero4Arc2Biopower3Griffin2CC2Turbo2Vector2

  16. #16
    Grundladd
    Reg.datum
    sep 2003
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    442
    Medlem#
    6866
    Eftersom rattknapparna styrs genom en egen låda och den får ström via isokontakten så har du med största sannolikhet svaret där.


  17. #17
    Grundladd
    Reg.datum
    feb 2017
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    202
    Medlem#
    -
    Hej, skaffa en tångamperemeter som kan mäta likström. Sätt tångamperemetern runt den grova av dom tre röda kablarna från +batteriskon. Om generatorn är boven så finns det en tjuvström på den grova kabeln. Den grova går först till startmotorn och sedan vidare till generatorn. Finns det 1-3A tjuvström kan det vara trasig diod eller fel på rotorlindningen i generatorn. Koppla i så fall bort kabeln från generatorn och mät igen om belastningen försvann för att utesluta startmotorn.

  18. #18
    Steg 1
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Holmsund
    Inlägg
    1 558
    Många batterier mår väldigt dåligt när dom faller under 12v, vilket ofta gör att dom försämras väldigt fort.
    Dom flesta moderna laddare med "switchteknik" saknar amperemätare vilket enl. mig är helt förkastligt.
    Fördelen med en amperemätare är att man med ett urladdat batteri kan se hur mycket ström batteriet tar åt sig och även hålla koll på hur länge detta sker.
    Ett dåligt batteri med för hög inre resistans kommer väldigt fort upp i rätt spänning.
    Med lite mattelektion så kan man fort räkna ut hur lång tid det ska ta att ladda upp ett helt urladdat batteri.
    Det är fullt möjligt att det finns något fel på TS bil men samtidigt kan man ha otur med ett fabriksdåligt batteri samt ett annat batteri som varit urladdat för länge och tagit skada.
    Mitt tips är att ladda upp batteriet och sedan koppla bort det från bilen t.ex 5dagar och sedan koppla tillbaka för att se om det verkar ok.
    Kolla även batteriladdaren så den drar ner spänningen till ca 13.6 när batteriet är uppladdat, om den fortsätter att ladda över 14v så kommer den att långsamt förstöra batteriet.

  19. #19
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2009
    Inlägg
    27
    Fråga till Puttel och övriga ang rattknapparna: Jag förstår inte förklaringen. Vad är egen "låda" och innebär detta att rattknapparna ligger med konstant matning eller inte samt i så fall vilken säkring eller plats i kretsen som i så fall borde brytas när radion är avstängd? I en av rattknapparna för volym är det lite dålig kontakt (trycka flera gånger) men det kan knappast betyda något
    Underhållsladdaren är en CTEK som ger över 14 V när batteriet är laddat. Jag kan inte tro att två batterier i rad har haft fabrikationsfel. Numera är underhållsladdaren bara inkopplad 3 tim per dygn via motorvärmartimern.
    Mätning över batteripolerna har inte skett med tångampermätare utan med multimeter utan att först bryta kretsen. En gång har jag prövat med en ny tångamperemätare men det gav inget nytt.
    Grundproblemet enligt de tre verkstäderna att efter insomningen varierar värdet på ett sätt som de inte kan förklara.

  20. #20
    Steg 1
    Reg.datum
    nov 2012
    Inlägg
    1 652
    Citat Ursprungligen postat av Puttel Visa inlägg
    Jag hade samma problem på min 9-5 och när jag satte tillbaka originalradion så försvann problemet. I min satt en rattstyrningsinterface som jag misstänker låg aktiv hela tiden och höll bilen "vaken" då jag misstänker den lådan gick på direktström. Kan vara en bov i detta fall.
    På min -06 så kan rattstyrningen hålla SID vaken. Jag fick koppla in ett relä för att inte störa SID.
    Det är funktionen att man kan ställa in språk och enhet i >06 med set knappen efter att tändningen är avslagen
    som skapade mitt problem.
    Den funktionen finns inte på og95 innan 06 vad jag vet.
    Så om bilen är >06 och med "ny" installerad stereo med rattstyrning kan man misstänka det.

Liknande ämnen

  1. Svar: 4
    Senaste inlägg: 2019-08-30, 13:38
  2. Svar: 6
    Senaste inlägg: 2015-03-29, 21:25
  3. Saab 9-3 2004 1,8SS - Nyckel lås problem och start problem.
    Av Dell-Net i forum Verkstäder, försäkringar och köpråd
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2010-02-14, 21:16
  4. Problem med steg 1 (9000 2.0t) fortfarande problem
    Av svante_turbo i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 12
    Senaste inlägg: 2009-03-20, 20:30
  5. Problem med blinkers Saab 9000 *löst* Nytt problem
    Av Rum i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2007-01-21, 15:16

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •