Sidan 1 av 3 123 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 42

Ämne: Startproblem OG9-3

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -

    Startproblem OG9-3

    Fordon: SAAB 9-3 SE 5D 2.0 TURBO
    Chassinummer: YS3DE55H8Y20
    Motorkod/er: B205L
    Tillv.månad: 2000/02

    Bakgrundshändelser kan vara orelaterade?

    Lånat ut bilen och personen hade lite svårigheter med att vrida om startnycklen vet inte om han lyckades dra ut nyckeln utan att lägga i backen en gång. Men lite fippel så gick det att vrida om igen och motorn går igång.

    Någon vecka senare kör han iväg med motorvärmarkabeln fast i fronten märker detta ganska snabbt men sträcker den lite grann och fronten poppar lös. Bilen går dock bra den dagen med 3 starter och stopp innan den kommer hem.

    Dagen efter tänder motorn men dör direkt. Sedan går den ej igång. Ingen check engine lampa tänd. Har tappat bort min ODB2 läsare så kan inte läsa några felkoder.


    Bränslepump:
    Jag hör att bränslepumpen går i några sekunder när man vrider om nyckeln.

    Vevaxelns lägesgivare: Jag har ser att varvräknaren hoppar upp när man kör startmotorn, jag har också mätt till ca 800 Ohm på sensorn.

    Öppnar man slangen vid spjällhuset och sprutar in startgas händer inget, Ingen tändning

    Men tar man bort minuspolen från batteriet ett tag och återställer så tänder motorn direkt men dör sedan igen.
    Detta funkar att göra flera gånger. Den tänder då borde väl både tändning och pump funka?

    Den har den gamla modellen av Vevhusventilation. n. Men det borde väl inte påverka tändningen?

    Är det Ny tändkassett? Kan man testa att det är den på något enkelt vis?
    Eller bränslepump hur testar man att det faktiskt kommer bränsle?
    Eller är det något annat? Motorstyrning ?

    Bor i Borlänge tips på någon verkstad mottages gärna om jag inte lyckas lösa detta. Eller om någon har en felkodsläsare och kan hjälpa?
    Senast redigerat av Strandbro den 2019-12-23 klockan 11:49.

  2. #2
    Steg 4 JSNs avatar
    Reg.datum
    jan 2008
    Ort
    Ölanda (Göteborg)
    Inlägg
    4 003
    Medlem#
    8163
    Välkommen hit!
    Eftersom den inte tänder till på startgas så ligger felet (troligtvis) på tändningssidan. Men då den verkar tända till som hastigast när du gjort bilen strömlös så kan larmet / startspärren vara inblandat...
    Har du möjlighet att låna en tändkassett som du vet fungerar? Prova med den isf som första steg.
    /Johan

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Hej

    Nu har jag fått tag i en kasett från skroten som ska vara testad. Men samma problem. Startar och går lite längre nu kanske för att det är varmt men sedan dör den. Bara om man nollställer med batteri. provad gamla kasetten igen och det är samma lika. Vad kan jag testa här näst? Den verkar ju få soppa och jag hör ju pumpen gå. Hur kollar man startlåset?

  4. #4
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 676
    Medlem#
    5849
    Felkodsutläsning hade ju helt klart varit lämpligt innan man fortätter gissningsleken.
    Då motorn går igång en kort stund efter batterireset borde det ju vara någon elektronisk komponent som medvetet eller omedvetet orsakar detta.

    Spekulationer från min sida f.ö skulle väl vara;

    - Lågt bränsletryck? (Tänder med startberikningen för att sedan dö när denna dras bort)
    - Felaktigt bränsle?

    - Felaktig/ utebliven varvtalssignal. (Detta med tanke på att man måste batteri-"nolla" för att få ett nytt försök)
    - Luftmassamätare? Vad händer om man kopplar ur denna och gör startförsök?

    Mvh
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Tackar för hjälpen. Har köpt en ny ODB2 läsare men kan inte ansluta till bilen. Den står och tuggar sen börjar flera relän att slå i boxen i motorhuven. Det fullkomligt smattrar! Är detta ett bekant fel? Har inte hittat något när jag sökt.

    - - - Uppdaterad - - -

    Nu tjuter det i pumpen när man slår på tändningen och startmotorn går inte utan det smattrar i reläna igen...

  6. #6
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 553
    Medlem#
    2555
    Smattrar brukar betyda pissdåligt batteri.

    4 användare gillar detta inlägg


    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Har en rolig Cupra Ateca -19 nu.

  7. #7
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Ja jag satt den på laddning. Då pumpen lät som den gjorde misstänkte jag att batteriet kanske är boven fast jag laddade nyligen.

  8. #8
    Helt original Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Eskilstuna
    Inlägg
    596
    Medlem#
    11785
    Kan vara en död cell

    /Tapatalk

    1 användare gillar detta inlägg


    Saab 9 Aero Hirsch -04 (Sönderplockad) | Volvo S70 | Nu med Tech2

  9. #9
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    I batteriet?

  10. #10
    Steg 3
    Reg.datum
    aug 2009
    Inlägg
    3 181
    Ja, inre kortslutning i en cell.
    9-3 Aero 2000, 9-3 Aero SS 2005, BMW R1100RS 1993, tidigare 9000 CDi 1989, 900i 1985, 96 V4 1972

  11. #11
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Tjo Tackar för hjälpen! Jag lovar att jag ska uppdatera tråden om jag löser detta. Nu har jag laddat batteriet med en Ctex 10a laddare och den har laddat utan problem kör också laddaren i supply läget ansluter ODB2 läsaren och startar tändningen. Kan ansluta till ODB2 läsaren men inte till ECUn den går igenom alla möjliga protokoll men inget händer. Förslag nu? Är det själva styrboxen då som är paj? för visst borde en vanlig EML327 läsare funka?

  12. #12
    Steg 3
    Reg.datum
    aug 2009
    Inlägg
    3 181
    Det finns många olika OBD2 adaptrar som använder kretsen ELM327. Kvalitén varierar ganska mycket på olika adaptrar. Jag har den från Kjell som kör blåtand mot Android. Med appen Torque Lite i Androidluren fungerar det utmärkt mot båda 9-3:orna.

    Det är inte ovanligt att något kontaktelement i OBD2 kontakten har backat så att adaptern inte får kontakt. Kan också vara avbrott i någon kabel.

    https://play.google.com/store/apps/d...rquefree&hl=en
    9-3 Aero 2000, 9-3 Aero SS 2005, BMW R1100RS 1993, tidigare 9000 CDi 1989, 900i 1985, 96 V4 1972

  13. #13
    Helt original Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Eskilstuna
    Inlägg
    596
    Medlem#
    11785
    Mitt batteri gjorde också så. Gick igenom fint på min ctek. Fortfarande kass. Höll laddning i cirkus 9h sen borta.

    /Tapatalk
    Saab 9 Aero Hirsch -04 (Sönderplockad) | Volvo S70 | Nu med Tech2

  14. #14
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 826
    Citat Ursprungligen postat av Strandbro Visa inlägg
    I batteriet?
    En enkel test som kan indikere OM batteriet er utladet og/eller defekt: Mål spenning på polene (ikke polklemmene) når startmotoren kjøres. Er spenningen ≤9,6 V er batteriet et første steg å få ordning på.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  15. #15
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 970
    Medlem#
    8758
    Hur gammalt är batteriet?

    Smattrande reläer är ett mycket starkt tecken på för låg spänning. Halvdött batteri är inte så ovanligt, har haft minst två batterier som dött på det sättet, de tar normalt laddning men orkar nästan inget, och låter man de stå oinkopplade för sig själva ett längre tag mäter man runt 10V vilospänning.

    Om batteriet är friskt ska vilospänningen när det stått oinkopplat en stund aldrig sjunka under 11.5V oavsett laddningstillstånd: https://tudor.se/batterikunskap/batteriets-urladdning/

    Jag skulle börja med att prova ett annat batteri, låg spänning kan ge allehanda konstigheter, smattrar reläerna finns det saker som borde ha spänning som inte får det ordentligt.

    Möjligheten är förstås att elbakrutan, den drar c:a 25A (och har du ACC går den antagligen på automatiskt nu) blev droppen för batteriet, är batteriet för dåligt kanske den inte orkar gå på tomgång särskilt länge innan batteriet är tomt. (Stoppa gärna dit Borlänge i din användarprofil istället för att bara skriva i texten - det underlättar.)

    Om det fortfarande inte fungerar när du löst problemet vad som orsakade de smattrande reläerna så är det dags att mäta strömmen till bränslepumpen, men det är inte så meningsfyllt om inte batteriet är friskt.
    9-5 2.3t SC 2000, 60000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  16. #16
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Aha så Batteriet kan vara grundproblemet. Den smattrar inget nu när jag försöker ansluta med ODB2 men får ingen kontakt med ECUn. Har kollat och ser ut som att alla kablar och stift sitter där de ska i ODB kontakten . ELM327 läsaren funkar fin fint på vår andra bil.

    Har ingen aning om hur gammal batteriet är men det är väl förmodligen ganska gammalt. Någon som har tips på något billigt lämpligt batteri? Kan man mäta på pumpen via den lilla luckan eller måste man klippa upp mer i plåten?

  17. #17
    Steg 3
    Reg.datum
    aug 2009
    Inlägg
    3 181
    Har du provat det som Norrbagge föreslog? Det ger en bra indikering på batteriets skick.
    9-3 Aero 2000, 9-3 Aero SS 2005, BMW R1100RS 1993, tidigare 9000 CDi 1989, 900i 1985, 96 V4 1972

  18. #18
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Nej det kanske jag ska göra Mäta med en multimeter direkt på batteriet alltså på toppen av polerna är det korrekt?

    - - - Uppdaterad - - -

    Har provat detta nu och spänningen sjunker från ca 13 v till 10.5 som mest sen går den upp till 12v igen. Så kanske är hyfsat ok ändå batteriet.

  19. #19
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 970
    Medlem#
    8758
    Tja, jag kör Biltema 80-2624 ( https://www.biltema.se/bil---mc/bilr...2ah-2000038651 ) (och den äldre versionen 80-2622) i de flesta av våra Saab, funkar utmärkt så länge man inte låter de djupurladdas. En bra sak med att handla på Biltema är att de har omsättning på det batterier, så man inte får något som stått för länge utan laddning. Och 4 års garanti för 800:- känns som hittat.

    Om man vet med sig att man kommer att låta det stå och djupurladdas kan det vara en god idé att titta på AGM eller liknande som tål djupurladdning bättre, någon rekommenderade detta (Biltemas minsta AGM bilbatteri): https://www.biltema.se/bil---mc/bilr...-ah-2000029872

    Man kan skaffa större batterier också, men om man inte använder batteriet mycket med bilen avslagen (bensinvärmare eller ljudanläggning) så är det pengar i sjön - batteriet tar normalt slut pga. åldring.
    9-5 2.3t SC 2000, 60000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  20. #20
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 970
    Medlem#
    8758
    Om batteriet är friskt, den beter sig lika med två Original tändkassetter och varvräknaren beter sig normalt, så är väl bensinpump och stor luftläckage huvudmisstänkta.

    Luftläckage kontrollerar man genom att elektriskt koppla ur LMM med resultat att luftmassan beräknas enligt en reservalgoritm som inte är känslig för luftläckage - går bilen som den ska med denna urkopplad så är det sannolikt luftläckage (trasig LMM förekommer, men är inte så vanligt).

    Bensinpumpen kan man tvångsköra genom att mata den direkt från batteriet, och är allt korrekt i bränslesystemet (inga interna läckage och tryckregulatorn Ok) drar Saab originalpump runt 6A.

    På en 9-3 2000 verkar det vara säkring 32 som är bränsleumpen, i övrigt följ instruktionen för 9-5: http://forum.saabturboclub.com/showt...=1#post1401399
    9-5 2.3t SC 2000, 60000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Startproblem OG9-5
    Av bjornj76 i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 18
    Senaste inlägg: 2016-11-10, 19:41
  2. Startproblem 95
    Av VentMaster i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2010-12-08, 15:21
  3. Startproblem
    Av teamviggen i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2009-06-15, 22:34
  4. [LÖST] Startproblem OG9-5
    Av 2times i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 18
    Senaste inlägg: 2006-08-25, 11:08

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •