Sidan 2 av 3 FörstaFörsta 123 SistaSista
Resultat 21 till 40 av 42

Ämne: Startproblem OG9-3

  1. #21
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Hoj är LMM samma sak som "Massluftflödesgivare" enligt Haynes, som sitter framme till höger bakom strålkastaren? Det gjorde ingen skillnad det tänder inte. Provade dock inte att "nollsställa" igen med batteriet. Får mäta pumpen imorgon. Hur matar man direkt från batteriet? Med egna kablar?

  2. #22
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 716
    Medlem#
    8758
    Det låter som det, LMM står för luftmassamätare.

    Den sitter där, ja.

    Som du beskriver det bör du nog absolut nolla först, ja. Ditt fel skulle faktiskt, när jag tänker på det, kunna vara en helknas LMM så den reglerar helt fel - men det borde upptäckas och ge en felkod som tänder motorlampan.

    Hur du mäter, se min länk. Inga kablar bör användas utom multimeterns egna testsladdar, du bör använda en klassisk multimeter som har lösa spetsiga testpinnar (inte en tångamperemeter) och ett 10A-jack för detta, som denna: https://www.jula.se/catalog/el-och-b...imeter-006281/ (samma modell finns på Clas Ohlson också)
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  3. #23
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 824
    Medlem#
    6973
    Om den inte tänder på startgas så verkar det fortfarande som om gnista saknas.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  4. #24
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Aha så Man matar pumpen direkt via säkringarna !

  5. #25
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Mätt bränslepumpen den drar 5,6 amp. Tagit bort minusklämman från batteriet. Dragit ur kontakten till LMM. Startmotorn går, men bilen tänder inte. Inte ens som tidigare vid nollställning av batteriet. Några andra idéer?

  6. #26
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 691
    Citat Ursprungligen postat av Strandbro Visa inlägg
    - Några andra idéer?
    Egentlig ikke, utenom forslag til noen spenningsmålinger og at det å få kontakt med bilen via OBD2 kanskje bør være et neste steg. Dette siden du nå har kontrollert at batteriet gir nok strøm til at ikke dét er hovedproblemet her.

    Citat Ursprungligen postat av Strandbro Visa inlägg
    - Kan ansluta till ODB2 läsaren men inte till ECUn den går igenom alla möjliga protokoll men inget händer.
    Mener du med dette at det er kun ECU du ikke får kontakt med, eller gjelder det også alle de andre styreenhetene som er koblet opp mot ODB2?

    Er det tilsvarende bil du skriver at denne ELM327 leseren fungerer i?

    Forslag til spenningsmålinger:

    - På sikring #11 i IPEC når tenningsnøkkelen er vridd fra "OFF" til "LOCK";
    - På sikring #9 i IPEC når tenningsnøkkelen er i "ON" og også "START";
    - På sikring #3 i IPEC når tenningsnøkkelen er i "ON;
    - På batteriet, nå på polklemmene når startmotor går, og batteriet er ladet.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  7. #27
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    ELM 327 ODB läsaren funkar i vår Volvo där ansluter den direkt till ECUN i Saaben får den ingen kontakt alls med bilen. Kör app i telefon och den bara provar alla olika protokoll

  8. #28
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 716
    Medlem#
    8758
    Det är inte så att startspärren är inblandad? Om den är aktiv låser den ute Tech2:an också. Om du trycker på fjärrens bagageluckeknapp med tändningen på, rapporterar den nycklar och transpondrar som den ska i SID:en?

    Appen du kör är Torque, antar jag?

    5,6A är högst sannolikt ett friskt bränslesystem.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  9. #29
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    #11 Twice/dice i off 0v från off till lock 12.79v

    #9 ACC control panel 12 v

    - - - Uppdaterad - - -

    #3 man fan heat vent satt ingen säkring där men stoppade i en spare 12v

    #9 när startmotorn går 10.8v

    - - - Uppdaterad - - -

    Ja den appen och provt en annan också. Har inga "blipp" nycklar? Kan man kolla på något annat sätt?

    - - - Uppdaterad - - -

    När vi köpte bilen fick vi lära oss att "dubbellåsa" så tutan tutar till. Det funkar ju faktiskt inte nu. Tutan låter inte alls när man låser igen

  10. #30
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 493
    Medlem#
    2555
    Larm???

    Är det en bil med larm aktiverat och startspärren är på?

    Isåfall tryckt 5ggr i snabb följd på larmknappen?
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Har en rolig Cupra Ateca -19 nu.

  11. #31
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Vilken är larmknappen? Har en som det står "Lock" som låser centrallåset

  12. #32
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 716
    Medlem#
    8758
    Vad avses med en blipp-nyckel?

    Vad har du för nycklar / fjärr?
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  13. #33
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Har kollat i instruktionsboken har två nycklar som är släta dvs inga knappar har ingen lös fjärrkontroll heller.

  14. #34
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 716
    Medlem#
    8758
    Ok, då har du bara en transponder i nyckeln för immobilizern, då måste man ha Tech2 för att få fram nyckelinfon.

    Har du en fungerande SID? Om det är immobilizer-fel så bör det komma upp ett meddelande i SID:en som säger at nyckeln inte är godkänd.

    Du har provat med ett känt frisk batteri än?
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  15. #35
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 691
    Betyr dette at dere låser/låser opp bilen ved at nøkkel settes i førerdøren? Og i så tilfelle ble nøkkelen vridd to ganger ("dubbellåsa") for å få "tutan tutar till"?

    Kontroll av spenninger viser at kontaktsettet under tenningsnøkkelen "gjør jobben sin". Kontrollér at det er spenning på begge punktene til IPEC sikringene #17, 21 og 35 i "ON", og sjekk gjerne sikringene også.

    Så en litt pussig (konstig) kontroll: Forsøk om vindrutepusser INTERVALL fungerer.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  16. #36
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av Långmilare Visa inlägg
    Har du en fungerande SID? Om det är immobilizer-fel så bör det komma upp ett meddelande i SID:en som säger at nyckeln inte är godkänd.

    Du har provat med ett känt frisk batteri än?
    Ja går att läsa på SID typ checking ok osv.

    Nej har bara kört detta batteri samt med laddaren i supplyläge.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av Norrbagge Visa inlägg
    Betyr dette at dere låser/låser opp bilen ved at nøkkel settes i førerdøren? Og i så tilfelle ble nøkkelen vridd to ganger ("dubbellåsa") for å få "tutan tutar till"?
    Japp det stämmer men nu hör jag ingen tuta. Borde det lysa någon diod i framrutan också när det är låst?

  17. #37
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Tackar för ert engagmenag!

    Vindpusser på intervall fungerer!

    Säkringarna 17,21 och 35 fungerar och ger spänning i båda punkterna på ON.

    Det är massor med kondens i skufferten och i bagageluckan det är så att det nästan rinner. Har haft värmefläkt på . Kan det påverka någon komponent där bak kanske?

  18. #38
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 824
    Medlem#
    6973
    Ja, det kan det. Kontakten till cd-växlaren finns på vänster sida. Jag har lagat en bil där denna kontakten låg i en pöl och kortslöt I-bus. Då fungerade inte immobiliserings-handskakningen och bilen startade inte.

    8 användare gillar detta inlägg


    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  19. #39
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 493
    Medlem#
    2555
    Detta var intressant med fukt mm.

    Står bilen ute och gjort det länge?

    Kanske isåfall dags att ställa in den i ett garage och köra kupévärmare något dygn.
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Har en rolig Cupra Ateca -19 nu.

  20. #40
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2019
    Ort
    Borlänge
    Inlägg
    18
    Medlem#
    -
    Ni menar så här ? IMG_20200113_112035.jpg Fasiken tackar för all hjälp!

    Vi hade ställt en torrboll i baksätet, han som lånade bilen satt den i bagage utrymmet där hade den ramlat och läckt ut vatten. Calciumkloriden i vattnet gjorde ju säkerligen att detta ärjade ännu snabbare!

    Kablarna ramlade ut jag har klippt av dem och isolerat med eltejp och nu lyser det helt andra lampor i instrumentbrädan och bilen startar direkt!!!!

    12 användare gillar detta inlägg


    Senast redigerat av Strandbro den 2020-01-13 klockan 11:49.

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Startproblem OG9-5
    Av bjornj76 i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 18
    Senaste inlägg: 2016-11-10, 19:41
  2. Startproblem 95
    Av VentMaster i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2010-12-08, 15:21
  3. Startproblem
    Av teamviggen i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2009-06-15, 22:34
  4. 900 -97 2.0T Startproblem
    Av psimm i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2007-03-14, 15:37
  5. [LÖST] Startproblem OG9-5
    Av 2times i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 18
    Senaste inlägg: 2006-08-25, 11:08

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •