Resultat 1 till 5 av 5

Ämne: Trionic 5 klipper av misständer och skjuter

  1. #1
    Grundladd
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    285

    Trionic 5 klipper av misständer och skjuter

    Hej på er,

    Har fått ett jobbigt fel på isbilen.
    Omega med B204 med steg 3 och omlödd för T7 ventil
    Gick ap fint i vintras, sköt en kylar slang sista isåkar dagen i vintras som jag nu bytte i sommras men nu så började den jävlas efter det.

    Den total klipper vid torrgas runt 3000 varv och så fort du pump gasar så kastar den avgas smällar. Kör man och kliva över ca 0.5bar i ladd så får man enorma ryckningar burrande och sjuka avgas smällar. Okörbart

    Har bytt
    Stift Bcpr7es 11
    Tempgivare mellan insug
    Lambdasonder
    Bytt box
    Letat luft läckor
    Bytt pump walbro kopia ebay kanske inte super?
    Bytt DI
    Vevaxelgivare
    Ny T7 ventil

    Lambdavärdet 0,9volt i princip konstant vilket den fettar på som fan?
    Ings felkoder

    Har ni något tips?

    Mitt nästa steg själv är att byta soppa pump igen, till äkta walbro

    Har läst endel trådar som har liknande men ingen skriver vad lösningen var.


    Tips nu Trionic gurus
    9-3 2.3T -01 ca : 320hk/450nm

  2. #2
    Grundladd
    Reg.datum
    mar 2012
    Ort
    Oskarshamn
    Inlägg
    295
    Medlem#
    12228
    Några grejer till att testa:
    Byta mapsensor
    Byta spjällägesgivare
    Byta bränsletrycksregulator
    Rengöra spridarna
    Ta upp pumpen igen och kolla så att alla slangar där nere sitter fast ordentligt.

    Koppla upp dig och gå online med T5 suite när motorn är igång och spela in några loggfiler.
    Leta rätt på någon med Tech2 och läs ur felkoder.

    Kör du med orginal silen i pumpen eller med "tepåsen" som följer med pumpen?
    9000 CSE "A50" 2,3T "Biopower" -97, 9-5 SC 2,3T "Biopower" -05, 96 -80 (projekt), Opel Omega -99 (Saab B234R), VW Caravelle -88 (Subaru EG33).

  3. #3
    Grundladd
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    285
    Citat Ursprungligen postat av Jappmannen Visa inlägg
    Några grejer till att testa:
    Byta mapsensor
    Byta spjällägesgivare
    Byta bränsletrycksregulator
    Rengöra spridarna
    Ta upp pumpen igen och kolla så att alla slangar där nere sitter fast ordentligt.

    Koppla upp dig och gå online med T5 suite när motorn är igång och spela in några loggfiler.
    Leta rätt på någon med Tech2 och läs ur felkoder.

    Kör du med original silen i pumpen eller med "tepåsen" som följer med pumpen?

    tack, ska undersökas,

    det är nog filtret som medföljde, för tror org i opeln hade för stort hål för att passa denna pump
    9-3 2.3T -01 ca : 320hk/450nm

  4. #4
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 624
    Medlem#
    8758
    Jag ser ingen tändkassett i listan?
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  5. #5
    Grundladd
    Reg.datum
    maj 2007
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    285
    Citat Ursprungligen postat av Långmilare Visa inlägg
    Jag ser ingen tändkassett i listan?
    Bytt DI* = tändkassett
    9-3 2.3T -01 ca : 320hk/450nm

Liknande ämnen

  1. 9k 2,0i -94 skjuter ur växlarna
    Av Arc i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2007-07-09, 17:55
  2. Bilen klipper av och dör!
    Av Trollhätteferrari i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2007-04-20, 17:22
  3. 900S som skjuter
    Av Cheff i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2006-06-29, 14:00
  4. Bilen klipper
    Av kallenorr i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 11
    Senaste inlägg: 2005-10-19, 21:57
  5. Skjuter som F-n när man backar! 9-3-99
    Av MattA i forum Allmänt
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2005-03-20, 13:49

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •