Resultat 1 till 19 av 19

Ämne: Tappar laddtryck Nordic steg3 OG9-5

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -

    Tappar laddtryck Nordic steg3 OG9-5

    Saab 2.3t -06

    Har upptäckt ett litet skumt fel med min 9-5a. Bilen går som den ska i ca 5-10min efter bilen har startat sen efter det så får den sämre gasrespons, laddar inte lika mycket och tappar laddtrycket snabbare än normalt.
    Trodde det kunde bero på kall motor och att den laddade mer då, men om jag t.ex har kört i 40-60min, startar om den, åker en liten stund sen ger fullt så går den som den ska i ca 5-10min. Det är nästan som den rebootar vid omstart
    Jag har kollat alla slangar och så. Nån som har någon aning vad de kan bero på?

    Mer info:

    Nordic Aero steg 3, ca 315hk/450nm
    Så det är alltså TD04HL-15T turbon jag snackar om.
    Normalt laddtryck när den går som den ska: 1.1-1.3bar(Beroende på väder) och ca 0.9bar vid ~5500-6000RPM.
    Laddtryck efter ha kört en stund: 0.9bar sen tappar den häftigt mycket och sjunker ned till 0.5 redan vid ~4000RPM.

  2. #2
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Skulle vilja lägga till att olja och oljefilter är nytt, luftfilter har suttit där ca 700mil och tändsiften(BCPR7ES-11) ca 600mil.

  3. #3
    Steg 1 zimms avatar
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    1 392
    Medlem#
    8689
    Jag hade börjar med att kolla till backnetilerna till evap.

    Koppla bort R-slangen på magnetventilen till turbo, plugga slangen lämna nippeln öppet och se om det hjälper

  4. #4
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Testat, den gick likadant med R-slangen rykt. Har bytt vakuum slangar, testade att byta Magnetventilen, LMM, avlastningventilen och kollat så backventilerna fungerar. Tror det är ett mjukvaro-fel. Ska ta kontakt med Nordic om detta!

    Tack för tipset.

  5. #5
    Steg 1 zimms avatar
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Linköping
    Inlägg
    1 392
    Medlem#
    8689
    Har den fungerat tidigare med mjukvaran? eller har du precis fått mjukvaran inlagd?

  6. #6
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 658
    Medlem#
    6973
    Eftersom 2004/2005- saknar tankurluftning till kobran så hjälper det ingenting att lossa på R-slangen på dessa.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  7. #7
    Steg 1
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Holmsund
    Inlägg
    1 501
    Om du har opensid så kolla på mreq/mair samt ECMS

  8. #8
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av zimm Visa inlägg
    Har den fungerat tidigare med mjukvaran? eller har du precis fått mjukvaran inlagd?
    Vet ej eftersom mjukvaran redan va installerad när jag fick bilen. Märkte problemet för ungefär 2 månader sen när jag satta dit en laddtrycksmätare.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av PelleJ Visa inlägg
    Om du har opensid så kolla på mreq/mair samt ECMS
    Har ej opensid men borde man inte kunna se detta på tech2an?

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Eftersom 2004/2005- saknar tankurluftning till kobran så hjälper det ingenting att lossa på R-slangen på dessa.
    Okej, ska dubbel kolla backventilerna.

  9. #9
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 470
    Medlem#
    2555
    Kom felet när du satte dit laddtrycksmätare?

    Provbytt TK?
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Såklart MapTunade. Cupra Ateca -19.

  10. #10
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av RZ Visa inlägg
    Kom felet när du satte dit laddtrycksmätare?

    Provbytt TK?
    Nja, de skulle jag inte tro. Sköt en vakuum slang så jag passade på att byta alla slangar och satte dit laddtrycksmätaren samtidigt medans jag ändå höll på. Så skulle nog tro att problemet fanns innan de. Har ej testat annat TK, har ett i bagaget men tvivlar på att de är problemet.
    Senast redigerat av AndenFunnell den 2019-09-10 klockan 14:42. Anledning: Stav fel

  11. #11
    Helt original
    Reg.datum
    apr 2010
    Inlägg
    815
    Hade liknande problem med en 9000 Aero jag hade tidigare och det berodde på mjukvaran så bytte till annan firma och program ,bilen blev som ny och ladda perfekt.

  12. #12
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av Gyllis Visa inlägg
    Hade liknande problem med en 9000 Aero jag hade tidigare och det berodde på mjukvaran så bytte till annan firma och program ,bilen blev som ny och ladda perfekt.
    Intressant, hur bytte du mjukvaran?

  13. #13
    Moderator
    Reg.datum
    apr 2003
    Ort
    Kungsbacka
    Inlägg
    7 124
    Medlem#
    4458
    Antingen ganom att åka till firman och få den inlaggd eller med ett handverktyg för att ladda programmet (PPC/Maptuner t.ex), skulle jag gissa.
    Senast redigerat av Vfr den 2019-09-10 klockan 16:06. Anledning: Stavning
    9³ SS -05, Steg 4 Biopower. Såld.
    Projekttråd: Hot Chilli Project

  14. #14
    Helt original
    Reg.datum
    apr 2010
    Inlägg
    815
    Jag åkte till maptun och dom erbjöd mig att testa deras box o programvara och då skillnaden var extrem så satte dom in detta till ett bra pris

    1 användare gillar detta inlägg

    RZ


  15. #15
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Uppdatering: Har testat annat TK och samma sak händer. Men nu har bilen blivit svårstartad vid kall motor så ska byta bränsle filter och stift, det kanske inte är kopplat till mitt laddtrycks problem men då har jag åtminstone test bytt allt vilket förmodligen betyder att det är programvaran som spökar.

  16. #16
    Helt original
    Reg.datum
    maj 2005
    Ort
    Indal/Sundsvall
    Inlägg
    736
    Medlem#
    11844
    Har du provat att nolla boxen? Gjort den strömlös? Är ju enkelt å gratis att prova det.
    //PA - Åker Saab 9-5 SC 2.0t Biopower -06

  17. #17
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av Indalsman Visa inlägg
    Har du provat att nolla boxen? Gjort den strömlös? Är ju enkelt å gratis att prova det.
    Inte helt hundra på vad du menar?

  18. #18
    Helt original
    Reg.datum
    maj 2005
    Ort
    Indal/Sundsvall
    Inlägg
    736
    Medlem#
    11844
    Citat Ursprungligen postat av AndenFunnell Visa inlägg
    Inte helt hundra på vad du menar?
    Lägg av batteri polen eller dra ur säkringen till ström matningen till boxen. Kommer inte ihåg vilken det va.
    //PA - Åker Saab 9-5 SC 2.0t Biopower -06

  19. #19
    Sugmotor
    Reg.datum
    sep 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Uppdatering: Bytt tändstift nu och TK! Samma sak fortfarande, tyder på programvaran. Ska snacka med Nordic.

Liknande ämnen

  1. Felkod P0107 OG9-5 Nordic steg3
    Av tane54 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2019-04-02, 07:38
  2. Svar: 81
    Senaste inlägg: 2008-02-15, 19:57
  3. Steg3 tappar ladd på 9-5 Aero.
    Av PaaNis i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 9
    Senaste inlägg: 2007-06-02, 13:40
  4. Btr till nordic steg3?
    Av skorped_aero i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2007-04-03, 00:37

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •