Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 35

Ämne: Bilen bara la av på väg till jobbet OG9-5 -05

  1. #1
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120

    Bilen bara la av på väg till jobbet OG9-5 -05

    På väg till jobbet idag gick bilen lika bra som den alltid brukar göra, plötsligt när jag skulle gasa på lite på 70-vägen hände inget alls,
    tittade på varvräknaren och den var på 0, så jag la ur växeln och rullade fram till en busshållplats.

    Försökte starta men bilen bara hostade till när jag malde på starten.

    Testade att koppla ur LMM, ingen skillnad. (kopplade in igen)

    Beställde bärgning och typ 20min senare testade jag att starta igen, då startar den och lägger av efter ca 1 sekund. efter det vägra den starta.

    Varvräknaren rör sej något när jag kör på starten.

    Så fort jag kommer hem så ska jag läsa av felkoder osv, men vad kan det vara ?

    Rent spontant kämnner jag bränslepump ? andra ideer ?
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  2. #2
    Grundladd Naminos avatar
    Reg.datum
    okt 2017
    Ort
    Piteå
    Inlägg
    469
    Medlem#
    11785
    Vevaxellägesgivare?


    /Tapatalk
    Saab 9 Aero Hirsch -04 | Saab 9³ 2.0t Polar -02(Reservdelshögen) Nu med Tech2

  3. #3
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Fast varvräknaren rör sej ju, annars hade jag nog också misstänkt det.

    Läste av felkoder med tech2 nu..

    B2020 Head lamp wiper relay. Open circiut / shoert to ground
    P1641 Fuel pump relay. No voltage to fuel pump and O2S preheating

    Den första borde ju inte vara relaterad (men den var inte där för nån vecka sedan iofs) , men den andra gör ju att man riktar misstankarna ditåt..

    Frågan är varför den sätter den felkoden, ska googla lite.

    Nollade felkoderna och försökte starta igen (gick inte) men fick ingen ny felkod, fast det kanske är normalt.
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  4. #4
    Citat Ursprungligen postat av GlennB Visa inlägg
    På väg till jobbet idag gick bilen lika bra som den alltid brukar göra, plötsligt när jag skulle gasa på lite på 70-vägen hände inget alls,
    tittade på varvräknaren och den var på 0, så jag la ur växeln och rullade fram till en busshållplats.

    Försökte starta men bilen bara hostade till när jag malde på starten.

    Testade att koppla ur LMM, ingen skillnad. (kopplade in igen)

    Beställde bärgning och typ 20min senare testade jag att starta igen, då startar den och lägger av efter ca 1 sekund. efter det vägra den starta.

    Varvräknaren rör sej något när jag kör på starten.

    Så fort jag kommer hem så ska jag läsa av felkoder osv, men vad kan det vara ?

    Rent spontant kämnner jag bränslepump ? andra ideer ?
    Vevaxellägesgivare eller bränslepump, jag har haft en av mina Vevaxellägesgivare ge upp även när den rörde på sig...

  5. #5
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Då felkoden pekade på bränslepump kollade jag ju säkring 15 (20A bränslepump), den hade gått sönder ordentligt (alldeles svart), satte dit en ny och förvåntade mej att den skulle smälla direk men nej.. startade bilen och den gick hur bra som helst.

    Fine, felet lokaliserat, men varför gick säkringen ? ..den kommer ju mer eller mindre garanterat gå igen vid sämsta möjliga tillfälle..

    Synd att jag inte tänkte på det när jag fick stopp också, då hade jag kanske kunnat köra hem.. jaja, bärgningen gick ju på assistans så..
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  6. #6
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Mätte hur mycket ström soppapumpen drog, 5.63A, det ska ju vara fullt normalt vad jag förstår, den är avsäkrad på 20A så..

    Det är full tank f.ö, tankade för ca 5mil sen.
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  7. #7
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Läste i: http://forum.saabturboclub.com/showt...nder-L%C3%96ST

    Att lambdasonderna sitter på samma säkring, kollade och den främre (vid turbon) verkar ju vara okej iaf, höljet till kablarna var lite dassigt men jag drog tillbaka det och kablarna såg fina ut, kollade även kablarna som går till den bakre så långt jag kunde se och det såg okej ut, låg inte mot nånstans men svårt att se förstås.

    Hmm.. vad sjutton gör jag nu ?
    Senast redigerat av GlennB den 2019-09-03 klockan 10:04. Anledning: stavfel
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  8. #8
    Steg 2
    Reg.datum
    aug 2009
    Inlägg
    2 951
    Det händer att säkringar lägger av p g a ålderdomssvaghet. Även en måttligt belastad säkring har en felintensitet som inte är noll även om den är väldigt låg.
    9-3 Aero 2000, 9-3 Aero SS 2005, BMW R1100RS 1993, tidigare 9000 CDi 1989, 900i 1985, 96 V4 1972

  9. #9
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Fast den verkade verkligen smällt av, den var alldeles svart. ..Men visst, man skulle kunnatänka "en gång är ingen gång" men det känns inte så kul när jag har 5mil till jobbet.

    Sen tänkte jag att jag kanske skulle besiktiga silversaaben (som stått avställd sen i oktober) så jag har ett alternativ.. ställde på och försökte ta en provtur, vänster bak hjul sitter BERGFAST.. jag har kört fram och tillbaka och "gungat" men det vägrar lossna.. SUCK SUCK.. har till och med bankat på fälgcentrumet via en plankbit uta resultat.. ..och NEJ, handbromsen var INTE dragen när bilen stod still, det har man ju lärt sej.. (inte för det hjälpte nu men..)

    Det är inte min dag idag.
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  10. #10
    Helt original
    Reg.datum
    sep 2009
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    590
    Hur långt har bilen gått? Har du bytt pump under bilens livstid?
    Om säkringen smäller sådär hade iallafall jag bytt pump för att vara säker. En ny pump kostar inte speciellt mycket och då är den utesluten som potentiell felkälla.
    9-5 SC Aero 2006

  11. #11
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Den har gått 42k, ingen aning om nån bytt pump innan men jag antar det har häntnån gång, jag tror jag kört 15k eller nåt med den själv.

    Har svårt att tro att det är pumpen när den drar "normalt" med ström dock :/ hmm
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  12. #12
    Steg 3 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    3 807
    Medlem#
    ja
    Elände!
    Citat Ursprungligen postat av GlennB Visa inlägg
    Då felkoden pekade på bränslepump kollade jag ju säkring 15 (20A bränslepump), den hade gått sönder ordentligt (alldeles svart), satte dit en ny och förvåntade mej att den skulle smälla direk men nej.. startade bilen och den gick hur bra som helst.

    Fine, felet lokaliserat, men varför gick säkringen ? ..den kommer ju mer eller mindre garanterat gå igen vid sämsta möjliga tillfälle..
    Kanske "glapp-kortis" någonstans mellan säkring och pump?

    Hade själva säkringen bränt så rejält så det blev "alldeles svart" nu. Eller var det spår av en tidigare händelse?
    Citat Ursprungligen postat av GlennB Visa inlägg
    ...ingen aning om nån bytt pump innan men jag antar det har häntnån gång,...
    Har svårt att tro att det är pumpen när den drar "normalt" med ström dock :/ hmm
    Inte troligt att pumpen orsakat att säkringen gått så rejält om den funkar OK.
    Citat Ursprungligen postat av GlennB Visa inlägg
    Mätte hur mycket ström soppapumpen drog, 5.63A, det ska ju vara fullt normalt vad jag förstår, den är avsäkrad på 20A
    Mätte du bara pumpen, eller total ström genom säkringen? Om totalströmmen är onormalt hög pga ngt annat drar mer ström än normalt kan det ju orsaka att säkringen "ryker".
    Citat Ursprungligen postat av TCarlsson Visa inlägg
    Det händer att säkringar lägger av p g a ålderdomssvaghet. Även en måttligt belastad säkring har en felintensitet som inte är noll även om den är väldigt låg.
    Så låg att vi kan utesluta det, till att börja med, skulle jag vilja säga.
    ______________
    "förvåntade" - Nytt coolt ord uppfunnet!!!
    Använd exvis såhär: "det förvåntade GlennB att säkringen inte smällde direkt"
    Betydelse: GlennB förväntade sig att säkringen skulle smälla, men blev förvånad att det inte hände!
    §99CC74900T81,§9000T86,§9-5 03,†9-5 02,§9-5 02, *9000Aero 95, *9-3 04, *9-5 09,*9-5 09
    White,Svart,Odoardogrå, Silver, CosmicBlue, CosmicBlue, LeMansBlå, LaserRed, Laserröd, CarbonGrey

  13. #13
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Jag mätte direkt mellan plus och säkringen, så jag matade ju även lambdasonderna ja.

    Det såg ut som att säkringe smällt av en ren kortslutning, det vara bara en svart "kula" vid tråden.. som det brukar bli om den brinner av kraftigt.

    Rent spontant låter det väl mest logiskt att en av lambdasonderna skulle vara boven, men jag kunde inte se nåt problem där.. man ser iofs inte biten längst ner på bakre, får hissa bilen isåfall.

    En kollega sa att han hade haft ett liknande fel på en audi han hade haft, bränslepumpssäkringen gick när man hade kört några mil, sen när man hade kommit hem eller liknande så satte man i säkringen och det fungerade igen, tills man kört några mil osv.

    Det visade sej ju bero på igensatt tankavluftning, när tanken sög ihop sej så sträcktes kabeln till pumpen över en metallkant så den gned sönder isoleringen och kortslöt, pang säkringen smäller.. sen sipprade det in luft i tanken så den återtog sin form och då flyttade sej kabelön från metallkanten och llt fungerade igen..

    Nu tror jag inte det är fallet här, men det säger ju en del om hur saker man tycker är helt orelaterade kan påverka, och jag ska nog ta en titt ovanpå tankarmaturen iaf.
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  14. #14
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 618
    Medlem#
    8758
    Kortsluten kabel är en het kandidat.

    Kabeln till bakre lambdan är utsatt, jag skulle rycka kabeln till den i motorrummet (mycket lättåtkomlig) om det blev stopp igen.

    Bakre sensorn är för OBD-kontroll och fintrimning, går bra att köra utan, går att släcka kontrollen av den i T7suite om man vill...

    Rycka båda sensorerna blir däremot inte bra.

    Tankurluftning bör normalt ge felkod efter ett tag på en T7 om tanklocket är blockerat, det finns en sensor för undertrycket och en självtestslinga.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  15. #15
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Antar att kabeln är fast i bakre lambdasonden så man måste byta hela alltet om den ska bytas ? ..Den bakre är som sagt svår att följa hela vägen, men vad händer om jag rycker den ? får jag lysande CE då ? ..funkar väl för att ta sej hem (efter man bytt säkring) men kanske inte hela tiden.

    Den främre har jag ju följt kabeln och inspekterat så den verkar ju ok..

    Ingen som råkar ha en bakre lambdasond liggandes billigt ? ..så man kan chansbyta<tm>. Och är det nån skillnad på främre och bakre ? ..mellan årsmodeller ?
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  16. #16
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 618
    Medlem#
    8758
    Kabeln är en del av sensorn (den tar referenssyre via kabeln) så man byter hela delen.

    Att köra utan bakre sensorn betyder i stort sett att du bara har slagit av feldetekteringen. Du får lysande CE (och en lös kabel i motorrummet), CE går att släcka i T7suite. Det är faktiskt så att de äldre modellerna utan bakre sensor kör i princip samma programvara som de nyare men med OBD-kontrollerna avslagna.

    Så urkopplad bakre sensor fungerar hela tiden.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  17. #17
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Misstänkte det, brukar vara en enhet.

    Jobbigt med CE dock, har inte T7 Suite heller, eller ja, mjukvaan har jag men ingen kabel att koppla in mej med. Synd att det inte går att slå av med Tech-II.

    Får se om jag vågar testköra så iaf.. man kan ju ta loss sensorn och kontrollera kabeln också, men felet kan ju vara internt. ..om det nu är den som är felet alls.

    Ska jag ut och köra lär jag ha med mej några säkringar iaf..
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  18. #18
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 618
    Medlem#
    8758
    Trionic Can Flasher går att köra via en ELM327 (åtminstone USB-varianten) - men det tar c:a 2 timmar att läsa ut ECU:n i bilen, och troligen ännu längre att skriva. Förslagsvis läs bara ut och ta hjälp av någon att programmera om det skulle bli aktuellt.

    Men för test så är det bara att prova och se om det löser problemet. I så fall vet du vad du behöver göra.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  19. #19
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Aha, en vanlig trådlös ELM327 kanske till och med fungerar ? ..jag har ett par extra ECU'er så då kanske nån skulle kunna programmera en sån åt mej och plocka bort bakre sensorn då..

    Får väl se om jag ger mej ut med bilen nåt, måste ju lösa problemet även om jag har silversaaben en månad iaf.
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  20. #20
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 455
    Medlem#
    12120
    Idag försökte jag hitta felet, jag var under bilen och spanade på kabeln till bakre lambda, såg fin ut vad jag kunde se, låg inte emot nåt heller.

    Kontrollerade även kabeln till främre lambda igen, såg bra ut.

    Kollade kablaget bak vid bränslepumpen, såg bra ut det med.

    Startade bilen och lät den gå på tomgång medans jag ryckte och drog i alla kablar för att försöka provocera fram felet.. men nä.

    Bilen var igång ca 30min, men fungerade hur bra som helst..

    Jag blir knäpp, vågar inte använda bilen innan jag vet vad det är, men felet vägrar ju ge sej till känna
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

Liknande ämnen

  1. Bil till jobbet
    Av Sundance Kid i forum Motor- och trafikrelaterat
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2018-04-20, 22:40
  2. Svar: 6
    Senaste inlägg: 2010-09-29, 03:22
  3. Svar: 12
    Senaste inlägg: 2009-08-20, 19:03
  4. Bilen la av på vägen till jobbet idag
    Av Loffe i forum Verkstäder, försäkringar och köpråd
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2008-07-02, 12:12
  5. Underlig färd till jobbet, nu död.
    Av Ekbäck i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 21
    Senaste inlägg: 2008-03-12, 19:23

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •