Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Turbon laddar inte alltid fullt OG9-5 B235R

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2006
    Ort
    Strängnäs
    Inlägg
    9

    Turbon laddar inte alltid fullt OG9-5 B235R

    Hej. Har en Saab 9-5 2005 B235R Aero. Ibland när jag kör den laddar inte turbon ända upp till det röda på mätaren och man känner att bilen inte har den kraft den ska ha. Kan räcka med att jag stannar vid ett rödljus och sen kör igen så laddar den fullt som den ska. Ibland kan den ladda fullt, jag stannar går in i en affär och kommer tillbaka så har han tappat förmågan att ladda fullt igen. Så felet kommer och går. Känns lite si så där vid en planerad omkörning... Så tips på vad som kan vara fel önskas.

  2. #2
    Låter heatsoak, byte till större IC löser de

  3. #3
    Steg 3 Mr_SunBears avatar
    Reg.datum
    feb 2003
    Ort
    Mälardalen Västerås
    Inlägg
    3 236
    Medlem#
    3471
    Kolla över jordpunkter på termostathus samt under spjällhus/insugsrör vänster sida. Lossa på dem o rucka lite på med ngn smörjspray.
    //Björn
    Västerås
    Medlem #3471
    Mr_SunBear @ Garaget

  4. #4
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2006
    Ort
    Strängnäs
    Inlägg
    9
    Citat Ursprungligen postat av amazinjoey Visa inlägg
    Låter heatsoak, byte till större IC löser de
    Felet uppstår även när bilen är kall. Som imorse, tog ur den ur garaget, testade hur det laddar och den går inte upp fullt.Kör ca 1 km utan att stanna någonstans och tetar igen...laddar fullt som den ska. Så felet borde inte bero på för liten IC.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av Mr_SunBear Visa inlägg
    Kolla över jordpunkter på termostathus samt under spjällhus/insugsrör vänster sida. Lossa på dem o rucka lite på med ngn smörjspray.
    Ska kontrollera detta och se om jag hittar något misstänkt eller om det löser mitt problem.

  5. #5
    Sugmotor hellqs avatar
    Reg.datum
    aug 2014
    Ort
    Katrineholm
    Inlägg
    76
    om inte jordpunkerna hjälper kanske det är något med wastegate-klockan eller dess styrning som magnetventilen eller armen som öppnar wastegaten som går lite trögt. Vet du om det "skenladdar" ?
    Senast redigerat av hellq den 2019-08-12 klockan 11:34.

  6. #6
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 459
    Medlem#
    2555
    Är motortempen tillräcklig när detta sker?
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Såklart MapTunade. Cupra Ateca -19.

  7. #7
    Citat Ursprungligen postat av pumpen Visa inlägg
    Felet uppstår även när bilen är kall. Som imorse, tog ur den ur garaget, testade hur det laddar och den går inte upp fullt.Kör ca 1 km utan att stanna någonstans och tetar igen...laddar fullt som den ska. Så felet borde inte bero på för liten IC.

    - - - Uppdaterad - - -



    Ska kontrollera detta och se om jag hittar något misstänkt eller om det löser mitt problem.
    Hmm missade det, har du kollat den blåa backventilen vid maf? Inte omöjligt att den gör att de strular. Annars låter de som jordpunkterna

  8. #8
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2006
    Ort
    Strängnäs
    Inlägg
    9
    Citat Ursprungligen postat av RZ Visa inlägg
    Är motortempen tillräcklig när detta sker?
    Felet uppstår vid olika temperaturer. Så kan inte säga att det enbart är när bilen är kall eller varm.

    - - - Uppdaterad - - -

    Citat Ursprungligen postat av amazinjoey Visa inlägg
    Hmm missade det, har du kollat den blåa backventilen vid maf? Inte omöjligt att den gör att de strular. Annars låter de som jordpunkterna
    Har precis bytt den till en fungerande, samt den som sitter vid oljestickan så de är inte orsaken. Men ska kolla jordpunkterna snarast jag kan.

  9. #9
    Steg 1
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Holmsund
    Inlägg
    1 487
    Är bilen original eller har den någon steg mjukvara i sig?

  10. #10
    Grundladd
    Reg.datum
    feb 2017
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    179
    Medlem#
    -
    Kontrollera även förspänningen på vakuumklockans tryckstång ca 1-2mm så det inte är för dåligt stängningstryck på wastegate-armen.

    1 användare gillar detta inlägg



  11. #11
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2006
    Ort
    Strängnäs
    Inlägg
    9
    Citat Ursprungligen postat av PelleJ Visa inlägg
    Är bilen original eller har den någon steg mjukvara i sig?
    Det är original.

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Laddar inte turbon fullt? OG9-5 2,3t B235E
    Av Matte. i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2013-06-22, 12:26
  2. Turbon laddar inte fullt. Ännu en tråd.
    Av Travis i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2010-08-30, 22:12
  3. [LÖST] Turbon laddar inte fullt OG9-5 B235R -00
    Av Caaarl i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2010-03-30, 22:11
  4. Turbon laddar ej fullt ut.
    Av Flink i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2005-03-14, 00:16

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •