Resultat 1 till 13 av 13

Ämne: Kupéfläkt med dåligt drag i OG9-5 -03

  1. #1

    Kupéfläkt med dåligt drag i OG9-5 -03

    Hej jag har en 9-5 Aero 2003 som har problem med kupefläkten. Den startar som den ska och inga missljud eller så och varmt/kallt funkar.
    Men får ingen fart i den direkt utan när jag drar på fullt så blåser den inte ens halvfart.
    Polarn trodde det var motståndet, så han tog den som satt på hans förra bil, som funkade, men det blev tyvärr ingen skillnad.

    Någon som har någon ide om vad det kan vara? Bilen har gått 21.000.
    Jag själv är inge duktig på att mecka, men kan vidarebefordra era tips.

  2. #2
    Trött kupéfläkt ?

  3. #3
    Ja verkligen trött vad gör man?

  4. #4
    Citat Ursprungligen postat av kallekula19 Visa inlägg
    Ja verkligen trött vad gör man?
    Byter den?

  5. #5
    Nu var det ju så att jag inte är någon mekaniker eller kan nått om sånt här, så hade hoppats på mer konstruktiva svar än korta svar som "Trött kupéfläkt ?/Byter den?
    Antar att det finns annat, än just bara fläkten som styr om och hur mycket den ska blåsa eller inte.

  6. #6
    Steg 3 Mr_SunBears avatar
    Reg.datum
    feb 2003
    Ort
    Mälardalen Västerås
    Inlägg
    3 236
    Medlem#
    3471
    Hade det varit en 06- el nyare hade fläktmotståndet varit en het kandidat. Men på tidigare modeller är det troligen en trött fläkt än fläktmotståndet. Trött fläkt är bara byte av den som hjälper.
    //Björn
    Västerås
    Medlem #3471
    Mr_SunBear @ Garaget

  7. #7
    Citat Ursprungligen postat av Mr_SunBear Visa inlägg
    Hade det varit en 06- el nyare hade fläktmotståndet varit en het kandidat. Men på tidigare modeller är det troligen en trött fläkt än fläktmotståndet. Trött fläkt är bara byte av den som hjälper.
    Tack för svaret

  8. #8
    Steg 1 daspunners avatar
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    1 206
    Jag hade rotat fram kontakten på fläkten och kopplat 12volt direkt utan en massa styrningar o motstånd i vägen. Då märker man ju direkt om den kommer upp i maxfart.
    SAAB 9-5 Kombi Aero MY07 Fusion blue

  9. #9
    Citat Ursprungligen postat av daspunner Visa inlägg
    Jag hade rotat fram kontakten på fläkten och kopplat 12volt direkt utan en massa styrningar o motstånd i vägen. Då märker man ju direkt om den kommer upp i maxfart.
    Tack för tipset, ska vidarebefordra det till han som kan mecka

  10. #10
    Steg 1 daspunners avatar
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    1 206
    Vassego!

    En bit in i följande guide som avhandlar ett byte av kupéfläkten så ser man kontakten ni letar efter:
    https://www.uksaabs.co.uk/UKS/viewto...p?f=32&t=35615

    Hela fläkten behöver inte komma ur bilen och jag är rätt säker på att armaturen för torkararmarna inte heller behöver lossas helt bara för att testa funktionen. Det är först när man bestämt sej för att byta den helt som det krävs, dock behöver torkararmarna lossas. För det rekommenderar jag följande avdragare på Biltema. Ta väck den mässingsfärgade hylsan bara, passar inte annars. Det går med milt våld, sitter bara med en o-ring som låsning.:

    https://www.biltema.se/bil---mc/bilv...sal-2000041110
    SAAB 9-5 Kombi Aero MY07 Fusion blue

  11. #11
    Tack för länkarna daspunner

    Lite uppdatering här då problemet kvarstår. Min kompis kopplade batteriet direkt till fläkten och den snurrade lite fort som hans fläkt gör som sitter i hans Saab som blåser jättebra. Så då bör inte fläkten vara "trött".
    Men det blåser fortfarande inte mer i själva kupen, så något borde ju då sitta igen på nått vis? kupefiltret har jag bytt tidigare utan att det blivit någon skillnad. Någon som känner igen detta och/eller har tips på vad man kan göra för att åtgärda felet?
    Tacksam för hjälp

  12. #12
    Steg 1 daspunners avatar
    Reg.datum
    jan 2011
    Ort
    Varberg
    Inlägg
    1 206
    Jag misstänker två saker i ditt fall. Elektroniken (i den ingår tidigare nämnda motstånd) eller att den faktiskt går upp i varv men nån av luftklaffarna inte öppnar som den skall o släpper in luften. Du skall nog kolla spänningen som faktiskt går ut till fläkten. Koppla loss kontakten från fläkten igen o anslut multimeter, vrid upp fläkten till max inne i bilen o se vad du får för spänning. Du bör få nånstans i närheten av vad du får om du skulle mäta rätt över batteripolerna. Får du det så är det dags o börja felsöka klaffar. Det är också ganska vanligt att ett stag till klaffarna på 9-5:orna spricker/går sönder.
    Senast redigerat av daspunner den 2019-09-07 klockan 00:22.
    SAAB 9-5 Kombi Aero MY07 Fusion blue

  13. #13
    Citat Ursprungligen postat av daspunner Visa inlägg
    Jag misstänker två saker i ditt fall. Elektroniken (i den ingår tidigare nämnda motstånd) eller att den faktiskt går upp i varv men nån av luftklaffarna inte öppnar som den skall o släpper in luften. Du skall nog kolla spänningen som faktiskt går ut till fläkten. Koppla loss kontakten från fläkten igen o anslut multimeter, vrid upp fläkten till max inne i bilen o se vad du får för spänning. Du bör få nånstans i närheten av vad du får om du skulle mäta rätt över batteripolerna. Får du det så är det dags o börja felsöka klaffar. Det är också ganska vanligt att ett stag till klaffarna på 9-5:orna spricker/går sönder.
    Tack igen för tipsen, ska vidarebefordra din text till min polare som hjälper mig med detta

Liknande ämnen

  1. Dåligt drag med steg 1 (BSR)
    Av Holger i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2006-05-13, 17:00
  2. Dåligt drag i 9-3SC V6?
    Av simmar´n i forum Allmänt
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2006-05-13, 12:22

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •