Resultat 1 till 6 av 6

Ämne: ABS problem när spolaren är igång OG9-5

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -

    ABS problem när spolaren är igång OG9-5

    Hejsan! Har haft sedan en tid tillbaka problem med min ABS på min saab 9-5 ifrån 00. Började med att få ordning på den i för besiktningen med att byta kransar då båda var spruckna. Lampan slocknade och allt var frid och fröjd i en månad tills den började tändas igen! Då kom jag fram till att den tändes när jag drog igång vindrutespolaren!? Kunde lösa det då med att ruska på lite kablage i motorrummet samt nolla färddatorn och låta bilen stå en liten stund. Så var det borta rent magiskt. Men så fort man spolade rutan så kom det där hemska plingandet! Nu får jag lamporna inte ens att slockna! Har försökt få tag på någon med en Tech2 läsare i närheten av Örebro där jag bor för att läsa koder utan någon progress och min gissning är på något jordningsfel men vet inte riktigt vart man ska börja.
    Har rengjort och slipat på båda jordningarna som sitter i motorrummet till höger på batteriet och bytte även abs-givarna på båda sidorna då dom såg dåliga ut utan att det har gett något.
    Undrar nu om någon har några idéer på vad det kan vara?
    Tack på förhand

  2. #2
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 644
    Medlem#
    8758
    Du behöver få ut felkoderna från ABS-systemet. Om felet är permanent bör det vara relativt lätt att fråga ABS:en vad den tycker att problemet är.

    Men en annan möjlig koppling är att det skulle kunna bli blött vid ABS-aggregatet när man spolar (även om jag tror att det behöver finnas något fel för att detta ska hända), vilket skulle kunna ha betydelse om något är otätt i kapslingen eller kontaktdonen för ABS-aggregatet.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av Långmilare Visa inlägg
    Du behöver få ut felkoderna från ABS-systemet. Om felet är permanent bör det vara relativt lätt att fråga ABS:en vad den tycker att problemet är.

    Men en annan möjlig koppling är att det skulle kunna bli blött vid ABS-aggregatet när man spolar (även om jag tror att det behöver finnas något fel för att detta ska hända), vilket skulle kunna ha betydelse om något är otätt i kapslingen eller kontaktdonen för ABS-aggregatet.
    Tack så mycket! Ja jag håller på som sagt att leta efter någon med felkodsläsare som skulle kunna hjälpa mig på den fronten men ska absolut kolla på ABS aggregatet. Hade inte ens någon tanke på det så ska kolla på den då medans jag fortsötter min kamp om att hitta en Tech2-ägare som kan läsa Saab

  4. #4
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 471
    Medlem#
    2555
    Dragkroken?

    Bor exakt?
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Såklart MapTunade. Cupra Ateca -19.

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av RZ Visa inlägg
    Dragkroken?

    Bor exakt?
    Du menar att kolla jordningen vid dragkroken? Borde testa men borde det verkligen störa ut ABSen vid spolning då??

  6. #6
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 471
    Medlem#
    2555
    Elfel på bilar är sjukt.

    Koppla ur kontakten till draget.

    Men sök igenom forumet ordentligt så finns nog det felet någonstans tidigare.
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Dottern har övertagit den. Såklart MapTunade. Cupra Ateca -19.

Liknande ämnen

  1. Saab problem när bilen är igång.
    Av Tomfy i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2013-09-06, 11:15
  2. Spolaren till framrutan fungerar ej
    Av patrickstrom i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2010-12-06, 19:20
  3. bak spolaren spolar i hörnet av armen..vector 9-5 ´06
    Av stefanos i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2010-01-26, 12:13
  4. Problem !! - Spolaren i 93SS-03
    Av Husky i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2007-01-26, 13:46
  5. Torkarna och spolaren slutat fungera?
    Av Tompsan i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2006-06-01, 10:36

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •