Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Antisladdsystem varnar för fel i systemet OG9-5 -04

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2019
    Ort
    Härryda
    Inlägg
    16
    Medlem#
    1337-

    Antisladdsystem varnar för fel i systemet OG9-5 -04

    Hej, jag fick en 2:a på besiktningen angående Antisladdsystemet vanar fel. Kan detta vara på grund av att ABS:en krånglar?.

    Fick samtliga fel koder i Ediagnosen.
    A8A400, Okänd felkod
    C1928, CAN: Vridmoment Motor
    C1928, Motormoment, signal saknas eller Felaktig
    C2450, Magnetventil vänster fram

    Jag tänkte först att det måste ju vara ABS i sådana fall vänster fram..? eller vad tror ni?
    Senast redigerat av BaDb0LL den 2019-06-08 klockan 00:10.

  2. #2
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 889
    Medlem#
    Dolt
    Har inget svar på frågan, men kan underlätta lite för andra genom att nämna att det troligen gäller en OG9-5 2003 Vector.

    1 användare gillar detta inlägg


    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2019
    Ort
    Härryda
    Inlägg
    16
    Medlem#
    1337-
    Oj, förlåt.

    Bilen det handlar om är En Saab 9-5 SportCombi 2.0T 150hk 2004

    Och Antispinlampan Lyser hela tiden, den slocknar alltså aldrig. Har även testat att felsöka med en Icarsoft och får då inte upp felkoden, utan bara att spjällhuset konstrar sig men det kan la inte vara det?

    58094.jpg

  4. #4
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 510
    Medlem#
    8758
    I WIS säger felsökaren, för både C1928 och C2450, som enda alternativ, "byt komplett bromsaggregat".

    Så, det är nog dags att leta upp ett annat bromsaggregat.

    Vad menar du med att spjällhuset konstrar sig, är motorn i limp-home med lysande motorlampa?
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2019
    Ort
    Härryda
    Inlägg
    16
    Medlem#
    1337-
    Men det du menar är ABS Aggregatet? och sen tror du inte det bara kan vara ett glapp någonstans?

    Alltså bilen ligger på cirka 1.500 varv när den börjar bli varm och sedan stannar där, så det måste göras ren

  6. #6
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    58
    Medlem#
    9074
    Citat Ursprungligen postat av BaDb0LL Visa inlägg
    Men det du menar är ABS Aggregatet? och sen tror du inte det bara kan vara ett glapp någonstans?

    Alltså bilen ligger på cirka 1.500 varv när den börjar bli varm och sedan stannar där, så det måste göras ren
    Hej!,

    Långmilare citerar WIS med "byt komplett bromsaggregat" och jag tror som du att det är ABS som menas

    Förhöjd tomgång tillsammans med tänd motorlampa låter som att motorn gått i "limp home mode"

    Här en video om återställning av limp home, det är lite svårt att se fjädertoppen men lyssna vad han säger så går det bra

    https://www.youtube.com/watch?v=wr_CmGp20mk

    En annan video med löst gasspjällhus, kolla från 3:25 så ser du hur det ser ut
    https://www.youtube.com/watch?v=oCI0DPbl0VY
    SAAB 9-5 Vector-Griffin 09 sedan 2,0t BioPower, Polar White

  7. #7
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 445
    Medlem#
    6973
    Börja med att fixa luftläckan eller det trasiga spjällhuset först.

    1 användare gillar detta inlägg


    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  8. #8
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 889
    Medlem#
    Dolt
    Citat Ursprungligen postat av BaDb0LL Visa inlägg
    Oj, förlåt.

    Bilen det handlar om är En Saab 9-5 SportCombi 2.0T 150hk 2004
    Åh. Jag trodde det handlade om samma bil som du frågat frågor om tidigare. Var inte meningen att försöka missleda någon.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  9. #9
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2019
    Ort
    Härryda
    Inlägg
    16
    Medlem#
    1337-
    Det är ingen fara!

    - - - Uppdaterad - - -

    Den har bara höga varv men gick igenom besiktningen så! ingen motorlampa lyser utan det är bara något konstigt (antagligen rengöra spjällhuset).

    Ni tror inte det kan vara något glapp istället på abs:n?

  10. #10
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2019
    Ort
    Härryda
    Inlägg
    16
    Medlem#
    1337-
    Löste problemet! Tog bort båda polerna från batteriet och lät de stå! sen fixade jag "limp home modet" och nu har det försvunnit och bilen gick igenom besiktningen med blanka!

    Tycker dock det var riktigt kostigt att ESP lampan sluta lysa... känns som det var Limp home som gjorde så den sluta funka, trodde ESP bara gick på bromsarna...

    1 användare gillar detta inlägg



  11. #11
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 510
    Medlem#
    8758
    Spjällhuset i limp-home är typisk beroende på däligt spjällhus, det är lite slumpmässigt hur länge till man kan köra efter att nollställt limp-home. Min tumregel är att när den kommer andra gången - med felkod P1230 - letar man upp ett nytt spjällhus (med tanke på att det är att betrakta som en slitagedel med förväntad livslängd storleksordningen 20000 mil så är det lite tveksamt med godtycklig begagnad från skroten).

    Det kan dock hända att felet inte är potentiometrarna, utan det har rapporterats fall där isolationen på kablar inne i spjällhuset gett sig, och är reparerbart. Det finns också några enstakas om rapporterat att de lyckats renovera potentiometerbanorna inne i spällhuset (vilket är den vanligaste felkällan).

    ----

    När det gäller felkoderna som föreslog "byt komplett bromsaggregat" så är det antagligen intermittenta fel, dvs de återkommer troligen.

    ---

    En del fel resulterar i att motorstyrning hamnar i ett icke-spjällhusrelaterat limp-home-läge då motorstyrningen drar ner effekten och tänder CE-lampan. Detta kan inte nollställas på annat sätt än att fixa felet som ger effektnerdragningen. Växellådsfel ger detta, kanske ESP-fel gör det också (vet ej), poängen är att inte alla fall av tänd CE-lampa beror på motorrelaterade problem.

    1 användare gillar detta inlägg


    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Antisladdsystem ur funktion NG9-3
    Av Mraz i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 27
    Senaste inlägg: 2017-10-09, 18:22
  2. Antisladdsystem ur funktion
    Av kwardell i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2014-04-22, 14:24
  3. Antisladdsystem ur funktion, 9-3 SC -06
    Av Corduroy i forum Allmänt
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2012-03-01, 15:21
  4. Antisladdsystem
    Av Sjoden i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2006-11-10, 18:06
  5. Antisladdsystem ur funktion på saab 93ss -03
    Av pontus_2 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 17
    Senaste inlägg: 2006-09-20, 18:29

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •