Resultat 1 till 9 av 9

Ämne: Startproblem OG9-5 2,0t BP

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -

    Startproblem OG9-5 2,0t BP

    Hej allihop,

    Har en 9-5a som inte startar och nu behöver jag all hjälp jag kan få.
    Bilen:
    År 2006
    Mil 22000
    Manuell växellåda
    Helt standard
    Precis bytt bussningar i växellänkage så har ”bökat” runt lite i motorrum(dock haft igång efter det, så bör inte ha med detta att göra)

    Hade bakänden upphissad en bit för jag skulle komma åt delen för ljushöjdsregleringen.
    Efter detta startade inte bilen.

    Gjort följande kontroller:
    -Kollat felkoder
    -Batteri ok
    -Starthjälp från annan bil(ifall batteri trots allt inte var tillräckligt bra)
    -Bytt tändkassett
    -Bytt tändstift
    -Kollat ventil på fuelrail så att bränslet kommer fram
    -Kollat så gnista finns
    -Bytt lite vaacumslangar.
    -Sprutat startgas.
    -Varvräknaren går upp lite som den ska när man vrider nyckeln
    -Stängt alla dörrar och larmar på/av

    Vad mer kan man göra?
    Borde väl iaf ge nåt livstecken ifrån sig när både bensin och gnista finns.

    Tacksam för all hjälp!
    Senast redigerat av LarsEkman den 2019-05-16 klockan 18:51.

  2. #2
    Exceptionell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 474
    Medlem#
    2555
    Stängt dörrarna och larmat på och av?
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. Nu oxå en svart 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Såklart MapTunade.

  3. #3
    Grundladd kitqebs avatar
    Reg.datum
    sep 2014
    Inlägg
    244
    Går startmotorn?
    Rör sig rpm upp till 100rpm när startmotorn går?
    Läst ut felkoder?


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
    BioPowered Saab 9-5
    305 Hk /420 Nm
    2008

  4. #4
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Ursäkta, jag missade några grejer när jag skrev inlägget. Allt raderades första gången så fick göra om allt lite snabbt ☺️

    Har läst ut felkoder och det ger ingenting.
    Startmotorn går men den tänder inte alls.
    Och ja varvräknaren ligger en liten bit upp så bör va signal från vevaxelgivare(hade väl inte fått gnista annars??)

  5. #5
    Steg 5
    Reg.datum
    feb 2006
    Ort
    Torpshammar
    Inlägg
    5 406
    vad händer med startgasen då? Om ingenting så är det ju gnistan som saknas och saknas den och bränslet finns så kan du ju lika gärna ha surat ner den kopiöst och då kanske den inte vill alls även om gnistan återkommer.

  6. #6
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Den har gnista. Lyft upp tändkassetten och tryckt i stiften och det är gnista på alla cylindrar...
    I min värld borde den åtminstone hosta till.

    Kan prova ta ut stiften igen och blåsa med tryckluft, om det är som du säger, StefanM, att jag surat ner den helt.

  7. #7
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Kom gärna med fler tips på vad jag kan kolla.
    Har köpt nya tändstift och en billig kompressionsprovare så det är vad jag ska kolla härnäst.

    Tändkasset är uteslutet då den fungerar utmärkt i en annan 9-5.

    Bränsle kommer fram i(vad det verkar som) bra mängd.

  8. #8
    Sugmotor
    Reg.datum
    maj 2019
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Nu är det löst!

    Tog kompprov som gav uselt besked(mellan typ 3-8 i komp på alla cylindrar). Ingen skillnad med en skvätt olja i tändstiftshålen...

    Förstod inte varför så skruvade av ventilkåpan.

    När jag snurrade runt motorn så följde inte ventilerna med som de skulle.

    Gick då in och googlade på det fenomenet och hittade flera trådar(olika bilmärken) på ventiler som hängt sig.
    Ytterst osannolikt kände jag men läste om en som till slut provade bogsera igång bilen.
    Med tanke på att jag inte hade så mkt att förlora så provade jag samma sak och efter en del hostande och rykande(oljan jag hällt i tändstiftshålen) så gick den igång!!

    - - - Uppdaterad - - -

    Lärdomen blir att inte starta och nästan direkt stänga av bilen. Detta har jag gjort några gånger senaste månaden för bilen har stått för åtgärd av andra saker.

    Låt bilen gå varm som den ska så slipper man sannolikt sånt här i fortsättningen.

    Tack för all hjälp!

    1 användare gillar detta inlägg



  9. #9
    Helt original
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    NÖ Skåne
    Inlägg
    731
    Medlem#
    3309

    Skönt med ett enkelt fel när man väl hittar det
    #3309 Andreas "Dea" Persson
    900 Cab -87, 2*900 Aero-88, 900TurboS -92, 9-5 -09

Liknande ämnen

  1. [LÖST] 9-5 -00 Startproblem
    Av alwayssaab i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 20
    Senaste inlägg: 2016-02-21, 11:32
  2. Startproblem
    Av enigma87 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2014-05-21, 07:30
  3. startproblem 9-5a
    Av Kenny trash i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2014-05-15, 18:33
  4. Startproblem
    Av THBE i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-12-31, 00:40

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •