Sidan 10 av 12 FörstaFörsta ... 89101112 SistaSista
Resultat 181 till 200 av 234

Ämne: Saab 900i med T16 -85 *Coolare! (kylare)*

  1. #181
    Funderat på flytta batteriet till bagaget istället ? inte helt ovanligt och det öppnar ju upp lite plats

    2 användare gillar detta inlägg


    Saab 9-5 2005 2.0T - 295HK/435nm
    5 växlad Manuell
    Projekttråd:
    http://forum.saabturboclub.com/showt...affe-till-9-5a

  2. #182
    Steg 5 joH900s avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Inlägg
    5 429
    Medlem#
    7182
    En lös stålram som du ställer batteriet i som sedan har "öron" som ligger ann bottenplåten och så låter du både krokarna gå genom både öron och bottenplåt borde vara enkelt och fungera väldigt bra? Krafterna i sidled bör väl inte bli så stora så det orkar röra sig när du väl bultar ned det då känns det som.

  3. #183
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Citat Ursprungligen postat av amazinjoey Visa inlägg
    Funderat på flytta batteriet till bagaget istället ? inte helt ovanligt och det öppnar ju upp lite plats
    Jo det är ju en bra idé, men...

    Då flyttar man bara på problemet att det inte finns plats, finns nämligen inte speciellt mycket plats där bak heller... plus då pengar, känner att jag tjatar lite på det temat men jag försöker påminna mig själv med. Det går 6 meter kabel modell 27mm2 eller större. Helst 35mm2 och det blir mer pengar det med.

    Sen vill jag gärna behålla den lilla förvaringen som og900 har vilket är reservhjulsbaljan. Rensade ur syrrans 9-5 kombi som ska på skrot och blev avis på alla fack och utrymmen som finns i dom..


    Citat Ursprungligen postat av joH900 Visa inlägg
    En lös stålram som du ställer batteriet i som sedan har "öron" som ligger ann bottenplåten och så låter du både krokarna gå genom både öron och bottenplåt borde vara enkelt och fungera väldigt bra? Krafterna i sidled bör väl inte bli så stora så det orkar röra sig när du väl bultar ned det då känns det som.
    lutar lite åt att lägga krokarna åt sidan just nu, det finns en klack i ovankant på batteriet på ena sidan. tänkte en snesträva och sen skruva fast det helt enkelt.

    Får la se om det blir så enkelt....

  4. #184
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Efter att ha bråkat aldelles för länge med ett bra sätt att fästa batteriet snubblade jag över en lagom stor bit 3m plåt av nån jävligt hård modell.

    Nu var den inte i rätt storlek, den var lång och smal. Efter några timmar med vinkelslip och svets så hade jag en platta som var lagom för batteriet. En timme till med städet och en bra handslägga så hade jag bockat en 90 graders klack där batteriet skulle vila emot, det var ett jävligt hårt stycke metall att forma.

    när bottenplattan var klar så bygge jag en hållare som drar batteriet ner och frammåt, hållare passades in och två M8 skruvar svetsades fast i rätt vinkel.

    slutresultatet då, efter lite mer slip, blästring och halvmatt svart färg
    jag var inte o foto-mode helt enkelt när jag tillverkade den.



    Enkelt men funktionell.

    fick klart ett par kablar till generator och startmotor med. bara resten kvar!
    Bifogade bilder Bifogade bilder

    1 användare gillar detta inlägg



  5. #185
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Nu är relä och säkringshållare tilltrionic klart. 3 säkringar, bränsle pump, huvudrelä (Tändkasett, spridare mm) och konstantatröm till styrboxen.

    Fick plats med bägge relä i org säkrings/relä låda. Biltemas universal relä hållare har exakt samma stift som saab använde, så det var ganska enkelt att ta två tomma platser och koppla in relä

    - - - Uppdaterad - - -

    Nu är relä och säkringshållare tilltrionic klart. 3 säkringar, bränsle pump, huvudrelä (Tändkasett, spridare mm) och konstantatröm till styrboxen.

    Fick plats med bägge relä i org säkrings/relä låda. Biltemas universal relä hållare har exakt samma stift som saab använde, så det var ganska enkelt att ta två tomma platser och koppla in relä

    Såhär ser det ut i säkringslådan. typ som original fast massa extra kablar av lite för grov variant under. Dom två svarta biltema reläna är bränslepumpsrelä och huvudrelä



    Jag passade på att flytta Pluspolen plus-plinten till vänster inenrskärm eftersom batteriet sitter där nu, 1 meter 35mm2 sparat där..



    Säkringshållare monterade och kablar in i säkringsdosan



    Kabelgenomföringen till kupén löstes smidigt med att dra kablarna genom tomma platser i dom befintliga genomföringarna. Fick borra upp 2 styck till 5mm för att få igenom plusmatnignen



    Har kopplat det mesta till Trionic nu, är förvärmning av lambdasond och tändning ström till styrboxen kvar typ.

    Snart testkörning av elen.
    Gillar inte att ge tidsramar. Men om elen funkar utan att nått säger POFF så blir jag besviken om jag inte lyckas med uppstart i veckan.

    Sen är bara allt det där goa jobbet med att snygga till kvar..
    Bifogade bilder Bifogade bilder

    4 användare gillar detta inlägg



  6. #186
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    nu blir det en lite uppdatering efter en jävla massa timmar med elen, provkörning av den, motoroljebyte och massa småfix så var det igår dags att testa att starta bilen.

    Första försöket misslyckades. Motorn snurrade, T5 fick varvsignal, inga felkoder fanns och allt så bra ut när jag körde live i T5suite. Det lilla problemet var bara att det inte kom något bränsle och att motorn inte tände ens lite. Jag fick sätta mig och fnula lite på saken.

    idag, en dag senare, efter lite fnul och med åtdragen batteripolsko på minussidan och extra jord i form av en startkabel så gjordes ett nytt försök, se film.

    https://youtu.be/EViIVFYw-40



    Bra dag idag helt enkelt! och sen fortsatte det ganska fint med


    Buntade ihop kablarna för att se hur det ska tejpas och traskade hemåt. Påväg in så kollade jag posten och där låg 2 rullar med tejp till kabelstammen.


    Jag har lite problem med att jag inte har tillräckligt med vakum uttag. Jag tänkte köpa en vakum station(även känt som vakumblock) men sen snubblade jag över en mässingsbit som blivit över sen länge.
    Ytterligare 2 hål ska borras och gängas, sen är det good to go!




    Fick även ett par T7 magnetventiler av en vän som jag hämtade ikväll




    Igår landade dom nyinköpta luftutsläppskåporna bara för att göra allt bättre

    Lite småfix på dom och inte perfekt skick, men jag är mycket nöjd!







    Får besök imorn av en kompis och vi tänkte jobba lite på bilen, får la se om det blir nått vettigt gjort.
    Bifogade bilder Bifogade bilder

    2 användare gillar detta inlägg



  7. #187
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Fick besök av en kompis idag,målet var en provkörning

    Efter några timmars jobb så körde vi en runda!
    Stängde sen av bilen för att kolla läget och ta en bild. sen starta den inte..


    Av nån anledning kom det ingen ström till bränslepumpen. Relät drar och säkringen är hel.


    Menne... Sen hoppade bilen igång igen när vi felsökte.

    Då kördes jag så snabbt det gick in den på sin plats och ställde den för kvällen.


    Hastighetsmätaren funkar inte vilket jag Hoppas det beror på fel wire. Jag har en 1990-1992 mätare med en hastighetsmätarwire till dentidigare mätaren och dom är där dom går in i mätaren.

    Den verkar funka som den ska (förutom den lilla saken att den inte startar ibland då )

    och då bilden innan vi upptäckte att den inte startade igen!

    Bifogade bilder Bifogade bilder

    3 användare gillar detta inlägg



  8. #188
    Moderator
    Reg.datum
    apr 2003
    Ort
    Kungsbacka
    Inlägg
    7 214
    Medlem#
    4458
    Trevlig bild, även om bilen ser lite "halv" ut...

    1 användare gillar detta inlägg


    9³ SS -05, Steg 4 Biopower. Såld.
    Projekttråd: Hot Chilli Project

  9. #189
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 501
    Medlem#
    5849
    Alltid gôtt med en og900 som exponerar sitt inre.

    edit;

    Vad har du för fjädrar på fram Mathias!?

    1 användare gillar detta inlägg


    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  10. #190
    Steg 1 Schwartzs avatar
    Reg.datum
    mar 2007
    Ort
    Ale
    Inlägg
    1 450
    Medlem#
    7660
    Gött att den lever!

    1 användare gillar detta inlägg


    '69 Earlybay
    '74 99 X7 Turbo RWD -indisk gul @ 360whp/480wNm
    '01 9-3 Aero -laserröd, ’04 9-5 Aero SC -espressosvart
    @schwrtzwrks - Garaget

  11. #191
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Citat Ursprungligen postat av Vfr Visa inlägg
    Trevlig bild, även om bilen ser lite "halv" ut...
    Du skulle se innuti :P allt är där, bara det att det mesta är i bagaget som borde vara där fram.

    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    Alltid gôtt med en og900 som exponerar sitt inre.

    edit;

    Vad har du för fjädrar på fram Mathias!?
    stavar med TT, Viktigt vettu!

    Det är standard 900i fjädrar tror jag (kan ju vara bytta) så typ 10-20mm högre än turbon är.

    jag behövde inte hissa upp den för att byta olja, så det e ju nått!

    detta är egentligen den första 900X, föregångare till 9-3x

    det KOMMER komma en sänkningssats i sommar hoppas jag och när den ska monteras kommer 2 kapskivor dö tillsammans med varsin fjäder, en på vardera sida fram.

    Sen har jag ögonen på en upsättning Koni med.. Koni dämparna gör sig fint på og900 med inställning hårdast bak och mitten fran (är 3 stegs justerbara, tokfräckt!)

    1 användare gillar detta inlägg



  12. #192
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Jaha!

    bilfan strular. den startar inte ibland, sen startar den, sen dör den. ibland dör den pga jag tänker en glad tanke, eller att jag släpper upp kopplingen försiktigt i friläge. eller att jag rör gasen.

    CE lyser och blinkar 6 ggr.

    halp..

  13. #193
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 501
    Medlem#
    5849
    6 blink är väl lambdasonden?
    Är den inkopplad?
    Mäta upp vilken signal den ger?
    Har du en annan att testa med?
    Några läckage mellan toppen och sensorn?

    Snart är jag också där....
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  14. #194
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Citat Ursprungligen postat av flaset Visa inlägg
    6 blink är väl lambdasonden?
    Är den inkopplad?
    Mäta upp vilken signal den ger?
    Har du en annan att testa med?
    Några läckage mellan toppen och sensorn?

    Snart är jag också där....
    Lambdasonden är inkopplad.

    Ingen signal upmätt, inte kollat noga på det i live datan i T5suite heller.

    skulle vara förvärmningen som jag är osäker på funktionen men annars så är jag rätt säker på allt.

    Läckage TROR jag inte jag har, jag har inte lossat ett skit och det låter inte som läckage, det är alltid svårt att veta dock.


    Jag får ragga tag i en annan sond att testa, har nog bara en men har vänner som kan ha i närheten.



    det jag KAN ha problem med är hastighetssignal eftersom mätaren ej funkar med gamla typen av wire. har org -85 wire och en -90 mätare.

    Skulle vara bra att byta wire dels för felsökning av T5 dels för felsökning av hastighetsmätaren.

    frågan är om hastighetssignal gör nog jävulskap för att orsaka dessa problem?

    Nu står bilen på pallbockar i vilket fall. Ska byta ljuddämparen, bromsvätska, växellådsolja (fast jag tvekar)

    hasplåten satt med torx skruv ovanifrån och det var Riktigt äckligt däromkring med olja och bös. Så det gick ju såklart inte komma åt dom jävla skruvarna. efter att grävt fram dom och till slut fått en svetstång att gripa fast så gick det lossa.

    denna synen möts man av på hasplåten. Mums..



    Så det finns lite att rengöra. Plåten åker på när jag har gjort en ordentlig motortvätt.

    Sen när hasplåten var av så passade jag på att montera ett Turbo stag. skruvarna som håller staget från fabrik saknades helt sonika. hoppas jag slipper läckage mellan primärhuset och växellådshuset...



    Skruvarna som satt i grenröret gick inte rubba för hand. ens med 50cm ledhandtag.

    Jag har tur som kan låna verktyg från där jag har bilen om det behövs och dom inte är upptagna. Eftersom det är en gård så är grejjerna inte gjorda för m6/m8 utan för att lossa större saker. Specifikt mutterdragaren är det.

    ganska klumpig, det gick precis att få in den. Men med bra bit över 1000 NM lossningskraft så hade inte bultarna mellan grenrör och turbo mycket att säga till om

    när jag skulle lossa växellådsoljestickan för att få plats med mutterdragaren så gick fästhålet av pga rost. Får la hoppas jag har en OK som ligger o skräpar i ett hörn, möjligheten finns.
    Bifogade bilder Bifogade bilder

    1 användare gillar detta inlägg



  15. #195
    Annonsmoderator flasets avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Göteborg
    Inlägg
    2 501
    Medlem#
    5849
    Citat Ursprungligen postat av M.Broberg Visa inlägg
    ...frågan är om hastighetssignal gör nog jävulskap för att orsaka dessa problem?
    Det brukar väl resultera i grundladd och att tomgångs-"adaptionen" inte funkar, så, ja kanske...?

    Går det att "kolla" tändningen på något sätt när man kör med tändkassett...? Aldrig tänkt på tidigare...
    Så att det inte är något med fräsningen eller sensorns placering.
    9³ Aero SS -03, 9³ Aero Coupé -02, 900T16 Cab -89 & 900T8 -85 på garaget.org || Tech 2

  16. #196
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    jag litar på att givaren sitter lagom rätt i förhållande till svänghjulets urfräsningar. visst kan det diffa på 2-3 millimeter när man monterar detta kittet, men samtidigt är "triggerskivan" så stor så procentuellt är det ganska liten skillnad.

    bytte vevaxelgivare med 0 resultat, nu kan visserligen bägge mina givare vara kassa men jag tror inte det. Avståndet till svänghjulet verkar ligga på bra avstånd med, den läser varvtal osv.

    Jag får la testa med ny lambda och samtidigt jobba vidare för att hitta en jävla hastighetsmätarvajer. det senare verkar knepigare.

    ----

    Under tiden pillar jag avgassystem. dämparen ska bytas mot en simons som jag köpte på festivalen i sommras och slutröret ska bytas mot en snekpad hagelbössa som låg i bilen vid köp.

    Simonsdämparen hade en bakaxelböjj som rostat fast. vid ett försök till demontering hade den vridits 90 grader och lämnats där. Traditionella sätt (hammare och våld) för att lossa gick inte bra alls så jag fick ta vinkelslipen och slitsa upp den lite mer för att sedan ta hammare och huggmejsel.



    Böjjen kommer dock återanvändas då vinklarna på den verkar rätt bra.

    Här är en liten film där man kan skönja mängden dämpassa som är kvar i gamla dämparen (första) och sen i sportdämparen.

    https://www.youtube.com/watch?v=Gz2s...ature=youtu.be

    Ljuddämparen passar Nästan mot bilens befintliga, det är precis 1mm från kant i kant vilket kanske inte är optimalt när man vill ha överlapp, dock stämmer dimensionerna (2.5") så en enkel adapter löser det.

    slutröret behöver lite slipjobb och lite svetsjobb på diverse ställen samt lite rostskydd o så.



    Med tanke på att bakaxelböjjen har en väldigt ungefärlig form just nu så är det lite svårt att passa in exakt. dessutom saknar jag nya avgasgummin märkte jag. men det ser Rätt bra ut med slutröret!


    EDIT: det rann bensin ur avgaset när jag lossade det innan dämparen, det måste vara bra va? Den har gått ganska fett med bränslereturen ihopklämd..
    Bifogade bilder Bifogade bilder

  17. #197
    Helt original
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    NÖ Skåne
    Inlägg
    735
    Medlem#
    3309
    Tror att jag har en vajer i en bil som står, har för mig det är en - 90 ska kolla om den ser hel ut.
    #3309 Andreas "Dea" Persson
    900 Cab -87, 2*900 Aero-88, 900TurboS -92, 9-5 -09

  18. #198
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    En tur på 3 timma tur och retur till Dea senare så har jag en vajjer jag Hoppas på.

    tack så mycket!

    1 användare gillar detta inlägg



  19. #199
    Helt original
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    NÖ Skåne
    Inlägg
    735
    Medlem#
    3309
    Varsågod, hoppas att den kan hjälpa dig lite på traven

    1 användare gillar detta inlägg


    #3309 Andreas "Dea" Persson
    900 Cab -87, 2*900 Aero-88, 900TurboS -92, 9-5 -09

  20. #200
    Steg 2 M.Brobergs avatar
    Reg.datum
    maj 2008
    Ort
    Halmstad
    Inlägg
    2 002
    Efter lite för många timmar med att sammanfoga 3 olika begagnade avgassystem så lyckades jag häromdan.

    Vakumstationen funkade inte för den gick inte placera nånsans. Så en ny EGR täckplåt i 3mm med gänga för vakumnippen hittade dit samtidigt som jag borra upp och gängade i pluggen för den kallstartsventilen som 9000i (och 900i 16v) använder. Sen blev det Y kors till Map sensor och BTR samt ett fäste till Map sensorn.

    Sen skulle jag testa att starta.

    Huvudrelät klickar, men jag tror inte det drar utan bara klickar till. Annars händer det ingen ting förutom att startmotorn går och varvräknaren rör sig lite.

    *Bytt box med "ny" programvara, alltså annan org fil jag utgått från (är ett B204L program utan boost control eller purge valve).
    *Bra med kräm när startmotorn drar (11.7 volt ca).
    *Har +15 spänning till H33-4 (även den över 11 volt när startmotorn drar).
    *Har spänning fram till bägge reläna, både styr och matning.
    *Bytt både bränsle och huvudrelä, ett i taget samt båda.
    *Har byglat Bränslerelä, då går bränslepumpen men aldrig annars. inte ens domdär första ensaka sekunderna efter boxen varit nollad.
    *Har byglat Huvudrelä och Bränslerelä samtidigt, ingen skillnad, öppnar inte spridare eller nått.
    *Bytt vevaxelgivare.
    *Kollat avståndet mellan vevaxelgivare och svänghjul (0,6mm) och testat att lägga spacer under (0.25 + 0,50) utan framgång, tvärtom så rör sig varvräknaren mindre med den utspacad

    börjar bli gråhårig helt ärligt.

    Nästa steg är att äta i T5 handsken, start med plus och minus. Känns Lite som boxen inte är med i leken

Liknande ämnen

  1. Kylare SAAB 9-5, skillnader?
    Av Jimmu i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2014-03-29, 15:33
  2. Kylare Saab 93 -00 2.0t
    Av Levve i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2013-01-07, 16:30
  3. Ska byta kylare är biltemas kylare nått att ha?
    Av Robin C i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 14
    Senaste inlägg: 2009-02-14, 18:04
  4. Audi kylare på min saab
    Av Skrallan i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2008-03-05, 19:18
  5. Skillnad kylare å kylare? 9000
    Av Bonn johan i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2005-07-06, 16:46

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •