Resultat 1 till 16 av 16

Ämne: Död ecu? T5

  1. #1

    Död ecu? T5

    Hejsan, har en Saab 9000 Aero - 96 som inte ville starta efter att ha stått i ca 45m, nyss tagen från vinterförvaring å kört ca 1mil utan problem.
    Den går runt på starten men tänder inte, varken hör bränslepumpen eller känner att reläet klickar, varvräknare reagerar inte och check engine texten tänder sig inte ens när jag slår på tändningen, bara radiator, kan det vara något annat än ecun?
    Tändkasseten testade jag att byta utan resultat.

    Mvh Mathias
    Senast redigerat av mattis_93 den 2019-04-14 klockan 19:46. Anledning: La till mer info

  2. #2
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 552
    Medlem#
    8758
    ECU:n som inte får spänning?

    Så börja med att kolla säkringar.

    Om du har larm, har du kommit ihåg att du måste avaktivera startspärren genom att trycka låsknappen inom (om ingen ändrat) 30 sekunder innan start om larmet har gått ner i viloläge?
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  3. #3
    Kollade de säkringar jag hittade iallafall, va tyvärr hela. Är det stödskyddet så borde väl CE texten tända sig ändå, är väl bara bränslepumpen den slår ifrån?

  4. #4
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 552
    Medlem#
    8758
    VSS-larmet gör fler saker, den slår bl.a. av ECU:n via en ingång.

    Men det är väl bara att prova igen och se om fjärrkontrollsmanövrering hjälper.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  5. #5
    Testat utan resultat, död som en gråsten. Dioden är tyvärr trasig så kan inte se hur den blinkar. Men tidigare gånger man missat tiden innan man startar så har den alltid gått i någon sekund så inte kan den döda ecun helt?
    Vilken säkring är det till ecun ifall jag missade den?

  6. #6
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 552
    Medlem#
    8758
    Ok, provat.

    Jag skulle nog titta på det med en Tech2 för att försöka lista ut vad som hänt.

    Schema här (för -97, men skillnaderna är marginella): http://z90.pl/saab/pdf/9000wiringdiagrams.pdf
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  7. #7
    Steg 1
    Reg.datum
    jun 2003
    Ort
    ABC-län
    Inlägg
    1 133
    Medlem#
    2226
    Det behöver inte vara dioden som är trasig, det står någonstans här på forat för sisådär 15 år sedan att den trasiga dioden är ett symptom på en trasig komponent i VSS-boxen.

    Kan du få tag på en box utan VSS att testa med?
    /arne 2226
    95 2.3t bio -07|95 2.0t|9-3 2.0t|9000 CSE 2.3t|Säker H -72
    Tidigare: V40 T4 |9000 CS 2.0i |95 2.0t |9000 CDE 2.3i |900S | Granada Combi |Granada Coupe 2.6 |99 dubbelförgasare |99 dubbelförgasare

  8. #8
    Tackar för schemat, ska skriva ut de och se om jag hittar något vettigt

    - - - Uppdaterad - - -

    Den är trasig, råkade ha av den när jag bytte högtalare för några årsedan. Jo jag kan testa med en box imorgon, förvisso till en 2.0 men ser om CE tänder sig som den ska iallafall, funkar det får jag jaga box och nån som kan få i rätt programvara i den

  9. #9
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 552
    Medlem#
    8758
    Det borde duga för att hjälpligt starta den så länge boxen är för en bil utan VSS-larm och fysiskt kopplar ur VSS-larmet.
    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

  10. #10
    Jo det är ju ingen permanent lösning, men hur sitter vssboxen? Krångligt eller går det att göra i fält så att säga?

  11. #11
    Individuell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Östersund
    Inlägg
    11 717
    Kolla ALLA säkringar är mitt tips. Har för mig att säkringen till VSS inte är uppmärkt.
    9000 Aero -91, 900 T16 -83, 9000 Aero -95, 900 T16 -89, 9000 Aero -96, 900 Cab -94, 95 -62, BM425, 9000 Aero -93, 900T8 -83

  12. #12
    Grundladd
    Reg.datum
    mar 2009
    Ort
    Gryt
    Inlägg
    129
    Medlem#
    7435
    Aktuella SAAB:ar: nr. 22 ng 9-3 ss 2,0T Aero XWD Biopower 210 2010; nr. 21 Og 9-3 SE 2,0T 200 cab 1999; nr. 19 9000 CSE 2,3t 170 (250+ E85) 1998

  13. #13
    Ska kolla alla säkringar sedan.
    Tändlåskontakten är inte ens 1 år gammal, och då hade jag felet du beskrev att hela instrumenteringen var död, nu funkar allt utom CE och varvräknare, men värt att kolla om jag inte hittar något annat

  14. #14
    En uppdatering, skruvade upp ecun, runt några av processorns stift var det lite vit oxid, borstade bort det och lät den ligga inne för torkning över natten. Efter detta funkar den nu igen, vet inte om det beror på det eller något annat som kan ha ändrat sig/svalnat när den stått över natten.

    2 användare gillar detta inlägg



  15. #15
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 495
    Medlem#
    6973
    Var det ingen skyddslack på kretskortet?
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  16. #16
    Såhär såg det ut, tycker de känns som den saknas på sina ställen? I övrigt kunde jag inte se några fel.
    Bifogade bilder Bifogade bilder

    1 användare gillar detta inlägg

    bka


Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •