Resultat 1 till 14 av 14

Ämne: Tappar laddtrycket vid varm motor NG9-3 B207

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -

    Tappar laddtrycket vid varm motor NG9-3 B207

    Spanat igenom massor trådar om detta men inte hittar något som riktigt rör min modell och årsmod
    När jag tar bilen på morgonen går den som ett skott eller ja som en 150hk ska gå iallafall.
    Efter 10-15 minuters körning känns det som mycket av laddtrycket försvunnit.
    Har läst om spruckna avgashus,dåliga jordpunkter och trasiga magnetventiler mm mm.
    Men vet inte hur mycket av detta som gäller min modell.

    Så tar tacksamt emot tips och förslag

  2. #2
    Steg 1
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Holmsund
    Inlägg
    1 452
    Måste motorn bli kall innan den går bra igen eller går den bra en stund igen om du vrider av och på motorn när den blivit varm?
    Har du någon felkod/check engine?
    Uppstod felet nyligen eller har det alltid varit så här, nyköpt bil?

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Den har varit så sen jag köpte den begagnad för ett par månader sen.
    Inga lysande motorlampor och den måste bli kall igen

  4. #4
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 495
    Medlem#
    6973
    Byt plats på magnetventilen på wg-dosan med magnetventilen på insuget.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Finns det 2??
    Vad menar du blir skillnaden

  6. #6
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 495
    Medlem#
    6973
    Ja, det finns två. Olika nummer på dom men samma form och anslutningar. Den ena är för laddtrycksreglering och den andra är för att styra avlastningsventilen. Man kan misstänka att ventilen som styr laddtryckregleringen är lite trött.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  7. #7
    Moderator
    Reg.datum
    apr 2003
    Ort
    Kungsbacka
    Inlägg
    7 102
    Medlem#
    4458
    Att byta dom blir då en test för att se om det är magnetventilen som är dålig.
    9³ SS -05, Steg 4 Biopower. Såld.
    Projekttråd: Hot Chilli Project

  8. #8
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Okej då är jag med. Men skumt att det bara kommer när den blir varm.
    Men ska prova

  9. #9
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Har nu provat att byta plats med magnetventilerna utan någon som hels skillnad!!

    Någon som har flera tips och ideer

  10. #10
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2015
    Inlägg
    25
    Medlem#
    -
    Låter som du har samma problem som mig fast tvärtom! Min laddar bara fullt när motorn är varm! Jag inbillar mig att turbon är lite koksad så axeln nyper lite när den är kall! Jag gjorde 2st omega engin flush o det blev bättre men inte bra! Jag har inte kolla wastegate locket ännu om det stänger som det ska när den är kall men jag kände på turbo axeln fick inte in fingrarna ordentligt för att sätta snurr på den men gick snurra ganska lätt men den var helt stum inte något glapp alls o det borde det väll va om det ska få plats någon oljefilm mellan axel o glidlager!

  11. #11
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Har nu konstaterat att mitt laddtryck vid varm motor ligger på 0,4 bar enligt min obd läsare.
    Och vad jag förstår är det ungefär där det ska ligga
    Så ska kolla imorgon bitti vad det visar vid kall motor.
    För nu verkar det som den kanske laddar för mycket när den är kall.

  12. #12
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Laddtryck vid kall motor är precis samma som vid varm.
    Men bilen är avsevärt mycket piggare när den är kall.
    Kan någon förklara det?

  13. #13
    Steg 1
    Reg.datum
    dec 2010
    Ort
    Holmsund
    Inlägg
    1 452
    Är luftfiltret standard eller någon eftermarknadsvariant?
    Insugstemp normal?
    Tändstift nybytt till rätt modell?

  14. #14
    Sugmotor
    Reg.datum
    mar 2019
    Inlägg
    9
    Medlem#
    -
    Originalfilter sitter (nytt)
    Insugstemp är ej kollad
    Och tändstiften har jag inte bytt under min tid dock har jag bara haft den ett par månader.
    Men skillnaden varm och kall är riktigt brutal känns som jag har 100hk extra när den är kall

Liknande ämnen

  1. [LÖST] NG9-3 Aero -05 tappar laddtrycket
    Av mandelman i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 15
    Senaste inlägg: 2017-05-12, 06:58
  2. 9-5 2.3t -98 tappar oljetryck vid varm motor
    Av tele i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2008-08-05, 00:39
  3. tappar laddtrycket
    Av costello i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2006-05-21, 21:55
  4. Tappar laddtrycket?
    Av Ztajner i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-05-17, 21:19
  5. Tappar laddtrycket
    Av magr i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2005-03-22, 22:38

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •