Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Startproblem efter service/tändstiftsbyte OG9-5 BioPower

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    feb 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -

    Startproblem efter service/tändstiftsbyte OG9-5 BioPower

    Hej!
    Har nyligen fått tag i en en 2006 9-5 biopower 2.0t Manuell växellåda (ca 24 000 mil) som tyvärr är fast i garaget för tillfället. Ny på forumet och har sökt men inte lyckats hitta någon tråd på problemet.
    Skulle göra lite enkel service (trodde jag). Byte av kupéfilter, luftfilter och tändstift (BCPR7ES-11) (klantade mig och drog inte av batteriet under bytet ska tilläggas).
    När jag trodde allt var klart och skulle köra ut så vrider jag först nyckeln till on läge. Allt är som det ska och får check ok.
    Bilen startar dock inte(går inte runt ingen startmotor) när jag vrider till start, snarare dör den och blixtrar/blinkar(både strålkastare och instrumentpanel, mätarna vibrerar, klickande ljud) till.
    Jag tar ut tändkassetten och upptäcker att jag har tagit för mycket litium fett runt "spenarna" på kassetten och tyvärr har åtminstone två av tändstiften tryckt upp fett i kassetten.
    Jag försökte ta ut fettet från kasetten med tops, torka av tändstiften etc satte i försöker starta men samma problem. Upprepade processen tre-fyra gånger men samma problem, bytte t.o.m. tändstift igen.

    Till slut försökte jag sätta in en bt obd läsare för att kontrollera att det inte fanns något annat problem, vred nyckeln till on varpå bilen började låta konstigt från motorn, trots att nyckeln vreds till läge off.
    Det fick mig att koppla ur batteriet och nu sitter bilen där den sitter tills vidare.
    Jag antar att jag behöver beställa en ny kassett(åtminstone) eller finns det någon annan bra lösning?
    Kan jag ha förstört fler komponenter än kasetten kortslutit något annan elektronik?

    Tack på förhand för hjälp.
    Senast redigerat av KryptoK den 2019-02-19 klockan 00:30.

  2. #2
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2017
    Inlägg
    1
    Medlem#
    -
    Låter som dåligt batteri, prova med ett nytt eller ladda ditt eget.

    /Kalle

    2 användare gillar detta inlägg



  3. #3
    Grundladd Apexs avatar
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Stockholm/Tullinge & Nyköping
    Inlägg
    444
    Medlem#
    7309
    Välkommen till forumet, Det finns ingen anledning till att koppla ur batteriet vid service men kolla jordkabeln till batteriet och kabeln till startmotorn och jag tror inte att DIn är problemet men har du ÄKTA NGK stift? annars så gissar jag på att felet ligger i tändningslåset Annars batterihaveri möjligen det är vad jag kommer på i skrivande stund
    Apex- saab & wankelskruvare
    Saab 9000 CD busbil / 95 Aero+E85 bruksbil / Mazda RX-7 sportbil

  4. #4
    Sugmotor
    Reg.datum
    feb 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Tack för det varma välkomnandet. Jag ska kontrollera batteriet imorgon och se ifall det löser saken (min multimeter verkar ha blivit knäpp).
    Beställt tändstift (och filter) från Maptun parts och dem gör i så fall väldigt övertygande fakes.

    Tycker annars det vore konstigt att det skulle vara batteriet eftersom jag underhållsladdade batteriet för 7-8 veckor sedan.

  5. #5
    Steg 2 GlennBs avatar
    Reg.datum
    dec 2006
    Ort
    Norr om sthlm
    Inlägg
    2 465
    Medlem#
    12120
    Maptun lär inte sälja kopior på stiften, men ja, det finns kopior som är så bra att du inte reagerar på det när du ser dom.

    Tycker också det låter som batteri, mina 9-5'or drar lätt ur ett fulladdat batteri på 7-8 veckor dessutom.
    Nu: SAAB 9-5 Aero '05, SAAB 9-5 2.0t '99 (Återupplivas! http://forum.saabturboclub.com/showt...versaaben-quot ) ..Nu med Tech2.

    Då: SAAB 900 turbo '83, SAAB 9000i '92, SAAB 9000CDE 2.3t '96, SAAB 9-5 2.3t '01

  6. #6
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 775
    Medlem#
    6973
    Går inte motorn runt så kan man misstänka batteri eller tändningslåset.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  7. #7
    Grundladd Apexs avatar
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Stockholm/Tullinge & Nyköping
    Inlägg
    444
    Medlem#
    7309
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Går inte motorn runt så kan man misstänka batteri eller tändningslåset.
    Eller växellägesgivare om man har automat

    1 användare gillar detta inlägg


    Apex- saab & wankelskruvare
    Saab 9000 CD busbil / 95 Aero+E85 bruksbil / Mazda RX-7 sportbil

  8. #8
    Steg 3
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Norrköping
    Inlägg
    3 738
    Medlem#
    10798
    Förmodligen dåligt batteri som redan nämnts, dvs spänningsfall vid belastning. Verifieras lätt med en multimeter.

    Sedan är det inte litiumfett som ska användas på tändkassettens gummitätningar utan ett dyrt specialfett som heter Chemours Krytox GPL 205. Har du inte tillgång till detta fett så skulle jag skippa detta istället, det är inte så vanligt att gummitätningarna bränner fast i tändstiften vad jag vet.

    2 användare gillar detta inlägg



  9. #9
    Sugmotor
    Reg.datum
    feb 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    12
    Medlem#
    -
    Ni hade rätt! Det verkar som batteriet var boven, hade bara 11.8 volt. Efter underhållsladdning i ett par timmar gick bilen igång. Stängde av snabbt eftersom jag var i garage och inte skulle iväg men det lär nog funka att köra ut imorgon.
    Tack för hjälpen! Blev väldigt skraj med alla klickanden och ljud när den inte starta tidigare men nu går den ju igång utan problem.
    Kommer nog svänga förbi billtema imorgon och köpa ett Agm-batteri och ha en (fungerande) multimeter i handskfacket för att undvika liknande problem i framtiden.

  10. #10
    Steg 6
    Reg.datum
    feb 2005
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    6 682
    Medlem#
    8758
    Jag skulle spara pengarna och vänta med att köpa ett nytt batteri, om den enda anledningn vore att den inte startade efter 7-8 pga urdraget batteri. Batteriet har visserligen inte mått bra av urdragningen, men urdragningar kommer inte heller ett agm-batteri att gilla.

    Det enda du behöver göra är att undvika urdrager batteri, med en 9-5 så är det c:a 1 vecka som den kan stå obehindrat oavsett väder, Saabs leveransanvisningar för nya bilar säger regelbunden laddning och över 2-3 veckor bör undvikas. Om man kopplar ur batteriet så kan den stå längre, men sanningen är att blybatterier generellt har hög självurladdning och är dåliga på att klara djupurladdning, Materialen angriper hela tiden angriper varandra så smått, och denna process accelererar ordentligt redan när man kommer under c:a 70% laddning.

    Så se till att batteriet är laddat, koppla ur och/eller ladda regelbundet om du vet att den kommer att stå ett längre tag, och när batteriet blir utslitet, byt.

    1 användare gillar detta inlägg


    9-5 2.3t SC 2000, 55000+ mil
    9000 CSE 2.3T -93
    9000 CSE 2.3t -96

Liknande ämnen

  1. SAAB 9-5 -07 startar inte efter tändstiftsbyte
    Av Anders_SAAB i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 14
    Senaste inlägg: 2017-10-18, 10:17
  2. 9-5 2,3t går ibland inte på alla fyra efter tändstiftsbyte
    Av Fredrik J i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 11
    Senaste inlägg: 2015-11-08, 22:45
  3. Service saab 9-3 2.0t biopower vilken service ska jag göra?
    Av Marcus.g i forum Verkstäder, försäkringar och köpråd
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2012-07-14, 00:16
  4. saab 900 -99 8v, startar inte efter tändstiftsbyte.
    Av yuion i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2008-09-26, 20:56
  5. Ryckig gång 9-3 efter tändstiftsbyte
    Av EasyCure1974 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 17
    Senaste inlägg: 2005-06-18, 21:20

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •