Resultat 1 till 1 av 1

Ämne: GUIDE: Addera transponder samt fjärrkontroll OG9-3/9-5 med hjälp av Tech2

 1. #1
  Grundladd Kerims avatar
  Reg.datum
  dec 2015
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  238
  Medlem#
  10062

  GUIDE: Addera transponder samt fjärrkontroll OG9-3/9-5 med hjälp av Tech2

  Viktigt: Det första man behöver tänka på är att all programmering av transpondrar/fjärrkontroller sker under en och samma process, därmed MÅSTE alla delar som skall programmeras till bilen finnas med vid programmeringstillfället. Det går inte att lägga till en(1) transponder/fjärrkontroll i ett senare skede utan då måste alla programmeras om igen då systemet nollar allt som tidigare blivit inlagt förutom huvudnyckeln som används för att initiera processen. Någon säkerhetsaccess för att programmera transponder/fjärrkontroll behövs inte för dessa bilar! Se till att ha minst ett fräscht batteri för transpondern/fjärrkontrollen som skall programmeras. För ’batongen’ finns instruktioner längst ned i guiden.


  Delar som behövs för programmering:
  Tech2 (inkl. CANdi för 9-5 MY06-10)
  Ett(1) passande och fungerande nyckelämne till låscylindern med redan programmerad transponder/fjärrkontroll.
  Alla övriga transpondrar/fjärrkontroller som skall programmeras.

  Förfarande:
  1. Sätt i den fungerande nyckeln i cylinderlåset och vrid till läge ON.
  1-1 Nyckel i ON.jpg

  2. Kontrollera att 'Fasten Belts'-skylten lyser och är fungerande då denna är en viktig del i bekräftelsen att programmeringen av en transponder/fjärrkontroll utförts.
  Stående som roterat 360 Fasten Belt.jpg

  3. Öppna upp den nyckel med transponder/fjärrkontroll som skall programmeras härnäst. På äldre nycklar är hålet för att öppna väldigt litet, här kan man med fördel försiktigt använda sig av ett platt föremål som kökskniv/skruvmejsel. Ta ej en vass kniv då risken att skada sig ökar avsevärt!
  1-3 Öppna nyckel.jpg

  4. Finns det fler än 2 transpondrar/fjärrkontroller som skall programmeras kan det vara en idé att numrera dessa enligt bilden.
  1-4 Batteri i nyckel.jpg

  5. Koppla in Tech2 till OBDII-uttaget och starta den, tryck Enter för att komma till Huvudmenyn. Välj Diagnostics.
  1-5 Main Menu.jpg

  6. Välj årsmodell. I det här fallet är det 2010.
  2 Vehicle Ident-Model year.jpg

  7. Välj bilmodell. I det här fallet är det OG9-5.
  3 Vehicle Ident-Model type.jpg

  8. Välj Body.
  4 Body.jpg

  9. Välj TWICE (Theft Warning ICE).
  5 TWICE.jpg

  10. Tech2 etablerar kontakt med styrdonet TWICE.
  6 Establishing Com.jpg

  11. Välj Programming.
  7 Programming.jpg

  12. Välj Learn Transponders and Remotes.
  8 Learn Transponders and Remotes.jpg

  13. Notera här att alla transpondrar/fjärrkontroller finns tillgängliga. Välj därefter NO.
  9 Information1.jpg

  14. Här sätts den fungerande nyckeln i cylinderlåset och vrids till läge ON (enligt denna guide är detta redan gjort i steg 1 för att samtidigt kunna kontrollera att 'Fasten Belts'-skylten är fungerande). Välj därefter OK.
  10 Information2.jpg

  15. Läs instruktionerna på Tech2 enligt bilden. Notera 'Fasten Belts'-skylten som först har ett fast sken men sedan kommer blinka 4-5 ggr samt avge ljudsignal i samma takt som den blinkar för att sedan återigen hålla ett fast sken. Tryck nu på upplåsningsknappen upp till 8 ggr (det kan krävas fler knapptryck, i vissa fall har upp till 12 ggr noterats) med vardera knapptryck i minst en sekund. Säkerställ att knapptryckningen genomförs ordentligt, stressa inte igenom tryckningarna. När programmeringen är godkänd blinkar 'Fasten Belts'-skylten samtidigt som ljud avges. Nu är transpondern/fjärrkontrollen programmerad och nyckeln kan tas ut.
  11 Procedure.jpg

  16. Upprepa processen enligt instruktionen i Tech2 för resterande transpondrar/fjärrkontroller. Har man endast ett nyckelämne som passar i cylindern men man har flera transpondrar/fjärrkontroller går det bra att nu ta ut nyckeln, plocka ur innanmätet och sätta in nästa transponder/fjärrkontroll med fungerande batteri och vrida till läge ON och sedan genomföra processen som i steg 15.
  12 Slutskärm.jpg

  17. När du är klar med programmeringen av alla transpondrar/fjärrkontroller vrider du nyckeln till läge LOCK och kan ta ut den ur cylinderlåset. Stäng av Tech2.


  18. Nu är det läge att testa att du lyckats programmera alla transpondrar/fjärrkontroller genom att förslagsvis sätta in den initierande nyckeln i cylinderlåset och vrid till läge ON, tryck och håll in knappen för att öppna bakluckan i minst en(1) sekund.
  Då ska följande meddelande visas i SID:
  "X REMOTE KEY"
  "X TRANSPONDR"
  Detta talar nu om och bekräftar hur många transpondrar samt fjärrkontroller som lyckats programmeras. Om du inte lyckats med programmeringen kommer SID visa texten "Nyckel ej accepterad. Kontakta verkstad." Om så är fallet får du börja om programmeringen från steg 15.
  Bilden nedan visar på max antal av vardera typ som går att ha programmerat samtidigt.
  Liggande 360 remote key.jpg

  19. Grattis, du har lyckats programmera nya transpondrar/fjärrkontroller. Väl genomfört!


  Sidnot:
  Skulle du mot förmodan och av olika anledningar inte få ut transponder/fjärrkontroll ur ett nyckelämne pga. att den t.ex. fastnat, fått läsk eller annan vätska över sig som kortslutit enheten eller att batteriet är dött och vill programmera en ny går det bra att placera den nya transpondern/fjärrkontrollen ovanpå antennenheten som därefter kan programmeras. Se bild för beskrivande, bildlig, förklaring.
  Transponder bredvid ax roterad.jpg Transponder brevid ax.jpg
  Antennenhet för Immobilizer
  Antennenhet Nyckel.jpg

  ’Batong’/’Banan’
  Vid programmering av ’batong’/’banan’ går det att göra på ett liknande förfarande. Plocka då loss antennenheten när nyckeln satts i så att den går att dra över nyckeln, går det inte att dra den över nyckeln så håll den redan lösa antennenheten bredvid nyckeln när den skall vridas om till läge ON så att transpondern i nyckeln fortfarande kan läsas av. Håll därefter ’batongen’ nära antennenheten och följ guiden från steg 15.

  Bonne chance!


  Diskutera gärna ev. frågor i denna tråd Addera fjärrkontroller till OG9-5 med Tech2 för att hålla guiden ren. Tillkommer viktig information som påverkar guiden kommer denna att uppdateras. /Moderator

  5 användare gillar detta inlägg


  Senast redigerat av Kerim den 2021-05-24 klockan 11:20. Anledning: Länk till diskussionstråd

Liknande ämnen

 1. Addera fjärrkontroller till OG9-5/OG9-3 med Tech2
  Av GlennB i forum Ljud och elektricitet
  Svar: 52
  Senaste inlägg: 2023-07-10, 11:33
 2. Mekhjälp samt/och någon med tech2 Umeå
  Av hekut i forum Norrland
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2018-09-24, 00:55
 3. Svar: 8
  Senaste inlägg: 2018-01-22, 17:12
 4. Tech2 programmering av fjärrkontroll
  Av Günter i forum Motor och motorstyrning
  Svar: 16
  Senaste inlägg: 2012-10-23, 08:07

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •