Sidan 1 av 4 123 ... SistaSista
Resultat 1 till 20 av 65

Ämne: Misständningar og900s -93 vid laddtryck

  1. #1
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt

    Misständningar og900s -93 vid laddtryck

    Og900s -93.

    Har problem med misständningar under acceleration. Förr vid rejäl nederbörd då motorn verkligen tappade all kraft. Gick att varva som vanlig med koppling nedtryckt, men ingen ork annars. Idag hackande vid varmt väder redan vid försiktig acceleration. Det vill säga mest hela tiden.

    Letat lite på forumet och läst att bland annat tändmodulen kan vara problemet. Sitter idag en Bosch 0227100147 i bilen och jag har en Bosch 1227100147 i en annan bil jag kan testa med. Frågan är om 1227100147 är kompatibel?

    Fördelare, tändstift, vakuumslangar, tändspole bytt sedan tidigare.

    Besiktigad idag utan anmärkning.
    CO 0,1% , HC 22 ppm, Lambda 1,02.


    Edit 20190711: Problemen kvarstår. Läs hela tråden eller hoppa till dagens inlägg direkt. http://forum.saabturboclub.com/showt...=1#post1514676
    Senast redigerat av mioh den 2019-07-13 klockan 18:27.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  2. #2
    Ordvitsare
    Reg.datum
    feb 2007
    Ort
    Arjeplog at the polar circle
    Inlägg
    1 918
    Provbyt tändmodul
    Kolla bränslefiltret
    luftläcka pga trasig vacuumslang? Eller anlutning till motorn?

  3. #3
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Pratade med saabmekaniker idag och Bosch 1227100147 är INTE kompatibel. Det vill säga att det är Bosch 0227100147 som ska sitta i min bil.

    Fick låna en Bosch 0227100147, men misständningarna kvarstod. Fick låna komplett fördelare med tändkablar, misständningarna kvarstod. Vacuumslangarna är i det närmaste helt nya och jag ser inga skador eller liknande på dom. Nästa steg blir att byta bränslefilter. Hoppas det hjälper.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  4. #4
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Nytt bränslefilter hjälpte inte. =(
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  5. #5
    Ordvitsare
    Reg.datum
    feb 2007
    Ort
    Arjeplog at the polar circle
    Inlägg
    1 918
    Hur ser tändstiften ut?
    Svarta eller vita?..,...
    KOLLAT jordpunkten vid kylaren?

  6. #6
    Steg 5 joH900s avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Inlägg
    5 263
    Medlem#
    7182
    Komplett fördelare = även annat lock och rotor antar jag satt på så vi kan utesluta det också?

    Stiften är såklart NGK BCP7ES med gnistgap ~0,6-0,7?

    Hur ser stiften ut efter körning? Sotiga? Vita?

    Läck efter LMM skulle kunna ge liknande problem.

    Du skulle kunna mäta spänning med motor igång på batteri, generator och vid tändspole. Nån tiondels volt är väl OK i diff men skall inte vara några större skillnader. Som referens har jag 13,9v på generator och 13,45v på batteri och det är lite väl stor skillnad. Misstänker jag har dålig jord mellan motor/kaross och/eller kaross och batteri. Bilen går dock utmärkt och har inga problem så en sån liten skillnad bör inte påverka funktion.

  7. #7
    Sugmotor
    Reg.datum
    jan 2018
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    35
    Medlem#
    -
    Hej. Bara ett förslag: kollat själva "tändhatten" på tändkablarna? Jag hade liknande problem på min 900og, och då var clipset (som klämmer om tändstiftet) sprucket från tändkabeln. Pröva att dra ner gummihatten på tändkabeln, och inspektera detta "clips".

  8. #8
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Nya NGK BCP7ES med gap på 0,7 monterade förra året. Stiften är vita.

    Komplett fördelare = Hela ”klumpen” inklusive annat lock, rotor och tändkablar.

    Tändkablarna byttes för ca tre år sedan, men kan kolla hattarna ändå.

    Inte kollat jordpunkt. Blir första sak att göra imorgon tillsammans med voltmätning.


    Monterade tillfälligt en turbotrycksmätare i bilen nu ikväll. (Var en ouppackad från Speedparts, vunnen på årsmöte någon gång. ) Tomgång -0,5. Misständningarna kommer runt 0,3 bar. Då har jag ca 2300 rpm på tvåan eller trean.

    Är inte helt säker, men vill minnas att bränsletrycket kontrollerades förra året med helt ok värde. Detta i samband med att huvudrelät till tändningen hade gett sig. (Det lilla gråa under handskfacket bredvid bränslerelät om jag minns rätt.)

    Tackat för hjälpen hittills! Återkommer när jag mätt och kollat mera.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  9. #9
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 495
    Medlem#
    6973
    Mättes bränsletryck även med laddtryck?
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  10. #10
    Steg 5 joH900s avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Inlägg
    5 263
    Medlem#
    7182
    Långsökt men är dumpen hel? Testa sug i vacuumslangen till den och se om den klarar av att hålla vacuum, det brukar även höras när membranet sugs ihop i ventilen också. Det ska inte gå och blåsa i den slangen då är det nått galet.

    Sitter det IC på bilen eller är den helt org så sett?

  11. #11
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Mättes bränsletryck även med laddtryck?
    Inte vad jag vet. Såg bara att bränsletrycket mättes på verkstaden utan att bilen startade. Det vill säga innan det trasiga tändningsrelät byttes ett par dagar senare. Bränslepumpen fungerade bra med andra ord. Ahh. Kan trasig BTR vara boven? Har en 900s -90 motor i min 99. Är det likadan BTR så kan jag låna den och prova.

    Citat Ursprungligen postat av joH900 Visa inlägg
    Långsökt men är dumpen hel?
    Sätter upp den på att-kolla-listan.

    IC är monterad, men inget är ändrat annars. Styrbox orörd och inget pystrim installerat.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  12. #12
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Har nu kollat jordpunkten vid kylen höger sida. Smörjt jordpunkt och batteripoler med kontaktfett. Kollat över kablage allmänt.

    Mätt upp spänningar:
    Batteri 13,92 V.
    Generator 14,26 V.
    Tändspole 12,56 V. Är detta lågt? Mätt mellan batteriets minuspol och + in på tändspole med motorn igång. Motor avstängd, tändning på ger 11,69 V mellan batteriets minuspol och + in på tändspole. Då 12,10 V på batteriet.

    Testat suga och blåsa i vakumslangen till dumpen. Jag tyckte den verkade ok. När vakumslangen ändå var lös monterade jag turbotrycksgivaren på dumpens anslutningsplats på insuget och lät bli att koppla in dumpen. Tog en provtur och bilen misständer precis som tidigare vid ca 0,3 bar. Pluggade inte dumpens vacuumslang.

    Ryckte just bränslepumpsäkringen för att minska trycket i fuelrailen, stängde sedan av bilen när den började dö. Ska se nu se om det är likadan BTR i 99’an så jag kan prova med den.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  13. #13
    Individuell mappning
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    7 495
    Medlem#
    6973
    Tror mer på en trött bränslepump än trasig BTR.

    Tycker spänningen är lite låg till spolen är lite låg. Man skulle kunna prövat ett mindre elektrodgap för att se om det är tändenergin som fattas.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  14. #14
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    BTR bytt utan någon skillnad. Får testa byta pump och sedan justera elektrodgap.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  15. #15
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Bränslepump bytt till den jag hade i 99:an. Misständningarna kvarstår. Så fort den börjar ladda, brrrrrrrbrrrbrrrr.

    Får väl montera tillbaka gamla pumpen (bytte hela armaturen och de är inte helt lika) och låta motorn svalna innan jag minskar elektrodgapet.

    Kolla igenom slangar och rör igen. Kanske koppla bort tryckvakten?
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  16. #16
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Gamla pumpen återmonterad. Tog en lite längre provtur och konstaterade att maxhastigheten är runt 90km/h. Orkar inte på grund av misständningar 100km/h. Blir nog verkstad (förhoppningsvis innan nästa helg) för att kolla bränsletryck mm under färd.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  17. #17
    Steg 5 joH900s avatar
    Reg.datum
    jun 2006
    Inlägg
    5 263
    Medlem#
    7182
    Har du ett rör från 900 S som du kan byta till för att utesluta IC?

  18. #18
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Har ett sådant rör i 99:an då den saknar IC. Kan låna det.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

  19. #19
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 692
    Citat Ursprungligen postat av mioh Visa inlägg
    - Tändspole 12,56 V. Är detta lågt? Mätt mellan batteriets minuspol och + in på tändspole med motorn igång. Motor avstängd, tändning på ger 11,69 V mellan batteriets minuspol och + in på tändspole. Då 12,10 V på batteriet.
    Jeg skal ikke ha noen sterk mening om lav spenning i forhold til misstenninger, men reagerer litt på målt batterispenning.

    OM 12,10 V hadde vært målt med tenning av hadde denne målingen pekt mot en batterikapasitet <10%. I tilfelle spenningen stiger til ca. 12,36 V med tenning av, er kapasiteten ca. 50% og da ville vel et første steg være å få den opp uansett?
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  20. #20
    Steg 5 miohs avatar
    Reg.datum
    jul 2003
    Inlägg
    5 920
    Medlem#
    Dolt
    Norrbagge - Är med på vad du menar. När jag mätte hade det det gjorts många väldigt korta provkörningar de senaste dagarna. Bara några hundra meter långa styck. Längre behövs inte för att upptäcka misständningarna.

    Mätte batteriet i morse och då var spänningen på 13,16 V efter en natts laddning med CTEK:en.
    How to become immortal: Read this signature tomorrow and follow its advice.

Liknande ämnen

  1. Tändmodul saab 900
    Av lalle123 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2009-12-29, 22:50
  2. HJÄLP kopplingsschema tändmodul 0 227 100 139
    Av cerveza i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2009-04-15, 22:49
  3. Felsymtom, tändmodul?
    Av Bonn johan i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2008-06-29, 22:16
  4. Tändmodul og900
    Av viggen959 i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 8
    Senaste inlägg: 2007-04-21, 10:10
  5. Tändmodul, Tändspole
    Av Joni i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 11
    Senaste inlägg: 2005-05-04, 21:26

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •