Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 20 av 22

Ämne: Problem med ABS återkommande intermittent fel OG9-5

  1. #1
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527

    Problem med ABS återkommande intermittent fel OG9-5

    Saab 9-5 Biopower 06 2.0 t

    När jag ska starta bilen på morgonen kan ABS och bromslamporna lysa och ett litet pling påkallar på uppmärksamhet, kanske 1 gång på 10. När detta händer står bilen still. Den har aldrig gett felmarkering under färd. När jag har fått felmarkeringen så backar ja ut bilen och stänger av den och väntar några sekunder och startar om bilen och allt är ok. Vid uppstart har jag alltid koppling och broms nedtryckta i alla fall.Även när jag åkt en stund och har gjort en omstart har inga felmarkeringar uppstått
    Har läst ut felkoden som säger vänster bakhjul och detta gör mig lite konfunderad då jag bytte just vänster hjullager för ca ett år sedan och det var original fabriksnytt.

    Har spånat lite med den killen som servar och lagar min bil och han tror att det kan vara det "nya lagret" som är trasigt. DEt borde finnas fler felkällor till detta problem så jag önska lite feedback vad man kan kolla,kanske något känt saabrelaterat fel just för min modell.
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  2. #2
    Steg 6
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    6 537
    Medlem#
    6973
    Hyfsat vanligt med avbrott i kablaget till lager/naven bak. Kanske räcker att bilen gungar lite för att det ska bli kontakt igen.
    9000 A50 2.0t -97 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  3. #3
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Hyfsat vanligt med avbrott i kablaget till lager/naven bak. Kanske räcker att bilen gungar lite för att det ska bli kontakt igen.
    Det har jag varit inne på men var någonstans kan man inhandla detta kablage med rätt artikelnummer ?
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  4. #4
    Grundladd
    Reg.datum
    maj 2016
    Inlägg
    310
    Jag åtgärdade ett fel på kablaget på min 9-3. Jag klippte av kabeln och skarvade på frisk kabel med skarvhylsa och krympslang med lim eller vaselin i. Lättare att hitta felet än jag trodde, man såg tydligt att kabeln var av ca 2-3 dm från navet, där kabeln hålls i nån del av hjulupphängningen med en liten klämma.


    Skickat från min iPhone med Tapatalk

  5. #5
    Steg 2 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    2 474
    Medlem#
    ja
    Skall man reparera ett fel är det enklare om man vet vad som faktiskt är fel. Därför rekommenderar jag att göra som masthugg och lossa bakhjulet och titta efter innan man går vidare. Syns inget konstigt kan man känna och/eller dra i kabeln. Blir symptomet permanent eller försvinner har man hittat felet.

    Skulle kabeln vara avskavd på ett ställe kan det var smart att skydda den lite extra just där. Eltejp eller en slang av någonsort som man klipper upp på längden och lägger runt kabeln brukar funka.
    99CC74->900T81->9000T86->9000Aero 95, 9-5 02->9-5 02->9-5 09,9-5 03,9-3 04, 9-5 09
    White->Svart->Odoardogrå-> LeMansBlå, CosmicBlue, CosmicBlue, CarbonGrey, Silver, LaserRed, Laserröd

  6. #6
    Forumambassadör HeRmANs avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Mälardalen
    Inlägg
    13 111
    Medlem#
    4791
    Och ser man ingen kan man lämpligtvis mäta samtidigt som man rör kabeln.
    Då bör kabelfel avslöjas

    1 användare gillar detta inlägg


    Saab 99 -83 | Saab 95 -00 SC 2.3t steg 4 | Saab 95Aero -05 BioPower steg 3| Saab 95Aero -07 SC Anniversary BioPower steg 1 (Steg 1+ inköpt!) | Saab 93 Aero -02 | Saab 93 -01 2.0t

  7. #7
    Steg 2 Mr_SunBears avatar
    Reg.datum
    feb 2003
    Ort
    Mälardalen Västerås #3471
    Inlägg
    2 787
    Medlem#
    3471
    Att den sätter felkod vä-bak behöver inte vara att det är fel där bak sas. Haft strul på min 03:a och är det ingen ABS-ring fram som är sönder så är det i regel styrdonet till abs/esp som inte är 100 riktigt. Har haft samma felkod "vänster bak" samt "felaktigt styrdon" "pumpmotor" osv.

    I mitt fall har jag bytt styrdon samt ventilpaket två ggr under tiden jag ägt bilen. Sist när ventilpaketet kraschade så blev det tämligen intressant vid en omkörning när jag blev tvungen att panikbromsa. Ändå fanns det inga felkoder allt var ok enligt tech2. Det är en annan story förvisso.

    Men börja med det lätta kolla kabel och mät om det är ngt brott i den. Vänster bak är även där trionic mm tar hastighetssignal till övriga system. Det är lite därför jag säger att det behöver inte vara just där felet ligger.
    //Björn
    Västerås
    Medlem #3471
    Mr_SunBear @ Garaget

  8. #8
    Grundladd
    Reg.datum
    maj 2016
    Inlägg
    310

    Problem med ABS återkommande intermittent fel

    Jag vill understryka att det var väldigt lätt att se att kabeln var skadad på tre ställen, och av (elektriskt) på ett av dem. Kabelhöljet blir stelt och hårt med tiden och värme från hjulnavet (tror mitt kabelbrott var ett följdfel av en anliggande broms som ledde till överhettning). Någon annan på nätet hade fel på exakt samma ställe som jag. Jag tror man ska kolla visuellt innan man mäter - hålen syns lätt men man kan ha tur/otur och råka få kontakt när man kontrollmäter.


    Skickat från min iPhone med Tapatalk

    1 användare gillar detta inlägg



  9. #9
    Grundladd Ukys avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Onsala
    Inlägg
    414
    Litet "OT" angående ABS-Styrdon...
    Jag blev tillfrågad av grannen som hade intermittenta problem med sin C70 (Volvo P2).
    Han demonterade ABS-enheten så att styrdonet som satt skruvat ovanpå ventilpaketet
    kunde tas in i värmen.

    Väl inne bröt vi upp locket. Därunder fanns ett kretskort täckt med halvfast "slem".
    Slemmet avlägsnades vid det kontaktdon som samgjutits med plasten och som lötts
    på kretskortet.

    Där kunde man tydligt se hur ett antal lödningar släppt. Någon/något hade vickat
    på anslutningskablaget väl många gånger.

    Fram med bra lödkolv + tenn och omlödning.

    Efter återmontering försvann hans intermittenta problem.
    Vi sparade nog några kronor den halvtimme det tog att fixa...
    fd. STCS 262

    99GL, 900EMS, 2 x 900 T8, 2 x 9000 T16, NG 900T, 9-5 2.3t, 9-5 Aero, 9-5 3.0 V6 + diverse annat.

  10. #10
    Steg 2 Mr.Os avatar
    Reg.datum
    nov 2004
    Inlägg
    2 474
    Medlem#
    ja
    Det finns ju firmor som reparerar. Men detta är ju faktiskt ett bra tips om man vet vilken ände av lödkolven man skall hålla i.

    Nu när vi är OT.
    Jag fick panik/nöd-bromsa för en stor rentjur med 9-3 04. Hjulen låste sig på asfalten och inte en tillstymmelse till reaktion från ABS med något typiskt smattrande ljud. Känslan var att det inte fanns någon ABS. Är detta normalt på torr asfalt?
    99CC74->900T81->9000T86->9000Aero 95, 9-5 02->9-5 02->9-5 09,9-5 03,9-3 04, 9-5 09
    White->Svart->Odoardogrå-> LeMansBlå, CosmicBlue, CosmicBlue, CarbonGrey, Silver, LaserRed, Laserröd

  11. #11
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Citat Ursprungligen postat av Mr_SunBear Visa inlägg
    Att den sätter felkod vä-bak behöver inte vara att det är fel där bak sas. Haft strul på min 03:a och är det ingen ABS-ring fram som är sönder så är det i regel styrdonet till abs/esp som inte är 100 riktigt. Har haft samma felkod "vänster bak" samt "felaktigt styrdon" "pumpmotor" osv.

    I mitt fall har jag bytt styrdon samt ventilpaket två ggr under tiden jag ägt bilen. Sist när ventilpaketet kraschade så blev det tämligen intressant vid en omkörning när jag blev tvungen att panikbromsa. Ändå fanns det inga felkoder allt var ok enligt tech2. Det är en annan story förvisso.

    Men börja med det lätta kolla kabel och mät om det är ngt brott i den. Vänster bak är även där trionic mm tar hastighetssignal till övriga system. Det är lite därför jag säger att det behöver inte vara just där felet ligger.
    Har inga problem med hastighetssignalen , har varit inne på kabeln eller styrdonet ska åka till verkstaden och få dom att kolla lite mer än just vänster bakhjul speciellt då jag har bytt lagret på den sidan med nya fräscha grejer.
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  12. #12
    Grundladd
    Reg.datum
    maj 2016
    Inlägg
    310
    Att du hade trasigt lager kan nog ha, som i mitt fall, lett till ett varmt nav som fått kabeln att gå av. Hastighetsmätaren funkade för mig också, men bränsleförbrukningen visades dubbel.


    Skickat från min iPhone med Tapatalk

  13. #13
    Steg 2 Mr_SunBears avatar
    Reg.datum
    feb 2003
    Ort
    Mälardalen Västerås #3471
    Inlägg
    2 787
    Medlem#
    3471
    Citat Ursprungligen postat av Mr.O Visa inlägg
    Nu när vi är OT.
    Jag fick panik/nöd-bromsa för en stor rentjur med 9-3 04. Hjulen låste sig på asfalten och inte en tillstymmelse till reaktion från ABS med något typiskt smattrande ljud. Känslan var att det inte fanns någon ABS. Är detta normalt på torr asfalt?
    Nej!

    Testa på en grusplan/grusväg om ABS funkar på bilen din omgående innan halkan kommer.

    När ventilpaketet fallerade på min 9-5 03 så märktes inget förrän det var dags att panikbromsa. I mitt fall innebar det att ABS funktionen uteblev, låste höger framhjul som tog 90% av all bromsverkan övriga 10% på resterande hjul med tveksam ABS funktion.

    Väldigt OT.
    Detta inträffar under en omkörning i hög fart (2/1 väg), hade innan kört om 2 bilar och såg några hundra meter längre fram två bilar till. Jag tar dessa två när vi ändå är igång och hade fullt spjäll på 4:ans växel. När jag kommer upp till dessa två bilar så märker inte bilen som ligger bakom framförvarande att jag kommer i vänsterfilen bakom honom. Han svänger ut och påbörjar en omkörning vilket leder till att jag tvärnitar för att inte smälla med honom eller hamna i vajerräcket. Bilen som påbörjade omkörningen hann i turen avbryta och gå in i vänster fil igen.

    Som sagt höger framhjul låser sig och skapar ett rökmoln utan dess like av mitt Michelin PS4 (bromsplattor tackar) men farten sänks inte nämnvärt. Då bara höger hjul bromsar så börjar bilen vrida sig kraftigt så min framände vrider sig åt höger mot de två bilar jag ska kör om och baken ut mot vajerräcket. Jag kliver av bromspedalen men höger hjul är fortfarande låst och vridningen av bilen fortsätter, ngn halvsekund senare släpper bromsen och jag får rätt på bilen. Fullföljer omköringen dock men de 4 bilar som jag nyss kört om undrade nog vad f-n som hände, vilket även jag gjorde. När detta händer så åker även bromspedalen i botten utan ngt direkt motstånd eller stopp som det blir när abs går in och arbeta.
    Jag gjorde flera tester sedan och vid panikbroms så åkte pedalen i botten och enbart höger hjul låste sig, samt släppte långt efter man klivit av pedalen.
    Efter byte av ventilpaket så funkar allt som det ska igen. Men jag testar funktionen regelbundet för vill inte hamna i denna situation en gång till.
    //Björn
    Västerås
    Medlem #3471
    Mr_SunBear @ Garaget

  14. #14
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Citat Ursprungligen postat av masthugg Visa inlägg
    Att du hade trasigt lager kan nog ha, som i mitt fall, lett till ett varmt nav som fått kabeln att gå av. Hastighetsmätaren funkade för mig också, men bränsleförbrukningen visades dubbel.


    Skickat från min iPhone med Tapatalk
    Var nog lite otydlig i mitt inledningsanförande, anledningen till att jag bytte vänster lager bak var att en felkod pekade ut just vänster bak när det gällde ABS/EPS. Det är återigen samma felkod som dyker upp.
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  15. #15
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Ska lämna in bilen den 15/9 och han har lovat att göra en full genomsökning och mätning av kablarna, så jag återkommer med vad som händer
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  16. #16
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Verkstaden har förstått att det inte är vänster bakhjulslager som felar. Nu är han inne på att det kan vara styrenheten som bråkar vilket jag tror är troligt. Han säger att det är svårt att hitta rätt del då det artikelnummer som finns på min bil inte stämmer in på de som finns på olika demonteringsfirmor.na Hittade en bil som hade exakt samma spec som min men det var en 07 byggd 2006, manuell samma däckdimension mm. Är det så jävligt att man måste ha samma artikelnummer?
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  17. #17
    Steg 2
    Reg.datum
    sep 2003
    Inlägg
    2 166
    Det är INTE styrdonet som du har fel på, utan är kablaget, oftast emellan tank och kaross, ibland även vid ett straps lite längre bak. Problemet med dessa avbrott är att man inte kan Ohm-mäta fram felet då oxiden som ligger i höljet leder ström, och iochmed det ger rimliga motståndsvärden vid mätning av kablaget. Ända sättet att hitta felet är att öppna härvan och leta visuellt efter svullen kabel eller platt kabel. Går även köra med belastning och hitta var avbrottet är, men viktigt är att koppla bort styrdon och givare, montera en vanlig glödlampa tex 21w och jorda ena kabeln och mata med batterispänning på andra, lampan emellan. Då ser man när man rör kablaget där oxiden är då lampan börjar glöda/slocknar eller börjar lysa.

    1 användare gillar detta inlägg



  18. #18
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Styrenheten är bytt och efter 14 dagars körning har inte felet kommit tillbaka, men ska nog inte jubla än. Dom kollade kablaget och fann inga fel där.
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  19. #19
    Grundladd
    Reg.datum
    apr 2009
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    104
    Medlem#
    8527
    Efter en månad så fungerar allt som det ska så styrdonet var felkällan
    SAAB 9-5 2,0t Biopower 06 steg 1

  20. #20
    Individuell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 035
    Medlem#
    2555
    Vad hade du för felkoder då?
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front och eSID2. Seat Cupra R -13.
    Nu oxå en till svart 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Alla MapTunade.

Liknande ämnen

  1. Återkommande problem med xenonlamporna, 9-5 2002
    Av Etnoy i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 43
    Senaste inlägg: 2015-07-14, 19:51
  2. Problem med återkommande felkod p0171
    Av Nitrion i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2013-11-03, 20:23
  3. intermittent problem låsa/öppna fjärrkontroll 9-5 2002
    Av donaldduc i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2011-06-25, 19:00
  4. Intermittent problem med backsensor 9-5 -02.
    Av Nouseforaname i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2010-10-18, 23:17
  5. Återkommande fel på ABS givare
    Av Marre90 i forum Chassi, bromsar och transmission
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2008-10-31, 15:37

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •