Resultat 1 till 16 av 16

Ämne: NG9-3 Aero -05 tappar laddtrycket

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -

    NG9-3 Aero -05 tappar laddtrycket

    Tjena! Har lite problem med min Saab 93 aero från 2005 15000mil. Det är så att efter ungefär 20 min körning så "aktiveras" inte turbon på växel 1,2 och 3 eller turbomätaren går inte upp fullt iallafall. När jag startar om bilen så är det som vanligt igen men efter lite körning så händer samma sak. Hände första gången för cirka 7 månader sen men sen hände det aldrig för ens 3 veckor sen. Nu händer det varje gång jag kör bilen. Väldigt otäck när man kör ut från utfarter när man åker ut i körbanan sakta som en snigel. Här är ett videoklipp som visar vad som händer:

  2. #2
    Steg 6
    Reg.datum
    maj 2003
    Ort
    Trollhättan
    Inlägg
    6 001
    Har ni läst felkoder? Inte alla felkoder tänder motorlampan...

    Mvh
    9000 CC T16 -88 bruksbilen
    9000 CSE 2.3T -95 pysselbilen
    9000 -85 projektet som spelar död

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av Hyvens Visa inlägg
    Har ni läst felkoder? Inte alla felkoder tänder motorlampan...

    Mvh
    Åkte till verkstan idag för att kolla men det visades inga felkoder.

  4. #4
    Grundladd
    Reg.datum
    jun 2016
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    140
    Det där har hänt mig en gång för 2 år sen, 9-3 aero ss. startade om bilen så gick den normalt igen och har inte hänt igen på över 1000 mil. Min satte en felkod minns tyvärr inte vilken, antar att det är någon bug/glitch?

  5. #5
    Steg 3 JSNs avatar
    Reg.datum
    jan 2008
    Ort
    Uppsala
    Inlägg
    3 686
    Medlem#
    8163
    Men just att den alltid laddar på bra på 4an och 5an, även när den inte laddar på lägre växlar, gör att detta skiljer sig från andra liknande problem jag hört talas om :S Jag har ingen aning om vad det kan vara, enda "förslaget" skulle vara att ladda på senaste programvaran om det blivit något korrupt med den...?
    /Johan

  6. #6
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av JSN Visa inlägg
    Men just att den alltid laddar på bra på 4an och 5an, även när den inte laddar på lägre växlar, gör att detta skiljer sig från andra liknande problem jag hört talas om :S Jag har ingen aning om vad det kan vara, enda "förslaget" skulle vara att ladda på senaste programvaran om det blivit något korrupt med den...?
    /Johan
    Tack för svar! Går det att göra själv eller måste man lämna in den? Kan inte så mycket om bilar.

  7. #7
    Helt original JörgenGranbergs avatar
    Reg.datum
    apr 2016
    Ort
    Umeå
    Inlägg
    858
    Medlem#
    10350
    Citat Ursprungligen postat av mandelman Visa inlägg
    Tack för svar! Går det att göra själv eller måste man lämna in den? Kan inte så mycket om bilar.
    Krävs en ganska avancerad utrustning för det. Lite beroende på vart du bor så skulle jag söka hjälp hos Nordic, Maptun eller liknande firmor som specialiserar sig på Saab och deras motorstyrning. Den där typen av fel och det inte finns en riktig felkod att gå efter så är det inte säkert en "vanlig" verkstad fixar det utan att det börjar byta delar till höger och vänster som kan bli kostsamt.
    9000 A50 Projekt, 9-5 Vector SC -08, 9-5 Aero SC -03. Tidigare: 9000 Aero -95, 9-5 Aero sedan -03, 9000 CS 2,3T -93,

  8. #8
    Grundladd SaabMyrans avatar
    Reg.datum
    nov 2015
    Ort
    Graninge
    Inlägg
    187
    Medlem#
    10368
    Kan man inte testa att byta magnetventilerna med varandra på 9-3ss/sc i felsökningstest? Finns väl en ventil för laddtrycksreglering och en för avlastningsventilen på dom där va?
    Saab 9-5 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2010 - Saab 9-3 Aero 2004 - Saab 96 V4 1975

  9. #9
    Moderator
    Reg.datum
    apr 2003
    Ort
    Kungsbacka
    Inlägg
    6 418
    Medlem#
    4458
    Jo, det har jag för mig att man kan.
    9³ SS -05, Steg 4 Biopower. Såld.
    Projekttråd: Hot Chilli Project

  10. #10
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -
    Citat Ursprungligen postat av SaabMyran Visa inlägg
    Kan man inte testa att byta magnetventilerna med varandra på 9-3ss/sc i felsökningstest? Finns väl en ventil för laddtrycksreglering och en för avlastningsventilen på dom där va?
    Tack för svar! ska prova det.

  11. #11
    Helt original
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    södra dalarna
    Inlägg
    563
    På min så var det magnetventil som sitter under plastkåpan o går till avlastning ventilen , gick att läsa ur felkoden om du inte stänger av motorn . Jag koppla förbi min o lät elkontakten sitta kvar , jag har aldrig fått tillbaks det felet sen

  12. #12
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -

    Post

    Citat Ursprungligen postat av bolin 107 Visa inlägg
    På min så var det magnetventil som sitter under plastkåpan o går till avlastning ventilen , gick att läsa ur felkoden om du inte stänger av motorn . Jag koppla förbi min o lät elkontakten sitta kvar , jag har aldrig fått tillbaks det felet sen
    Tack för svar! Skönt att höra. Beställde nya magnetventiler och slangar i onsdags så får väl bara hålla tummarna att det löser sig.

  13. #13
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -
    Bytte magnetventilerna och tillhörande slangar men det löste inte problemet.

  14. #14
    Helt original
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    södra dalarna
    Inlägg
    563
    Citat Ursprungligen postat av mandelman Visa inlägg
    Bytte magnetventilerna och tillhörande slangar men det löste inte problemet.
    Tror min felkod var p0244 o den försvann vid om start av bilen . Men som jag skrev kopplade jag för bi mina vacum slangar på ventilen under plast kåpan men elkontakten fick sitta kvar . Funkar än för mig
    9-3 verII -04 175hk + medlem 107

  15. #15
    Sugmotor
    Reg.datum
    apr 2017
    Inlägg
    7
    Medlem#
    -
    Problemet är hittat. Intercoolern har spruckit. Tack ändå för alla svar

  16. #16
    Helt original
    Reg.datum
    aug 2014
    Inlägg
    747
    Nu har det iof löst sig för TS, men fenomenet att den går/laddar bra på tyngre växlar men är knappt körbar på 1-2 känner jag igen från när min gick i limp-mode/begränsad prestanda. 9-3 2009 Biopower Maptun steg 1. Kan sprucken intercooler i sig ge TS fenomen eller är det att bilen känner av det och går i något slags nödläge?

Liknande ämnen

  1. Saab 9-3 Tappar Laddtrycket ibland
    Av AlexanderOhman i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 0
    Senaste inlägg: 2011-02-26, 14:26
  2. 9-5 Aero tappar orken/laddtrycket på höga växlar
    Av svl_per i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 45
    Senaste inlägg: 2009-08-01, 21:32
  3. tappar laddtrycket
    Av costello i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2006-05-21, 21:55
  4. Tappar laddtrycket?
    Av Ztajner i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-05-17, 21:19
  5. Tappar laddtrycket
    Av magr i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2005-03-22, 22:38

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •