Har sökt i ämnet men inte hittat något som verkar stämma in på min frågeställning. Frågan rör en 02 9-5 med ESP som inte går att stänga av. Frågan ligger i gränslandet mellan "elektriskt" och "broms", så om jag postar i fel kategori ha överseende med min okunskap om forumets ordning.

När jag precis hade köpt bilen, laborerade jag såklart med alla finesser och jag vill minnas att när man tryckte på ESP-knappen att en symbol "ESP-off" tändes i huvudinstrumentet, allt i sin ordning alltså, men jag kan ju såklart minas fel.

Men sedan en tid tillbaka kan jag inte avaktivera denna funktion längre. Det verkar som ESP fungerar eftersom lampan i instrumentet tänds (blinkar) när greppet släpper i hala väglag. När jag startar bilen så lyser ESP OFF i varvräknaren i ett par sekunder så lampan verkar funka, men den tänds inte när jag trycker på knappen "ESP".

Jag har inte felsökt detta fordon med Tech2 än, inte haft behov av det ännu och jag har tolkat det här som ett ganska "milt" problem jämfört med andra som jag tampats med, så jag har inte lagt fokus på det. ABS verkar fungera som det ska.

Jag tänkte höra mig för om det finns något enkelt man kan kolla, "lös kabel", "trasig säkring" osv innan man drar en slutsats om att felsökning med Tech2 behövs? Det är inget akut problem, men jag är lite nyfiken på om problemet är vanligt och vad för erfarenheter som finns i ämnet.

Tack på förhand!