Nej, det är inte vad vi menar.

För låg spänning i batteriet i sig förefaller högst osannolikt med ett nytt och uppladdat batteri av den typen du köpt. Däremot undrar vi om jordförbindelsen mellan batteri och motor, det är känt att T7 kan bete sig om den är dålig. Börja med att felsöka detta, utöver att kontrollera anlutningarna rent fysiskt kan man prova med en startkabel mellan minus (-) på batteriet och motorblocket, för att dra en tillfällig extra jordförbindelse och se om det påverkar.

När det gäller vevaxelgivaren så kan man, efter test med startgas och den då startar och går normalt, inte utesluta vevaxelgivaren då det i ovanliga fall kan vara det. Men även för det fallet finns det vanligare orsaker, nämligen...

Luftläckage, i någon form, om du uteslutit problem med den elektriska matningen, då detta kan störa blandningsförhållandet så rejält vid start att blandningen kan bli svår att antända.

Det kan också vara tändkassetten, även om detta inte alls är det mest sannolika, detta provar man med att provbyta med en känt fungerande, och då det är ett lätt test att göra brukar man försöka göra det tidigt i felsökningsprocessen för att utesluta det, och för att man ibland blir förvånad av resultatet.