Resultat 1 till 11 av 11

Ämne: Halvljus automatiken, torkare fram och bak m.m fungerar inte OG9-3

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2016
    Ort
    Insjön
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -

    Halvljus automatiken, torkare fram och bak m.m fungerar inte OG9-3

    Hej!
    Hoppas att detta inte varit uppe tidigare som jag missat
    Jag har en Saab 9-3 2.0T 01a.

    Det som inte fungerar:
    Halvljus automatiken
    Torkare fram + bak + spolningen
    Elhissarna
    Tankmätare.

    Det som är lite "roligt" är att när jag gör en hel genomsökning med autocomen så börjar lamporna och torkarna och spolning att fungera, ända tills jag stänger av bilen, då är det lika igen.
    Några tips på vad det kan bero på?

    Tänkmätaren misstänker jag den i tanken så den ska kollas upp sen
    Fråga gärna om ni undrar något

    Med vänlig hälsning Johan

  2. #2
    Grundladd
    Reg.datum
    okt 2014
    Ort
    Piteå
    Inlägg
    414
    Är den nyköpt, vet du om problemen kom samtidigt eller har de kommit ett och ett? DICE styr mycket av ovan nämnda system annars, och den har ju en egen säkringsbox vid förarens knäutrymme. Men du lyckas ju få igång vid felsökning, så svårt att säga.
    Bruksbilen 9-5 2.3t SE SC -04.

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2016
    Ort
    Insjön
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Hej!
    Ja jag har nyss köpt den, av en bekant. Han ställde bort bilen för ca 2 år sedan pga turbo ras, och då fungerade allting sa han.
    Har nu bytt turbon och haft igång bilen, med dessa problem då.
    Så det måste blivit någonting när den stått känns det som.
    Men det där DICE låter ju troligt att det är någonting med den, ska kolla upp det imorrn.
    Läste precis om den och den styr även kylfläkten om jag förstod det rätt? För den går också så fort man startar bilen, kan sen stänga av sig för att starta några sekunder senare igen.

    Tack och bock för svar

  4. #4
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 679
    Citat Ursprungligen postat av nahoj101 Visa inlägg
    - Fråga gärna om ni undrar något
    - Hva menes med halvljus automatiken?
    - Har bilen manuell - eller automatisk ACC?

    Noen av disse feilene styres kun av knapper, uten at elektronikk er involvert, noe som gjelder bl.a. vindusheiser og spyling, så hvordan dette (siste) kan påvirkes av bruk av autocomen er ikke lett å se.

    Det som er felles for alle disse feilene, er spenningen når tenningsnøkkelen er i posisjon "ON". Det kunne da kanskje være en tanke å kontrollere om den er stabil, for å eliminere den som feilkilde. Når feilen kommer opp måler du mellom hver av sikringene #7, -8 og -14 (på hvert punkt på toppen av disse) i elsentralen (IPEC) i instrumentpanelet, og til et godt, uisolert punkt på chassis (jord). I tilfelle det ikke er spenning der, vris tenningsnøkkelen til "OFF" og så tilbake til "ON" for å se om dette endrer noe.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2016
    Ort
    Insjön
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Hej!
    Halvljus automatik, att halvljuset slår på sig själv när man startar bilen, man behöver inte vrida på det
    Jag har mätt säkringarna och det är ingen ström alls till dom. Kan inte ens testköra torkarna med autocomen.
    Har hållt på med tändningslåset men det blir ingen skillnad.

    Det som inte funkar:
    Torkare fram
    Torkare bak
    Vindrute spolare fram + bak
    Elhissarna
    Dimljusen
    Bakljusen
    tänkmätare
    Elfläkten till kylaren går nästan hela tiden, även när bilen är kall.

    Det är dom grejerna som jag kommer på nu

  6. #6
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 679
    Har du sjekket at batterispenningen er som den skal være?

    I tilfelle jeg har forstått det rett, at du nå har målt at det ikke er spenning på (for eksempel) sikring #14 målt mot chassis og sikringen er hel og tenningen er i "ON", er det ennå mer sannsynlig at det er NOE med spenningsforsyningen via tenningnøkkelen som er problemet.

    Jeg foreslår følgende steg for ev. komme nærmere problemet:

    1. Uten tenningsnøkkel måles spenningen i begge(!) punktene på sikring #3 i MAXI-sentralen, mot chassis. Dette er spenningen som går TIL tenningsnøkkelen. Sjekk ev. sikringen. Ta den ev. ut og tilbake med tanke på korrosjon (etter to år med stillstand).

    2. Er dette OK, sjekkes spenningen i IPEC sikring #20 (begge punkter) mot jord, med tenningsnøkkelen i posisjon "ON". Er dette OK er kontaktsettet til tenningnøkkel OK, men det kan være problemer med reléet til denne. Er det ikke spenning der, er problemet i kontaktsettet.

    3. Reléet, "E" i IPEC relésentral, kan kontrolleres ved å ta ut "H" og sette dette inn i posisjonen til "E".

    Selve kontaktsettet for denne spenningen til tenninglåset kan kontrolleres slik:

    - Koble fra pluspolen på batteriet;
    - Mål motstand mellom sikring #3 i MAXI-sentralen og #20 i IPEC. Her skal det bli <1 ohm kontant, hver gang tenningsnøkkelen vris til posisjon "ON".
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  7. #7
    Individuell mappning
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Örebro
    Inlägg
    13 465
    Medlem#
    2555
    En bil som stått så länge skulle jag torka ur ordentligt och innan all felsökning lyfta +polen för att få bort alla elektroniska dumheter...
    Garaget>> http://www.garaget.org/rz
    9-3 Vector SC BioPower -09 Automat med Griffin-front. Seat Cupra R -13.
    Nu oxå en svart 9-3 Aero SC V6 Automat -08. Alla bilar MapTunade. eSID2 finns oxå.

  8. #8
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2016
    Ort
    Insjön
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    Ja där hade vi felet, det var reläna som spökade, dom som sitter vid fötterna, E som du skrev, bytte plats på dom men utan skillnad, knackade sedan och då började allt fungera en liten stund, skakade sen om dom igen och dom funkar, har bytt relät och det är lika, så det är nog glappt i hållaren, så nu vet jag vart felet sitter.
    Det som började funka var då:
    Torkare fram + bak
    Spolningen fram + bak
    Halvljus automatiken
    Elhissarna.
    Så nu är det bara tankmätare kvar, men ska kolla över givaren i tanken på den.
    Tusen tack för hjälpen! Guld värt


    Citat Ursprungligen postat av Norrbagge Visa inlägg
    Har du sjekket at batterispenningen er som den skal være?

    I tilfelle jeg har forstått det rett, at du nå har målt at det ikke er spenning på (for eksempel) sikring #14 målt mot chassis og sikringen er hel og tenningen er i "ON", er det ennå mer sannsynlig at det er NOE med spenningsforsyningen via tenningnøkkelen som er problemet.

    Jeg foreslår følgende steg for ev. komme nærmere problemet:

    1. Uten tenningsnøkkel måles spenningen i begge(!) punktene på sikring #3 i MAXI-sentralen, mot chassis. Dette er spenningen som går TIL tenningsnøkkelen. Sjekk ev. sikringen. Ta den ev. ut og tilbake med tanke på korrosjon (etter to år med stillstand).

    2. Er dette OK, sjekkes spenningen i IPEC sikring #20 (begge punkter) mot jord, med tenningsnøkkelen i posisjon "ON". Er dette OK er kontaktsettet til tenningnøkkel OK, men det kan være problemer med reléet til denne. Er det ikke spenning der, er problemet i kontaktsettet.

    3. Reléet, "E" i IPEC relésentral, kan kontrolleres ved å ta ut "H" og sette dette inn i posisjonen til "E".

    Selve kontaktsettet for denne spenningen til tenninglåset kan kontrolleres slik:

    - Koble fra pluspolen på batteriet;
    - Mål motstand mellom sikring #3 i MAXI-sentralen og #20 i IPEC. Her skal det bli <1 ohm kontant, hver gang tenningsnøkkelen vris til posisjon "ON".

  9. #9
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 679
    Så langt, så godt

    Kontroller som kan utføres rundt relé "E":

    - Trekk sikring #4 i MAXI-sentralen og sett den inn igjen med tanke på ev. oksydering i kontaktene, eller på selve sikringen. Skift den i tilfelle mistanke.
    - Ta ut sikringen, mål for spenning i begge punktene (pinnene) i holderen. Fra det som ikke har spenning måles motstand mot pinne #30 (1) i sokkelen til "E", etter at dette er trukket. Dette er spenning til kontakten og skal vise <1 ohm.
    - Mål motstand fra IPEC sikring #20 til "E" sokkel #86 (4). Dette er styrespenning til reléet og skal vise <1 ohm.
    - Fra "E" 85 (5) til et godt, uisolert punkt på chassis. Jord til reléspolen, <1 ohm.
    - Fra "E" 87 (2) til eksempelvis IPEC sikring #14. Dette er selve spenningsfordelingen (fra kontakten) og skal også være <1 ohm.

    Så er det kanskje en tanke å spraye relésokkelen litt med en god kontaktspray.

    Giveren i tanken skal vise 60 +/- 2,6 ohm ved tom - og 390 +/- 6,0 ohm ved full tank. Så kan du interpolere for måling mellom disse verdiene.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

  10. #10
    Sugmotor
    Reg.datum
    aug 2016
    Ort
    Insjön
    Inlägg
    5
    Medlem#
    -
    God kväll
    Var ute igår och mätte som du skrev, men jag tyckte allt såg bra ut då, men jag klämde ihop stiften och sprayade in kontaktspray och det har fungerat sedan dess
    Så antagligen var det glappt i ett av stiften skulle jag tro.
    Även tankmätaren fick för sig att börja fungera idag fast jag inte har gjort någonting med den

    Tusen tack för all hjälp Norrbagge Förhoppningsvis så kommer det att fungera nu

  11. #11
    Steg 1 Norrbagges avatar
    Reg.datum
    apr 2013
    Ort
    Tromsø
    Inlägg
    1 679
    God kveld, tilbake.



    Håper det forblir slik, men det er alltid litt usikkert når man ikke "har fått satt fingeren på det". Saab (OEM) delenummer for reléet er 5246350, slik for alle tilfeller.
    Saab 9-3 SC Aero 2.0T XWD/eLSD Aut. 2009. eSID2

Liknande ämnen

  1. Halvljus fungerar ej men valselljus fungerar (9000)
    Av berkbs i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2011-09-10, 15:34
  2. Varken hel och halvljus fungerar och radion startar inte ?
    Av Zion-2008 i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2010-04-05, 22:41
  3. Stolsvärme saab 9000 cs -92 fungerar inte fram x2
    Av georgekenedy i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2009-01-02, 16:36
  4. Hel och halvljus fungerar inte, hjälp!
    Av /J i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2006-10-04, 19:23
  5. Bytte halvljus, nu fungerar inte park.ljusen?
    Av Grandma i forum Ljud och elektricitet
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2006-06-26, 14:41

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •