Sidan 6 av 6 FörstaFörsta ... 456
Resultat 101 till 118 av 118

Ämne: Speedparts och ARN (Allmänna Reklamationsnämnden)

 1. #101
  Steg 3
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Falun
  Inlägg
  3 673
  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  Okej, egentligen är det inte helt rätt att jag skall försvara hela klubben, men eftersom jag är den i styrelsen som är mest på forumet så lär det väl bli så.

  Jag tycker forumet kommit en lång väg sen du valde att bli mindre aktiv. Moderatorerna har en betydligt mer "light touch" numera, och diskussionerna är betydligt mer städade "automatiskt" nu när folk har blivit mer vana att uttrycka sig på internet. Det stormade betydligt mer för 8 år sen och det var irritation både från medlemmar, moderatorer, ledning osv.

  Styrelsen är numera också betydligt mer spridd över landet, om än bara i den södra delen (jag bor ju vid Smygehuk, Paul i Växjö och Samuel i Linköping). Det har ju blivit möjligt allteftersom tekniken utvecklas och det krävs inte längre att man har dyrbara resor för att kunna träffas och ha styrelsemöten, sånt gör vi via internet eller telefonkonferens numera. Med det skulle jag vilja säga att Trollhätte-fokuset har minskat. I år kommer vi också ha en officiell träff i Söderhamn i samband med Gävleträffen. Faller den väl ut så kan man mycket väl tänka sig att den kommer bli ett permanent inslag i klubbens träffkalender.
  Avsaknaden av träffar norrut förr, berodde på ett misslyckat försök som en tidigare ordförande gärna hänvisade till och därmed avfärdade alla vidare försök. Han är inte längre kvar och nya vindar blåser.

  Därmed inte sagt att allt är bra nu och att styrelsen lutar sig tillbaka, utan arbetet fortgår, Rom byggdes inte på en dag. Tyvärr är det ju så att det tar tid med förändring i en klubb där alla jobbar ideellt. Det finns massor jag skulle vilja göra, men dygnet har bara så många timmar och det skall även rymma en familj, hus, jobb och såna där andra störningsmoment och detsamma gäller ju de andra styrelsemedlemmarna. Ibland får man då höra att man borde kliva av om man inte har tid, men problemet är ju att det inte direkt är kö till styrelseplatserna och alla de lockande arbetsuppgifterna som ingår där (obs: ironi). Man skall ju vara medveten om att ersättningen för styrelsearbetet de senaste åren har varit ett julkort och 2 biobiljetter, knappast någon Garbolön för nerlagd tid. Jag säger inte det för att leka martyr, utan för att punktera föreställningen om att vi i styrelsen åtnjuter saftiga ersättningar och därmed sitter kvar år efter år för att skinna medlemmarna på pengar. Jag tror nog de flesta i styrelsen skulle kunna tänka sig att ge upp sin styrelseplats om någon annan var intresserad. Då kanske man skulle kunna få köra lite bana någon gång igen, jag vet inte när jag hann med något varv senast, träffdagarna brukar vara fullspäckade med arbete och möten eftersom vi passar på när vi ändå träffas.

  Att hantera olika medlemskap är inget vi i dagsläget riktigt kan, det skulle bli så pass mycket merjobb att det inte är värt det, och ärligen så är ju många med för träffarnas skull. Dessutom är det ju knappast unikt för STCS att inte allt klubben gör gynnar alla medlemmar. Det är ju en bedömning man gör när man går med: har jag mer ut av att vara medlem i klubben än av 300 kronor i näven?
  I nuläget har vi över 1200 medlemmar redan innan Knutstorp vilket är en högre siffra än på många år. Följaktligen är det så pass många som anser att klubbmedlemskapet är värt 300 kronor, och ärligen, inte kan du påstå att det är dyrt? Det brukar ju räcka med en större beställning från en rabattgivare eller att åka på en enda banträff så har man fått ut betydligt mer av sitt medlemskap än vad 300 kronor hade kunnat köpa på egen hand.

  Någon höjning av medlemsavgiften har ju inte varit aktuellt på många år (jag minns inte när det var man höjde från 250 till 300, men det var troligen innan mitt första år som medlem, alltså 2003) utan istället jobbar ju klubben på att fler skall bli medlemmar genom att synliggöra oss och erbjuda saker som fler är intresserade av. Att hyra banor är ju onekligen den största kostnaden för klubben, jag minns faktiskt inte vad det kostar, men det är betydligt dyrare än man tror.
  Om du vill se klubbens budget så är det absolut möjligt. Kontakta Törnros så kan han säkerligen bistå med den filen, jag hittar inte den på datorn. Stig som är kassör håller hårt i stålarna, de rinner verkligen inte iväg på onödigheter, det skall ni veta.
  Fast hur svårt kan det vara att ha TVÅ produkter att hålla reda på? Fråga ICA om hjälp, de har säkert 10.000 artiklar att hålla isär (inte min avsikt att låta sarkastisk ifall det uppfattas nedlåtande). Det är ju bara att numrera som vanligt i kronologisk ordning i medlemsregistret, och, som ett exempel bland många, sätta en asterisk efter numret på de som inte är fullvärdiga och betalar den lägre avgiften. I bokföringsregistret gör man två listor, där man skiljer ut alla med asterisker till en lista som får utskickat en inbetalningsavi med lägre belopp. Dessa får också ett annat medlemskort, där man kan välja att bara lägga till asterisken, annan bakgrundsfärg eller en rosa elefant – så har ni löst problemet om vilka som får komma in på evenemangen när de visar upp sitt medlemskort. Ni kanske inte hinner till årets inbetalning, men det krävs inte 3 raketforskare att ordna det till nästa år.

  Nja, det fungerar ju inte så att de 300 spännen per automatik är snabbt insparade på rabatterade delar. Det är liksom inget jämnt flöde, utan kommer stötvis. Nu är det t ex minst 3 år sedan jag behövde byta ngn reservdel på min bil utöver lampor, fast jag kör ju 9000 . Till sommaren behöver jag dock ny halvsats JT, för dessa rostar sönder till slut (TROTS att det är monterat på en 9000...). Sedan har jag ett lager av SP:delar som jag buffrade tidigare. Men jag kan ju inte gå med och ur de år jag behöver köpa mkt delar. Så 3 år utan m.avgift och utan trasiga delar, blir korv med bröd för 900 kr åt dem som gillar banträffarna.

  Sedan tror jag det finns två kategorier av klubbgemenskap (en, del kanske tillhör båda lika mkt, medan andra delvis eller helt hör till ena kategorin). För mig har forumet varit själva klubbgemenskapen. Det händer, men är inte så vanligt att t ex ett gäng World of War Craft-vänner träffas IRL, eller ens fejsbokgrupper – men den sociala gemenskapen finns där ändå.

  Jag har heller inte varit klubblös alla år efter jag gick ur STCS, utan jag gick med i Svenska Saabklubben med minst lika bra rabatter, som då kostade 50 kr mindre. Fortfarande pengar jag inte personligen fick ngt tillbaka av, men min åsikt var att hellre ”sponsra” en klubb där man bevarade det svenska kulturarvet Saab. Jag är dock mer intresserad av motorer och trimning rent diskussionsmässigt, men jag har ingen Saab som inte kan återställas till originalskick på en förmiddag. Här i klubben är inriktningen lite mer, om jag ska hårddra det, att bilarna är förbrukningsvaror. Och lika sorgligt det är när de flesta 99:or redan på 80-talet började utrotas genom folkrace-rörelsen, lika förargad blir jag faktiskt när ngn tar ett fint exemplar av en gammal 9000T trubbnos och sliter ur inredningen, sågar, svetsar och bygger om för att få en snabb slalombil. Teoretiskt går det att återställa en del av dem, men i praktiken är det nära omöjligt och kommer inte att hända – de är redan skrotbilar, hur fina de än ser ut utanpå. Detta stycke var dock mer om mina personliga åsikter kring framtiden av återstående Saabar.

  Sedan tycker jag inte att det är fel undvika klubbträffar långt upp i norrland. Blir ju dyrt, krångligt och i princip långt för alla inklusive de som bor i norrland. Jag anser bara att de ska kunna ha ett Saabintresse även om de bor i Jokkmokk, underhålla sina bilar med rabatterade delar, UTAN att behöva ”sponsra” de som bor nästgårds en klubbträffbana. Och för det tycker jag 100 kr är rimligt. Annars är det väl lika bra att byta till ett mer passande namn för klubben, förslagsvis: Saab Racing Meet of Sweden (with hot-dogs).

  För övrigt, jo jag kan föreställa mig vad banhyra kostar, för jag såg en uppgift här på forumet för typ 10 år sedan på kring 60.000 kr och det har säkerligen inte blivit billigare sedan dess. Nu kanske det inte är ett billigare alternativ, men jag tror det skulle vara uppskattat att byta en bankörning mot GT.Boards koncept med accelerationstävling, rullande start på en flygraka. För forumet är ju faktiskt mest ”raktframprestanda”-orienterat (problemlösning borträknat). Banhyran är nog låg, men säkerhetsarrangemangen kan kanske dra iväg lite? (kan eventuellt samarbeta med ngn annan lämplig märkesklubb). Men då får man åtminstone köra allt vad det går, istället för att rätta sig i ledet och (lite lätt överdrivet) fisåka runt en bana. Och strippen, från stillastående, är inte så attraktivt för framhjulsdrift.
  Senast redigerat av Tomtefar den 2016-04-02 klockan 18:38.
  Har valt att vara begränsat delaktig här på STCS forum, då alla paragrafer inte faller mig helt i smaken. Kanske skriver jag mer under min projekttråd.

 2. #102
  Steg 3
  Reg.datum
  feb 2003
  Ort
  Norderåsen
  Inlägg
  3 846
  23370 kr för en helgdag på Mittsverigebanan.

 3. #103
  Steg 2 rcys avatar
  Reg.datum
  apr 2007
  Ort
  Södra Bomhus (Gävle)
  Inlägg
  2 562
  Medlem#
  6935
  Citat Ursprungligen postat av Tomtefar Visa inlägg
  För övrigt, jo jag kan föreställa mig vad banhyra kostar, för jag såg en uppgift här på forumet för typ 10 år sedan på kring 60.000 kr och det har säkerligen inte blivit billigare sedan dess. Nu kanske det inte är ett billigare alternativ, men jag tror det skulle vara uppskattat att byta en bankörning mot GT.Boards koncept med accelerationstävling, rullande start på en flygraka. För forumet är ju faktiskt mest ”raktframprestanda”-orienterat (problemlösning borträknat). Banhyran är nog låg, men säkerhetsarrangemangen kan kanske dra iväg lite? (kan eventuellt samarbeta med ngn annan lämplig märkesklubb). Men då får man åtminstone köra allt vad det går, istället för att rätta sig i ledet och (lite lätt överdrivet) fisåka runt en bana. Och strippen, från stillastående, är inte så attraktivt för framhjulsdrift.
  Behöver inte vara rattlåsrace bara för att man inte hyr en bana.
  Här runt Gävle brukar vi hyra Lunda flygfält där det finns utmärkta möjligheter för konbanekörning. Har för mig kostnaden ligger på ca 3000:- för en heldag.
  Detta är dock något vi gör helt utan STCS inblandning.
  Saab 9-3 Aero -02 Saab 9-3 Vector -04
  Saab 9-5 2.3t -00
  Saab 9-5 2.3t -99

 4. #104
  Steg 3
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Falun
  Inlägg
  3 673
  Är inte Rörberg bättre för Gävleträffar, det var ju reguljärflygplats fram till mitten av 90-talet? Har ifos aldrig varit på Lunda, men en ren gissning är att det är mindre asfalt där både i bredd och längd. Hyrpris vet jag ej om Rörberg, men jag har kikat in där på race för några år sedan.

  Dessutom finns där en Go-cart bana ca 500 m ifrån, ifall man vill sockra träffen med lite körning i Go-cart.
  Senast redigerat av Tomtefar den 2016-04-04 klockan 16:51.
  Har valt att vara begränsat delaktig här på STCS forum, då alla paragrafer inte faller mig helt i smaken. Kanske skriver jag mer under min projekttråd.

 5. #105
  Steg 2 rcys avatar
  Reg.datum
  apr 2007
  Ort
  Södra Bomhus (Gävle)
  Inlägg
  2 562
  Medlem#
  6935
  Citat Ursprungligen postat av Tomtefar Visa inlägg
  Är inte Rörberg bättre för Gävleträffar, det var ju reguljärflygplats fram till mitten av 90-talet? Har ifos aldrig varit på Lunda, men en ren gissning är att det är mindre asfalt där både i bredd och längd. Hyrpris vet jag ej om Rörberg, men jag har kikat in där på race för några år sedan.

  Dessutom finns där en Go-cart bana ca 500 m ifrån, ifall man vill sockra träffen med lite körning i Go-cart.
  Kan ligga något i det. Anledningen att vi ofta kört på Lunda är för att det brukar dra folk både från Uppsala och Stockholm, det blir lite av "halva vägen" för alla.
  Saab 9-3 Aero -02 Saab 9-3 Vector -04
  Saab 9-5 2.3t -00
  Saab 9-5 2.3t -99

 6. #106
  Forumambassadör HeRmANs avatar
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Mälardalen
  Inlägg
  12 663
  Nu är vi väldigt OT

  2 användare gillar detta inlägg


  Saab 99 -83 | Saab 95 -00 SC 2.3t steg 4 | Saab 95Aero -05 BioPower steg 3| Saab 95Aero -07 SC Anniversary BioPower steg 1 (Steg 1+ inköpt!) | Saab 93 Aero -02 | Saab 93 -01 2.0t

 7. #107
  Jag önskar verkligen att jag hade sett denna tråd tidigare, innan jag över huvud taget satte mig ner och beställde med betalning i förskott. Hoppas verkligen att det löser sig efter deras flyttstängning v 31-32.

  1 användare gillar detta inlägg 8. #108
  Steg 3
  Reg.datum
  feb 2003
  Ort
  Norderåsen
  Inlägg
  3 846
  Man får hoppas att problemen inte följer med i flytten.

  1 användare gillar detta inlägg 9. #109
  Ordvitsare
  Reg.datum
  feb 2007
  Ort
  Arjeplog at the polar circle
  Inlägg
  1 726
  Julen närmar sig så vi ska vara positiva

  1 användare gillar detta inlägg 10. #110
  Sugmotor
  Reg.datum
  mar 2016
  Ort
  Borås
  Inlägg
  27
  Medlem#
  -
  Citat Ursprungligen postat av butterick Visa inlägg
  Jag önskar verkligen att jag hade sett denna tråd tidigare, innan jag över huvud taget satte mig ner och beställde med betalning i förskott. Hoppas verkligen att det löser sig efter deras flyttstängning v 31-32.
  Dito.
  Nu får man väl dock erkänna att jag var i en aningen stressad situation vid beställningen och skulle iväg - så jag missade den satans texten.
  Får bara hoppas de hinner med avbeställningen och sätter tillbaka pengarna INNAN varorna skickas.

  Verhappningsweiss, som tysken skulle sagt.

  Edit: Fick hjälp av micke på speedpart att makka ordern och sätta tillbaka pengarna.
  Senast redigerat av lucifer579 den 2016-08-14 klockan 15:59.
  Saab 9-3 SS 1,8t -04 21000mil

 11. #111
  Kul att det löste sig för din del, visar på att Speedparts ändå gör det rätt för sig.

  Jag väntar fortfarande på leverans, ena kollit har aldrig lämnat deras lager så jag saknar bakre bromsskivor och bromsklossar. Skickade precis iväg ett mail så jag hoppas att de tar tag i det här snarast. Beställde 2016-07-19 och skrev att jag inte kunde hämta ut grejerna förrän 25:e juli men nu är det snart en månad efter och jag har bara fått halva leveransen.

  Tittar jag på länken https://was.schenker.nu/ctts-a/com.d...=en&country=SE så ser man att Schenker har aldrig fått ena kollit utav Speedparts och jag antar att det är där bakre bromsskivorna + beläggen låg.

 12. #112
  Uppdatering: Nu har jag fått hem delarna, får ta tillbaka en del av min kritik gentemot Speedparts då Schenker har strulat till det och skickat grejerna kors och tvärs över landet samt varit dåliga på att avisera om att kollit har nåt sista anhalten. Nu råkade detta olyckligt nog inträffa samtidigt som Speedparts flytt och därmed varit svåra att kontakta i mitt fall, min vanliga otur som sagt.

 13. #113
  Steg 1 JörgenGranbergs avatar
  Reg.datum
  apr 2016
  Ort
  Umeå
  Inlägg
  1 134
  Medlem#
  10350
  Jag har nyligt reklamerat ett avgassystem hos speedparts. Inget snack utan jag fick en ny ljuddämpare eftersom de skickat fel från början, jag fick dock aldrig svar på mitt mail utan bara en leveransbekräftelse på mail. Det är dåligt av ett företag 2016 att inte ha en telefon som det går att ringa till. Mailsvar ca. 1-3 dagar senare är inte tillräckligt bra för att kunna kallas bra service. Jag önskar att de kunde förstå detta och avsätta resurser för att svara i telefon. Enkla saker som bollas fram och tillbaka i 2-3 mail hade kunnat lösas mycket snabbare via telefon. Jag tror att det skulle öka deras omsättning och folks inställning till företaget. Jag väljer fortsättningsvis att handla från Speedparts då priset är ganska viktigt för mig.
  9000 A50 Projekt, 9-5 Vector SC -08, 9-5 Aero SC -03. Tidigare: 9000 Aero -95, 9-5 Aero sedan -03, 9000 CS 2,3T -93,

 14. #114
  Helt original Ukys avatar
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Onsala
  Inlägg
  728
  "Det bästa hos människan är kunden"

  Skaldade någon för länge sedan.

  Och det är märkvärdigt hur många företag som säljer saker
  som liksom inte fattat det.

  Jag som en gång i början av min yrkeskarriär jobbat som serviceingenjör
  gick en kurs i kundbemötande. Vad som sades där var i princip att:

  Även om kunden är helförbannad, anläggningen står stilla, och allt är skit
  blir han/hon glad för att bara få p r a t a med en levande människa för
  att få dryfta problemen. Faktum var för företaget jag jobbade för, stod eftermarknadsservice
  (inklusive reparationer) för mer än 60% av försäljningsvärdet (!)

  Dvs fastän kunder hade haft problem stod vår serviceverksamhet
  för en större del av nyförsäljning tack vare att vi satsade på
  att vara tillgängliga och ha jourtjänst.

  Dagens datorbaserade kundtjänst, eller att det helt enkelt saknas
  ett telefonnummer, eller att man visar ett web-formulär
  gör folk, inklusive mig helförbannade, och är ett
  bevis på att man i många fall ser kunden som någon sorts
  belastning.

  Ni som läser detta kan ju fundera på hur många kunder
  Speedparts tappar genom att denna tråd hålles vid liv.

  Och idagens internetbaserade samhälle sprids bad-will
  med blixtens hastighet.

  Jag har under årens lopp köpt några småprylar av Speedparts.
  Inga problem så länge sakerna fanns i lager. Vid några tillfällen
  mailade jag för att fråga lagerstatus.

  Inget svar.

  Och där försvann ytterligare en kund.

  1 användare gillar detta inlägg


  fd. STCS 262

  99GL, 900EMS, 2 x 900 T8, 2 x 9000 T16, NG 900T, 9-5 2.3t, 9-5 Aero, 9-5 3.0 V6 + diverse annat.

 15. #115
  Steg 3
  Reg.datum
  feb 2003
  Ort
  Norderåsen
  Inlägg
  3 846
  Jag har inget emot bara mail men man ska få ett svar snabbt och går inte det så ska man få ett personligt meddelande om att de ska kollas upp och att de ska återkomma (och sedan återkomma).

 16. #116
  Grundladd skruviss avatar
  Reg.datum
  jul 2016
  Ort
  Lund
  Inlägg
  252
  Medlem#
  Japp!
  Nu är vi inne på slutspurten på september månad, hur ser det ut med speedparts någon förbättring eller man ska leta efter någon annan att beställa från?
  9-3 SS 1,8t -05

 17. #117
  Steg 1 Slave_joes avatar
  Reg.datum
  nov 2005
  Ort
  Vingåker
  Inlägg
  1 250
  Medlem#
  5254
  Jag beställde saker därifrån i måndags. Fick hämta ut dom på onsdag förmiddag hos ombudet, allt som skulle finnas i paketet fanns där. Jag är väldigt noga med att det beställs med postförskott därifrån, känns säkrare på nåt sätt.
  Johan Brandt <-- Garaget.org
  Projektet SAAB 900s -91
  STCS: #5254 SSK: #6777

 18. #118
  Grundladd mazurkas avatar
  Reg.datum
  jul 2005
  Ort
  Södra Dalarna
  Inlägg
  354
  Medlem#
  7447
  Jag beställde lite grejer, paketet kom i brevlådan. Men, hade beställt ett luftfilter som inte var med, det hade inte ens gått i den kartongen. Mailade jocke och fick svar att dom skulle skicka ett nytt. Kors i taket så fick jag faktiskt luftfiltret!

  1 användare gillar detta inläggLiknande ämnen

 1. OpenSID och lite allmänna funderingar
  Av Henriklof i forum Allmänt
  Svar: 7
  Senaste inlägg: 2014-09-11, 13:52
 2. Allmänna prisråd för köp av ny 9-3 SS?
  Av bil_lös i forum Verkstäder, försäkringar och köpråd
  Svar: 3
  Senaste inlägg: 2007-05-23, 09:30

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •