Sidan 3 av 14 FörstaFörsta 1234513 ... SistaSista
Resultat 41 till 60 av 277

Ämne: Forumets framtid

 1. #41
  Grundladd Trailers avatar
  Reg.datum
  jul 2013
  Ort
  Sjöbo
  Inlägg
  293
  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  Det är j*vligt lätt att sitta och snacka på forum och Facebook, men när man måste kavla upp ärmarna är det något helt annat. Jag gjorde flytten till vBulletin mer eller mindre helt själv trots att det skulle vara en hel grupp som skulle hjälpa till. Allt var planerat i månader i förväg, men när dagen D kom så hade alla så mycket annat att göra, så jag satt där själv ett dygn och hackade. Jag har åtskilliga gånger sen dess bett om handgriplig hjälp, men det är alltid samma visa:
  http://forum.saabturboclub.com/showt...dan-up-to-date - resultat: man kan hjälpa till att "peta på folk"
  http://forum.saabturboclub.com/showt...rsion-2-0-quot resultat: gnäll, men ingen vilja att hjälpa till
  http://forum.saabturboclub.com/showt...eratoransvarig resultat: synd att Travis slutar, direkt uppmaning till att bara föreslå någon - inget händer
  Tvärtom så verkar det vara skit i styret.
  Engagemanget verkar finnas underifrån, den sekteristiska ledningen har tappat sugen men vägrar resignera.

  Det intrycket fick jag av dina länkar.
  Saab 9-5 2.3t -04 Vector, Uppgraderad med TD04-15


 2. #42
  Steg 2 rcys avatar
  Reg.datum
  apr 2007
  Ort
  Södra Bomhus (Gävle)
  Inlägg
  2 598
  Medlem#
  6935
  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  Vad gäller erbjudandena om gratis hosting så vet du mycket väl vad det handlar om rcy, det har utretts så pass många gånger.
  Nej, det vet jag faktiskt inte, ni lyckades aldrig förklara det. Det enda svar ni gav då var att ni inte ville vara beroende av en enskild medlem. Jag förtydligade upprepade gånger att det inte var jag som enskild medlem som kom med erbjudandet utan det var ett seriöst hostingföretag. Någonstans där dog diskussionen.

  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  Det enda jag kan se hände där var att du tyckte vi skulle skaffa en ny grafisk profil, och att det var webbansvariges jobb (dvs mitt då). Eller så blir resultatet som i flera andra trådar att du tycker att din åsikt skiljer sig för mycket från styrelsen så det är ändå ingen idé att ta tag i det...
  Jag kom med förslaget att utlysa en tävling där en grafisk profil skulle tas fram, vilket du tyckte var onödigt då klubben redan hade en. Jag frågade då varför inte hemsida och forum följer denna profil om den nu existerar, och där dog diskussionen.
  Jag har sedan den nya hemsidan och forumet togs i drift påpekat vad jag tycker är uppenbara brister både i funktion och design, men alltid möts av inställningen att det inte alls är några problem. Därav drog jag slutsatsen att min åsikt uppenbarligen skiljer sig från alla andras och ansåg därför att jag inte skulle vara lämpad att drifta en hemsida jag inte alls förstår syftet med.

  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  synd att Travis slutar, direkt uppmaning till att bara föreslå någon - inget händer
  Jag kan inte se någon direkt uppmaning i den tråden att föreslå någon. Vissa gör det ändå, men då går Törnros in och konstaterar "IT-gruppen, med Patrik Sonestad i spetsen som IT-ansvarig, är tillsatt för att stötta styrelsen och klubbens medlemmar på det IT-tekniska planet. Om ni har förslag på ny forumsansvarig skall ni ta detta med Patrik (bollman)" och sen dör tråden. Jag skulle inte kalla det någon uppmaning att föreslå ny moderator, snarare tvärtom.
  Saab 9-3 Aero -02 Saab 9-3 Vector -04
  Saab 9-5 2.3t -00
  Saab 9-5 2.3t -99

 3. #43
  Växellådsspecialist Johan Hs avatar
  Reg.datum
  dec 2003
  Ort
  Borlänge
  Inlägg
  6 697
  Medlem#
  3183
  Kommunikation är svårt... speciellt bakom ett tangentbord.
  Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
  Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
  Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

 4. #44
  Steg 2 rcys avatar
  Reg.datum
  apr 2007
  Ort
  Södra Bomhus (Gävle)
  Inlägg
  2 598
  Medlem#
  6935
  Citat Ursprungligen postat av tornros Visa inlägg
  Så för er som vill hjälpa till, ni måste förstå att ni kommer att vara klubbens ansikte utåt, och att ni behöver tala klubbens talan, inte bara sparka och slå på oss inom styrelsen så fort ni får chansen.
  Jag måste bara påpeka att någon som sparkar och slår på styrelsen så fort tillfälle ges antagligen gör detta för att han brinner för klubbens bästa och vill att någonting ska hända.
  En person som aldrig kommer med kritik är säkerligen bekväm att ha omkring sig, men är antagligen inte heller särskilt engagerad.

  2 användare gillar detta inlägg


  Saab 9-3 Aero -02 Saab 9-3 Vector -04
  Saab 9-5 2.3t -00
  Saab 9-5 2.3t -99

 5. #45
  Forumadministrator bollmans avatar
  Reg.datum
  okt 2003
  Ort
  Hemmesdynge
  Inlägg
  12 107
  Medlem#
  5035
  Först tycker jag att alla skall läsa den här artikeln och verkligen tänka efter:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/for...ge-tynar-bort/

  STCS är inte ensamma, det ser likadant ut över hela Sverige. Föreningar blöder, och färre människor under 30 litar på andra, spännande...

  När man är med i en förening så är det en demokrati. Det finns stadgar att följa, möten att deltaga i och beslut att ta hänsyn till. Den enda reella möjligheten man har att påverka är helt enkelt genom att engagera sig, skaffa sig förtroendeuppdrag och sköta dem.
  Klaga på andra förtroendevalda kan man göra, men det enda som hjälper är att se till att ställa upp och vara valbar samt engagera sig om man får ett uppdrag, och om man anser att någon misskött sig grovt tar man upp det på årsmötet. Man kan inte sätta upp sin egen agenda och jobba efter den. Oavsett hur tungrott och tråkigt det verkar så är det ju genom kompromisser, samförstånd och genomarbetade beslut som man tar verksamheten framåt, inte genom enskilda gung-ho-attacker från Lone Ranger-snubbar.
  Föreningar är lite av ego-generationens anti-tes: Istället för att sätta sig själv och sina egna intressen främst är det av största vikt att man sätter majoritetens bästa framför allt annat, något som den yngre generationen har mycket svårt för.

  Med det vill jag alltså ha sagt: STCS är inte Törnros one-man-show, tvärtom, när Törnros råkar vara den som informerar så är det i själva verket ett uttryck för vad man kom fram till i styrelsen, gemensamt. Att bara hoppa och sparka på Törnros är inte direkt konstruktivt utan visar egentligen bara att man inte riktigt förstår hur det funkar.

  1 användare gillar detta inlägg

  Ode

  Medlem 5035 - Patrik Sonestad - STCS IT-ansvarig
  Aktuellt bilinnehav: GP4AL, FH49Y, EM48Z, 74489
  Har du frågor om og9-3? Läs FAQ här!

 6. #46
  Grundladd BigPetes avatar
  Reg.datum
  nov 2012
  Ort
  Lövestad
  Inlägg
  333
  Medlem#
  8906
  Återigen: Nöjda medlemmar engagerar sig, på ett positivt sätt.

  De som klagar gör det för att de är frustrerade över att ingenting ändras till det bättre trots en massa löften från styrelsens sida. Även att klaga är en form av engagemang.

  Denna tråden fick mig precis att inse att jag inte vill vara medlem i klubben längre. Oavsett vad man säger får man en massa betydelselöst nonsens till svar, och som vanligt lägger styrelsen all skuld på medlemmarna.

  Men vet ni vad? Det är NI som har skapat beteendet hos medlemmarna genom ert agerande och bemötande. Det är en jävla massa snack hela tiden och extremt lite verkstad. Så fort man undrar något får man antingen inget svar alls, ett svar som inte betyder någonting, eller ett "vi jobbar på det" och sedan är det tyst för alltid. Klagar man så gnäller styrelsen bara tillbaka och säger att det är medlemmarnas fel som är oengagerade, slöa, dumma, whatever. Skapar man ett förtroende på det sättet?

  Huvudproblemet är styrelsen, och attackerar ni det problemet med lika mycket energi som ni skyller ifrån er så löser ni det snabbt och enkelt. Tyvärr tar ni inte det till er, och då börjar klubben ruttna inifrån och ut. Kvar blir då medlemmarna som hoppas in i det sista på en hållbar lösning, men till slut blir även de bittra och klagar väldigt mycket eftersom det har gått så långt att de skiter i vilket.

  Om jag känner så stark avsmak att jag inte längre vill vara med i klubben efter knappt tre år, vad tror ni då att långvariga medlemmar känner?
  Saab 9⁵ Aero MY04 - BioPower - 315 hk/450 Nm
  http://www.garaget.org/?car=315585

 7. #47
  STCS Ordförande tornross avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  10 698
  Medlem#
  4827
  Citat Ursprungligen postat av rcy Visa inlägg
  Jag måste bara påpeka att någon som sparkar och slår på styrelsen så fort tillfälle ges antagligen gör detta för att han brinner för klubbens bästa och vill att någonting ska hända.
  En person som aldrig kommer med kritik är säkerligen bekväm att ha omkring sig, men är antagligen inte heller särskilt engagerad.
  Hej!

  Har aldrig påstått att kritik är farligt.

  Tvärtom, har flertalet gånger på forumet uppmuntrat till att ni ska ge oss konkreta och kreativa förslag på förbättringar.

  Varje träff vi har uppmuntrar jag alla deltagarna vid välkomsttalet att hugga tag i oss om ni har idéer.

  Att brinna för klubben som jag gör hoppas jag att ni alla gör.

  Att sparka på styrelsen är inte samma sak som att komma med konkreta förslag.

  Smaka på alternativen att ha en person som inkommer med idéer kontra den som gnäller och bidrar med negativ energi.
  Jag väljer alla dagarna i veckan den som faktiskt bidrar med sin energi på ett positivt sätt.

  Det är det som klubbens medlemmar får ut mest av.

  Mvh Michael

 8. #48
  STCS Ordförande tornross avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  10 698
  Medlem#
  4827
  Citat Ursprungligen postat av BigPete Visa inlägg
  Återigen: Nöjda medlemmar engagerar sig, på ett positivt sätt.

  De som klagar gör det för att de är frustrerade över att ingenting ändras till det bättre trots en massa löften från styrelsens sida. Även att klaga är en form av engagemang.

  Denna tråden fick mig precis att inse att jag inte vill vara medlem i klubben längre. Oavsett vad man säger får man en massa betydelselöst nonsens till svar, och som vanligt lägger styrelsen all skuld på medlemmarna.

  Men vet ni vad? Det är NI som har skapat beteendet hos medlemmarna genom ert agerande och bemötande. Det är en jävla massa snack hela tiden och extremt lite verkstad. Så fort man undrar något får man antingen inget svar alls, ett svar som inte betyder någonting, eller ett "vi jobbar på det" och sedan är det tyst för alltid. Klagar man så gnäller styrelsen bara tillbaka och säger att det är medlemmarnas fel som är oengagerade, slöa, dumma, whatever. Skapar man ett förtroende på det sättet?

  Huvudproblemet är styrelsen, och attackerar ni det problemet med lika mycket energi som ni skyller ifrån er så löser ni det snabbt och enkelt. Tyvärr tar ni inte det till er, och då börjar klubben ruttna inifrån och ut. Kvar blir då medlemmarna som hoppas in i det sista på en hållbar lösning, men till slut blir även de bittra och klagar väldigt mycket eftersom det har gått så långt att de skiter i vilket.

  Om jag känner så stark avsmak att jag inte längre vill vara med i klubben efter knappt tre år, vad tror ni då att långvariga medlemmar känner?
  Hej!

  Blir riktigt upprörd hur ni så blåögt kan hävda att ni har fullständigt koll på exakt vad klubben står för och gör under ett år.

  Ska jag raliera ser ni bara forumet.

  Det händer mängder med saker, men inte alla saker som slår på forumet.

  Styrelsen består av 7 personer.
  IT-gruppen av 15 personer för att hantera hemsida, forum, Facebook-grupp och Facebook-sida.
  Därtill racecrew, redaktören för TurboTrycket, Valberedningen och Revisorn.

  Allt som allt 45 mycket engagerade personer.
  Det vill säga engagerade och verksamma inom många olika områden.

  Mvh Michael

 9. #49
  Grundladd
  Reg.datum
  feb 2009
  Ort
  västerås
  Inlägg
  430
  Medlem#
  7697
  hejsan medlem sen många år dock ganska sälsynt läser mest här har heller inte varit på träffarna då det krockat med familj jobb ,mm dock tycker jag klubben är bra
  gillar den skarpt tycker det synd om den ska gå i stöpen engagerar mig mer än gärna mer i klubben dock kan jag nog säga att jag inte är nån it nisse direkt vist man kan väl lära sig..
  tycker det borde finnas nån här som kan tänka sig hjälpa till och avlasta bollman alt ta över vore ju toksynd om klubben förvann
  men jag kan tycka ni kan väl lägga ut på nån del vad ni skulle behöva hjälp med
  jag kan klart tänka mig en mer aktiv roll
  9-3 aero 05 såld
  9-3 2.0t 08

 10. #50
  Steg 1 Echonators avatar
  Reg.datum
  jun 2011
  Ort
  Falun
  Inlägg
  1 315
  Medlem#
  8644
  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  Med tanke på hur pass få av forumets medlemmar som faktiskt är medlemmar i klubben så kan det ju knappast vara något allmänt missnöje med klubben som sådan som gjort att 80% av användarna försvunnit på 3-4 år.
  +1  Citat Ursprungligen postat av tornros Visa inlägg
  Hej!

  Jag skall vara ärlig.

  Diskussion har för bara någon månad sedan förekommits inom styrelsen och IT-gruppen med att ta hjälp av vissa personer här på forumet som har visat intresse för att hjälpa till.

  För vissa personer har jag själv valt att inte gå vidare med.
  Detta på grund av en oacceptabel attityd av dessa personer på forumet.

  Så för er som vill hjälpa till, ni måste förstå att ni kommer att vara klubbens ansikte utåt, och att ni behöver tala klubbens talan, inte bara sparka och slå på oss inom styrelsen så fort ni får chansen.

  Bakåt i tiden kan jag villigt erkänna att vi har haft otroligt svårt att fånga upp och ta hjälp av er som har erbjudit er hjälp.

  För det ber jag om ursäkt för.

  Här behöver vi bli bättre.

  Jag har en ambition och målbild över tydligare, och mindre ansvarsområden, för styrelsens personer.
  Detta för att mer saker skall hända.

  Därtill hur vi kan ta hjälp av klubbens medlemmar är något vi som sagt måste bli bättre på.

  Mvh Michael

  Det finns några bekymmer som gör det svårt att få medlemsbasen att själv föreslå lämpliga personer till lämpliga poster. Klubben är så pass utspridd geografiskt, och man träffar inte speciellt många medlemmar annat än vid banträffar etc (ja visst sen har man ju vänner som är medlemmar, men dom träffar man ju kanske inte just för att de är medlemmar). Lägger man därtill att det inte riktigt varit helt glasklart vad de olika ansvarsområdena och uppdragen innebär. Jag själv är nästan lite frustrerad över att jag vill hjälpa till inom klubben, men att jag inte vet var jag ska hjälpa till. Då är det än mindre enkelt att föreslå personer till olika ansvarsområden och befattningar. Det största antalet medlemmar har jag bara kommit i kontakt med via internet eller motsvarande och det säger ju så lite om hur personen är. Det finns personer som är helt klockrena bakom tangentbordet, men som IRL är rena i*ioter, och vice verca (nu snackar jag generellt om folk man kommit i kontakt med över internet och i verkliga livet, och inte specifikt folk inom STCS).


  Så mitt förslag är att i princip punkta upp vilka delar man vill ha hjälp med, och berätta kortfattat vad de olika uppdragen innebär. Där lovar jag att jag kommer stå först i kön med att läsa igenom och erbjuda min hjälp på de områden jag känner att jag behärskar Möjligtvis dra igenom detta lite snabbt på årsmötet?
  Saab 9³ Aero Coupé -01 --> Projektet återuppståndelsen!
  Saab 9³ Aero TTiD -08
  Saab 9³ Aero 2.8T V6 -07, Nordic E85 St1

 11. #51
  STCS Ordförande tornross avatar
  Reg.datum
  jul 2003
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  10 698
  Medlem#
  4827
  Hej!

  På denna sida kommer vi att uppdatera med saker vi behöver hjälp med.

  http://www.saabturboclub.com/information-2/hjalp-sokes/

  Mvh Michael

  1 användare gillar detta inlägg 12. #52
  Grundladd
  Reg.datum
  jun 2014
  Ort
  Skåneland
  Inlägg
  237
  Skall bara be att påpeka en sak -
  det är betydligt mera liv i detta forum än på typ SSK, där allt eller bra mkt tydligen sker just på FB.

  Så att "skänka" STCS till just SSK lär jo då ändå bara bli en FB grej ändå

 13. #53
  Växellådsspecialist Johan Hs avatar
  Reg.datum
  dec 2003
  Ort
  Borlänge
  Inlägg
  6 697
  Medlem#
  3183
  Snart 12 år har jag varit medlem på forumet och klubben.
  För 300kr har jag fått ett forum, åka bana och tagit del av sponsor-rabatter samt fått tidning/kalender (och säkert mer som jag inte utnyttjat).
  Det tycker jag prisvärt. Både tidigare och fortfarande. Vad mer kan man begära?

  Visst - SP strular ibland, men det finns fler sponsorer.
  Tidningens innehåll har varit tunt och antal nummer varierat, men ibland blir det inte bättre.
  Forumet har bytt skepnad då och då - ofta till det bättre och man vänjer sig annars ;-)
  Bankörningarna flyter för det mesta och ofta håller inte bilen för mer heller.

  SÅ - Vad är det som är så extremt dåligt att man inte tycker 300kr är värt ett årligt medlemskap?
  Jag är nyfiken så rabbla på bara - om inte för min skull så för ledningen.

  Trots allt så är det intresset för SAAB som bil som är den gemensamma nämnaren.
  Och även om det inte tillverkas fler nya så tycker jag att det finns ett fortsatt behov av klubben och deras verksamhet.
  Jag har min hobbybil - och den lär finnas kvar länge till.

  /J

  6 användare gillar detta inlägg


  Brumbilar(ng900 2.3T 750hk & og9-5 Aero SC 2.3T & ng9-3 Aero SS 2.8T)
  Gröna Faran - Projektet - 11,15@218km/h strippen - 100-200km/h@5.816s gatan
  Att bygga växellådor är ren o skär njutning! Har Tech II med CANdi

 14. #54
  Steg 6
  Reg.datum
  okt 2004
  Ort
  Värnamo
  Inlägg
  6 938
  Medlem#
  9481
  Sp strular mycket och jämt, senaste köpte jag gjorde där kostade mig hutlöst med pengar eftersom motorn på bilen pajade, så helt meningslöst att handla där eftersom det ska 2 månader av konstant tjat för att ens få tillbaka pengarna, hur många normala webbutiker hanterar sånt så dåligt, det snackas en massa från klubben vad de ska göra men inget görs.
  Tidningen är ju helt nedlagd så hur den var förr är ju inte direkt relevant för att behålla medlemmar.
  Medlemshanteringen funkade inte när jag gick med 2005 och den funkar fortfarande inte, vilket verkar grunda sig i att ett fåtal personer med lågt medlemsnummer "måste" ha dessa kvar.
  Forumet är ju inte mycket kvar av som ansvariga redan konstaterat
  Bankörningar är ju bara en liten klick som kan närvara på, jag har varken intresse eller tid att åka, så varför ska jag sponsra andra med det, är väl bättre att de som faktiskt kör betalar sin del.

  Jag har i stort varit med för rabatterna och sett det som en positiv grej att ändå stödja klubben, när vår största rabattgivare lägger en stor snorloska i ansiktet på en när man handlar grejer där så försvann ju anledningen till att vara med.

  Det har ju varit uppe i ett antal trådar om argument för och emot.

  1 användare gillar detta inlägg


  Senast redigerat av Pumba den 2015-10-22 klockan 18:25.
  Saab 9-5 2,0t SS -08
  Saab 9-5 2,0t SS -06

 15. #55
  Steg 2
  Reg.datum
  apr 2005
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  2 493
  All heder till alla de som engagerar sig, jag är själv i en fas i livet att jag inte kan ta på mig nåt arbete, jag har slutat prenumerera på biltidningar då jag inte haft tid och intresse att läsa, jag har mitt VW intresse på paus, då de bilarna inte funkat så bra med barnstolar plus att jag måste riva ut drivlinan på båda... och sålt den tredje. Nu har jag sålt 9000, kvar en saab cab. Jag hinner helt enkelt inte. Jag har varit inaktiv på VW forum och mer aktiv här pga jag har kört saab både som bruks och hobbybil sista åren. Har i princip hela livet kört saab som bruksbil, så lite kommer mitt hjärta nog ticka för saab. Alla som kör saab kommer väl tillslut göra det som hobbybilar...

  Det som är synd är att jag upplevt att STCS just haft det bästa forumet och de bästa forumdeltagarna. Försvinner det så, ja, bankörning verkar ju STCS vara bra på, men hinner man inte och dessutom har långt eller inte en lämplig bil... Jag vill på intet sätt uttrycka missnöje med forumet, eller styrelsens insatser, och inte hota gå ur... Men samtidigt så visst väger man vad man får för pengarna, eller snarare man är kanske med i 2 klubbar men inte mera...
  Äger fn. ingen SAAB.
  Tidigare bilar: 900 EMS 1979, 900i 1985, 9000 2.3i 1990, 99 GLE Automatic 1976, OG9-3 2002 (BioPower), SAAB 9000 CSE 1998, SAAB NG9-3 CAB
  Tech2 och CombiAdapter
  Annat bilinnehav: VW Golf VII SC GT 2017, VW 1200 1957, VW Karmann Ghia 1960. Tidigare bilar: VW 1302S 1972, VW "split" 1950, VW 1200 1962, Golf VII SC 2014,2016

 16. #56
  Moderator
  Reg.datum
  apr 2003
  Ort
  Kungsbacka
  Inlägg
  6 827
  Medlem#
  4458
  Citat Ursprungligen postat av Johan H Visa inlägg
  Snart 12 år har jag varit medlem på forumet och klubben.
  För 300kr har jag fått ett forum, åka bana och tagit del av sponsor-rabatter samt fått tidning/kalender (och säkert mer som jag inte utnyttjat).
  Det tycker jag prisvärt. Både tidigare och fortfarande. Vad mer kan man begära?

  Visst - SP strular ibland, men det finns fler sponsorer.
  Tidningens innehåll har varit tunt och antal nummer varierat, men ibland blir det inte bättre.
  Forumet har bytt skepnad då och då - ofta till det bättre och man vänjer sig annars ;-)
  Bankörningarna flyter för det mesta och ofta håller inte bilen för mer heller.

  SÅ - Vad är det som är så extremt dåligt att man inte tycker 300kr är värt ett årligt medlemskap?
  Jag är nyfiken så rabbla på bara - om inte för min skull så för ledningen.

  Trots allt så är det intresset för SAAB som bil som är den gemensamma nämnaren.
  Och även om det inte tillverkas fler nya så tycker jag att det finns ett fortsatt behov av klubben och deras verksamhet.
  Jag har min hobbybil - och den lär finnas kvar länge till.

  /J
  Jag kan inte annat än hålla med Johan. Jag har själv ungrfär samma tid i klubben. Och då har jag inte ens ngn SAAB kvar längre. Ändå hänger jag här nästan lika mycket som tidigare.

  2 användare gillar detta inlägg


  9³ SS -05, Steg 4 Biopower. Såld.
  Projekttråd: Hot Chilli Project

 17. #57
  Forumadministrator bollmans avatar
  Reg.datum
  okt 2003
  Ort
  Hemmesdynge
  Inlägg
  12 107
  Medlem#
  5035
  Många här har en vettig attityd, men en del verkar anse att de som klubbmedlemmar är "kunder" hos STCS. Så är ju faktiskt inte fallet. Vi är alla på samma nivå och det är upp till var och en att se till att det blir bättre (om det nu är dåligt).
  Det gnälls på oss som sköter bygget, och att man bör kliva åt sidan om man inte klarar sina uppgifter, men det står ju rätt klart att om vi kliver åt sidan SÅ FINNS INGA ANDRA! Då blir det ingenting, helt enkelt.

  Vill ni ha förändring: se till att komma till årsmötet. Lund är långt söderut, men enligt mina beräkningar finns mer än 30% av klubbens medlemmar inom 30 mil från Lund. Inom 10 mil finns kanske 15% av medlemmarna. Lokalen vi hyrt rymmer 90 pers. Med tanke på hur många som har en åsikt på nätet så blir jag rätt besviken om inte lokalen fylls.

  3 användare gillar detta inlägg


  Medlem 5035 - Patrik Sonestad - STCS IT-ansvarig
  Aktuellt bilinnehav: GP4AL, FH49Y, EM48Z, 74489
  Har du frågor om og9-3? Läs FAQ här!

 18. #58
  Steg 6 perrs avatar
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Köping, Mälardalen
  Inlägg
  6 506
  Medlem#
  1540
  Facebook och forumet är ju inte samma sak. Så här känner jag:

  Facebook = lite som en gammaldags chat där man ställer frågor, visar bilder, eller bara snackar skit i största allmämänhet.
  Lite heta linjen. Allt som är mer än 2-8 timmar gammalt är just det, gammalt och ointressant. MEN, och detta är viktigt, Facebook-gruppen är ju sjukt omöjlig att söka efter intressanta inlägg på ett vettigt sätt.

  Forumet = Här är det kanske inte samma tempo i inläggen som det var förr i tiden "före sociala medier". Forumet var ju då vårt "sociala medium".
  MEN, och detta är viktigt, här sparas informatione på ett strukturerat sätt och det är enkelt att hitta det man letar efter, antingen via forumets hyfsat OK sökfunktion, elelr genom att google indexerar allt här. Vilket Google (tack o lov) inte gör med Facebok-flödet.

  Så det ena utesluter inte det andra.
  Facebook är ingången för den yngre generationen till Saab intresset, forumet är en av de största anledningarna till medlemskapet i klubben som kanske inte alla upptäckt ännu.


  Om Forumet måste loggas ner kanske en modernt strukturerad wiki skulle fungera som uppslagsverk, man samtidigt, hallå... wiki-sidor är ju bara för de riktiga hard-core människorna.


  Sedan att vi Saab-nördar är ett utdöende släkte är ju inte så konstigt.
  För 10 år sen var vi flera som använde sin relavant nya bruksbil som entusiastbil, dessa personer kompletterade alla mer RIKTIGA nördar.
  Idag är det nästan bara nördarna kvar, folk som gillade en snabb, lättrimmad och lätt stylad bil att ha till vardags (kanske enda vardagsbil) kör numera volvo, bmw, passat o.s.v eftersom det inte finns några relativt nya bilar att skaffa sig. Inte alla som har råd, eller vill ha både en 3-år gammal bil + en beggad saab som "entusiast" bil.

  Så det är väl rätt självklart att klubbens dagar i dess nuvarande form är räknade. Hur 17 detta skall tas om hand har jag ingen aning om.
  Men det vore ganska tragiskt om/när det försvinner, men livet kommer gå vidare ändå på nåt konstigt sätt.

  Så att enas under EN saab-klubbsflagga kanske är the way to go, men jag vet inte. Kommer bli stora kulturkrockar mellan dem som älskar sin 110% orginal bilar och de som tycker att allt går att förbättra...

  Jag själv är fullständigt ointresserad av två-takts saab eller unika OG 900 CD, men gillar "coola" bilar med mycket effekt och skön stance.
  Varför skulle jag vilja vara med i en klubb där det snackas veteransaabar??

  3 användare gillar detta inlägg


  ///Perr
  Saablös Audi- och Porsche-åkare

 19. #59
  Steg 2 rcys avatar
  Reg.datum
  apr 2007
  Ort
  Södra Bomhus (Gävle)
  Inlägg
  2 598
  Medlem#
  6935
  Citat Ursprungligen postat av bollman Visa inlägg
  Många här har en vettig attityd, men en del verkar anse att de som klubbmedlemmar är "kunder" hos STCS. Så är ju faktiskt inte fallet. Vi är alla på samma nivå och det är upp till var och en att se till att det blir bättre (om det nu är dåligt).
  Det gnälls på oss som sköter bygget, och att man bör kliva åt sidan om man inte klarar sina uppgifter, men det står ju rätt klart att om vi kliver åt sidan SÅ FINNS INGA ANDRA! Då blir det ingenting, helt enkelt.
  Jag är en av dom som verkligen vill att det ska bli bättre, och det är också därför jag gnäller på allt jag anser dåligt.
  Du kan inte i första meningen uppmana oss att försöka se till att saker blir bättre, och i andra meningen be oss sluta gnälla.
  Får man inte gnälla (eller ge kritik som jag föredrar att kalla det) så är det väldigt svårt att förbättra något.
  Jag gnäller, absolut. Men jag är lika snabb att ge beröm när jag tycker någon gör något bra. Jag har upprepade gånger berömt både dig och Törnros för att ni verkar försöka få något att hända och ofta försvarat er, men likväl som jag delar ut beröm när jag tycker ni gör något bra likväl kommer jag att ge kritik när jag tycker ni gör något dåligt.

  Och det finns andra Bollman. Det är helt uppenbart. I tråd efter tråd erbjuder folk sin hjälp, men ni vill bara inte se det.
  Eller är det så att alla som erbjuder sin hjälp tillhör den skara som inte har en attityd som passar klubben eller hur det nu var ni uttryckte er?
  Saab 9-3 Aero -02 Saab 9-3 Vector -04
  Saab 9-5 2.3t -00
  Saab 9-5 2.3t -99

 20. #60
  Steg 2
  Reg.datum
  apr 2005
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  2 493
  Citat Ursprungligen postat av perr Visa inlägg

  Jag själv är fullständigt ointresserad av två-takts saab eller unika OG 900 CD, men gillar "coola" bilar med mycket effekt och skön stance.
  Varför skulle jag vilja vara med i en klubb där det snackas veteransaabar??
  Förstår denna oro, men det konstiga är att i luftkyld-folka-världen så har trots allt många anpassat sig. Endel gillar bara det ena eller andra, många gillar båda.
  Men på ett forum krävs nog en större uppdelning, och ordning i inläggen. Så man inte blandar friskt utan delar upp på tex [ Teknik og9-3 / og9-5 ] osv - vilket skulle göra det lättare att hitta i forumet också.
  Och som du skrev, de som tidigare haft saab som bruksbil, om den är 3, 5 eller 7 år gammal är snart utfasade. Det finns inte många saabar som kan klassas som nyare kvar.
  En NG9-5 är förvisso långt ifrån veteran eller 2-taktare, men det är nog nästan att betrakta som entusiastbil, iallafall för många ägare.
  Om ytterligare 5 år så är i princp alla saabar äldre än 10 år. Entusiast eller bruksbilar som blir allt risigare.

  MEN fortfarande om 5 eller 10 år kan ju en NG9-5 eller NG9-3 cabbe vara cool, med mycket effekt och skönt stance, om än ej toppmoderna...
  Äger fn. ingen SAAB.
  Tidigare bilar: 900 EMS 1979, 900i 1985, 9000 2.3i 1990, 99 GLE Automatic 1976, OG9-3 2002 (BioPower), SAAB 9000 CSE 1998, SAAB NG9-3 CAB
  Tech2 och CombiAdapter
  Annat bilinnehav: VW Golf VII SC GT 2017, VW 1200 1957, VW Karmann Ghia 1960. Tidigare bilar: VW 1302S 1972, VW "split" 1950, VW 1200 1962, Golf VII SC 2014,2016

Liknande ämnen

 1. Diskutera forumets sökfunktion här
  Av bollman i forum Forum-/Hemsiderelaterat
  Svar: 30
  Senaste inlägg: 2017-11-10, 12:52
 2. Debatten om saabs framtid
  Av NP i forum Off Topic
  Svar: 2
  Senaste inlägg: 2009-06-19, 13:25
 3. Artikel om Saabs framtid i E24
  Av darude i forum Allmänt
  Svar: 0
  Senaste inlägg: 2007-11-12, 13:12
 4. Artikel om SAAB´s framtid i GP
  Av Anders-1500 i forum Allmänt
  Svar: 6
  Senaste inlägg: 2006-05-03, 10:24

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •