Resultat 1 till 7 av 7

Ämne: Inget laddtryck OG9-3 Aero T7

  1. #1
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2013
    Inlägg
    8
    Medlem#
    -

    Inget laddtryck OG9-3 Aero T7

    Har en 9-3 Aero som inte bygger något ladd.

    Den ligger på undertryck och vid påslag går den upp till 0 bar enligt interna mätaren. Någon som haft liknande problem och vet vart man ska börja felsökning?

    Bilen går väldigt bra för övrigt

    Har även testat o dra slangen till wastegate och blev ingen skillnad.
    Kan dra i wg armen relativt enkelt. Lite motstånd är det men inte jättetungt att dra

  2. #2
    Ordvitsare
    Reg.datum
    feb 2007
    Ort
    Arjeplog at the polar circle
    Inlägg
    1 945
    går den bra i övrigt?
    årsmodell?

  3. #3
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2013
    Inlägg
    8
    Medlem#
    -
    Går jättefint för övrigt. Drar normalt med soppa osv. Års 2001

  4. #4
    Steg 4 Brisses avatar
    Reg.datum
    aug 2011
    Inlägg
    4 002
    Medlem#
    8924
    Citat Ursprungligen postat av Micke. Visa inlägg
    Kan dra i wg armen relativt enkelt. Lite motstånd är det men inte jättetungt att dra
    Då vill jag veta vad du har för grundladdtryck.

  5. #5
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2013
    Inlägg
    8
    Medlem#
    -
    Helt ärligt ingen aning om vad GLT är på den. Skulle gärna testa det men eftersom jag inte får den att bygga nått ladd även om jag drar wg slangen så vet jag inte riktigt hur jag ska testa det?

    Ska börja med felsökning i helgen o kolla tryckslangar, vacciumslangar. Lossa cobra o känna på impellern. Har kollat avlastningsventilen o den ser tipp topp ut

    Fortsatt felsökt lite, Lossade cobran och kände på impellern där. Impellerna var jättefina, inget glapp alls och snurrade väldigt enkelt som dom ska göra.
    Senast redigerat av Micke. den 2015-04-25 klockan 08:31.

  6. #6
    Steg 4 Brisses avatar
    Reg.datum
    aug 2011
    Inlägg
    4 002
    Medlem#
    8924
    Citat Ursprungligen postat av Micke. Visa inlägg
    så vet jag inte riktigt hur jag ska testa det?
    Du ska göra precis som vanligt.
    Koppla en handpump med manometer direkt till wastegateklockan och pumpa tills wastegatestången börjar röra sig. Läs av trycket på manometern precis när den börjar röra sig. Där har du ditt grundladdtryck.

  7. #7
    Sugmotor
    Reg.datum
    dec 2013
    Inlägg
    8
    Medlem#
    -
    Okej får göra det framöver och kolla vad den ger för glt. Ska även lossa dp och kolla impellerna på den sidan och wg locket.

    Var även o besikta bilen idag. Fina värden på avgaserna så katalysatorn kan inte vara boven heller? Tänkte om den hade varit igensatt eller liknande



    Har lossat dp och turbon ser fin ut där med.

    Testade o dra ur bilen på 2an och 3an. Den orkar bara upp till 4200-4300 rpm sen orkar den inte gå över det? Någon aning om de är avgassystemet som sätter stopp?

    Har iaf varit o köpt en ny downpipe med katalysator så får testa byta den o se om felet är där

    Felet åtgärdat. Nu laddar den igen! Var främre katalysator som gett sig
    Senast redigerat av Micke. den 2015-04-25 klockan 12:49.

Liknande ämnen

  1. [LÖST] Inget laddtryck OG9-3 Aero st2 E85
    Av Thermo i forum Motor och motorstyrning
    Svar: 12
    Senaste inlägg: 2013-03-14, 12:39

Taggar för det här ämnet

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •