Resultat 1 till 15 av 15

Ämne: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

 1. #1
  Helt original
  Reg.datum
  aug 2010
  Ort
  Göteborg/Gdansk, Polen
  Inlägg
  905
  Medlem#
  8419

  Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Sitter just nu med stora tankar att börja om med allting när det gäller personliga livet genom att flytta till Stockholm och lämna Göteborg då man känner sig väldigt nere med humöret ibland pga vissa "så kallade" vänner som ofta bara vill utnyttja en och sånt, och jag känner nu att jag har tröttnat och även fått nog nu... Vilka ställen rekommenderas att man bor i? Som jag sett så verkar jobbsituationen vara en aning bättre där om jag inte misstar mig. Avståndet till Stena Line i Karlskrona är ju inte heller så farligt stort då jag brukar åka till hemlandet Polen varje år så där är ju också ett plus. Hur är nattlivet ute i Centrum om man vill vara ute på fest osv?

  Hur är situationen med garage där osv om man vill ha mekplats med sällskap då man inte har superbra kunskaper när det gäller mekandet ännu och vinterförvaring? Sitter med 2 st OG900 och en NG900 så man vill ju kunna förvara bilarna inne på ett bra sätt under alla vintrar :P

  All tips mottages, vore grymt bra att få ta del av era erfarenheter och upplevelser att bo i Stockholm

  / Daniel
  Bilar:
  1x og900 T16 sedan 1984, 1x 900 LUX sedan 46000 mil(sommarbil)
  1x 9-3 Aero 2014 snart 1500 mil(sommarbil)
  2x 9-5: 1x ng9-5 Aero 2011 Mackan steg3(sommarbrukis), 1x og9-5 SC (vinterbil)

 2. #2
  Steg 3
  Reg.datum
  apr 2009
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  3 503
  Medlem#
  11937

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Klart du ska bo här! Stockholm är en mycket trevlig stad (jag är inte ett dugg partisk... ;-) ).

  Och eftersom Stockholm har så många fördelar att man inte kan rabbla upp alla är det väl bättre att fokusera på de två stora nackdelarna så att du inte blir negativt överraksad om du flyttar hit:

  1. Bostadsmarknaden: Ett helvete. 1a-handskontrakt på en hyresrätt är bara att glömma om du inte kan tänka dig att bo långt från stan i halvskumma kvarter. Alternativet är att bo överprissatt i andra hand, köpa ett svart förstahandskontrakt för ett antal 100k eller pynta en ohygglig mängd pengar för en bostadsrätt. Hemnet-surfa lite så förstår du vad jag menar...
  2. Livet med bil: Köer (trots trängselskatt), dyra verkstäder och dyr parkering. Bilpendling för kontorstider funkar bara om man både jobbar och bor i förorten, och då på samma sida om stan. Många åker kommunalt till jobbet istället. Vill man ha ett meck-garage får man leta utanför stan för att hitta något anständigt prissatt.

  Men för att svara på dina frågor:
  - Var man ska bo? Det beror på var du tänker jobba (man måste tänka på pendlingstider), och hur mycket du är beredd att pröjsa.
  - Resor till Polen: Det går båtar till Polen ifrån Nynäshamn, ca 7 mil söder om Stockholm.
  - Nattliv: Mycket att välja på, mer än någon annanstans i Sverige.
  - Arbetsmarknaden: Är ganska bra faktiskt, men den är även väldigt specialiserad. Hur bra arbetsmarknaden är beror på vad du kan och vad du har för utbildning.

 3. #3
  Helt original
  Reg.datum
  aug 2010
  Ort
  Göteborg/Gdansk, Polen
  Inlägg
  905
  Medlem#
  8419

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Ännu mer erfarenheter från fler folk hade varit bra så att man kan veta ännu mer även om det är en mycket bra början

  Kan säga att trots trängselskatten i Göteborg, även på E6/E20 dvs runt lederna så är köerna väldigt rejäla så det är jag väldigt van vid...

  När det gäller boendet så har jag smått börjat surfa lite, vill gärna bo så nära Stockholm som möjligt, inte inne i centrum då jag vet att där är kostar det skjortan att bo där. Arbetssituationen för oss lastbilschaufförer i Götet är ju sådär, har ett jobb just nu även om inte på heltid här. Dock med en arbetsgivare som inte är så seriös, bl.a att chefen drar för mycket rasttid på min lön... Enorm press från hans sida, dåliga arbetstider, låånga dagar(kan vara upp till 13-14 timmar) Men vågar varken anmäla detta till facket med att han drar för mycket på rasten te.x eller ge upp jobbet då jag vet att i Göteborg är det omöjligt att hitta nytt jobb idag. Och förhoppningsvis snart så sitter jag även med ett D-körkort(buss) så det kan även innebära bussförarjobb.

  Varför jag väljer Stena Line från Karlskrona ner till Gdynia i Polen istället för Nynäshamn är för att den färjan tar mindre tid ner till Polen, dels för att jag dessutom är stamkund hos Stena Line då jag är medlem i "Stena Line eXtra" som då innebär väldigt bra förmåner för min del och billigare resor när man även samlat på sig poäng, reser ibland även till Irland via Tyskland, Holland och Storbritannien och även där använder jag mig av Stena Line.

  VÄRSTA som kan hända vad jag vet när jag flyttat till Stockholm är att jag är totalt ensamstående då jag inte har några polare i Stockholm, släkten som jag hade där har åkt till Göteborg igen Blir ju inte så lätt då men får se. Kan väl lösa sig, hoppas jag...

  Fyll gärna på tråden med mer så man kan få veta mer
  Bilar:
  1x og900 T16 sedan 1984, 1x 900 LUX sedan 46000 mil(sommarbil)
  1x 9-3 Aero 2014 snart 1500 mil(sommarbil)
  2x 9-5: 1x ng9-5 Aero 2011 Mackan steg3(sommarbrukis), 1x og9-5 SC (vinterbil)

 4. #4
  Steg 1
  Reg.datum
  sep 2004
  Ort
  Västsverige
  Inlägg
  1 962

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Vi som bor i Göteborg tycker trafiken är för djävlig här. Dom som bor i Stockholm skrattar åt det - det är MKT mer kö och bilar där. Så flytta inte dit och tro att det är likadant eller bättre. Det är det inte. Sen är det ju som redan sagts DYRT. Precis allt är dyrare än göteborg. Och boendet är ju som redan nämnts ett problem, men kanske Södertälje kunde funka?
  MEDLEM 7032.

 5. #5
  Steg 3
  Reg.datum
  apr 2009
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  3 503
  Medlem#
  11937

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  En av fördelarna med Stockholm - liksom många storstäder - är att det finns mycket att sysselsätta sig med, både jobbmässig och på fritiden. Och det finns mycket folk, så visst är chanserna goda att ta sig ut och träffa nya bekanta.

  Om det är jobb som yrkesförare du söker bör du kunna hitta något. Jag tycker mig titt som tätt se annonser där man söker bussförare till lokaltrafiken, budbils- och distributionsbilsförare. Kanske inte det mest välbetalda, men iaf någonstans att börja.

  Var ska man bo då? Som sagt, det kommer till stor del att styras av hur mycket du kan/vill betala och hur litet du kan tänka dig att bo. Jag skulle nästan rekommendera dig att leta jobb först, och när du vet var i stan du kommer att jobba välja boende på samma sida om centrala Stockholm. Att bo söder om stan och jobba norr om stan är inte kul, i alla fall inte om man jobbar kontorstider.

  Men för en singel som precis flyttat hit och inte vill bo i innerstaden är ju Solna och Sundbyberg intressanta alternativ om du jobbar i norrort eller västerort. Sundbyberg var länge (och är kanske fortfarande?) den kommun i Sverige med störst andel ensamhushåll (=singlar). Passar bra om man jobbar t.ex. som bussförare på Råstagaraget eller lastbilsförare hos någon av åkerierna som har speditionsterminal i Lunda.

 6. #6
  Steg 2
  Reg.datum
  apr 2005
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  2 200

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Citat Ursprungligen postat av jellybear
  Att bo söder om stan och jobba norr om stan är inte kul, i alla fall inte om man jobbar kontorstider.
  Lägg till dagishämtning och lämning på detta och det börjar bli spännande. Jag gör det fast norr till söder...

  Map nattsudd är det väl så att bor man utmed tunnelbana så kan man "komma hem" närsomhelst på natten (nästan... finns väl nån timme som de inte går), men även pendeltågen går väl till framåt tvåsnåret på helgerna. Dvs även boende i upplandsväsby, södertälje mfl. hindrar inte att ibland gå ut sent på kvällen... Sen är det väl inte så kul om man vill hänga på krogen ofta...

  Men tyvärr är det väl så att sett till "livskvalitet" så ligger sthlm ganska lågt pga just att möjligheter finns men man bränner snabbt hela lönen och kan inte göra allt man vill... Jämför man med mindre orter så finns kanske inte lika mycket att bränna pengar men det kostar mindre så man har mer tid och pengar över... Sen är väl göteborg inte fel map "utbud"...

  Men mekgarage och bilförvaring... är inte lätt om man är lägenhetsboende... även villor har ofta inget eller bara ett litet garage och små uppfarter... Så garage är det ont om...
  Äger fn. ingen SAAB.
  Tidigare bilar: 900 EMS 1979, 900i 1985, 9000 2.3i 1990, 99 GLE Automatic 1976, OG9-3 2002 (BioPower), SAAB 9000 CSE 1998, SAAB NG9-3 CAB
  Tech2 och CombiAdapter
  Annat bilinnehav: Renault Zoe -19, Volvo V70 -05, BMW Z3 -99, VW 1957, VW Karmann Ghia 1960. Tidigare bilar: VW 1302S 1972, VW 1950, 1962, Golf SC 2014,-16,-17,-19, Passat GTE- 20

 7. #7
  Steg 3
  Reg.datum
  apr 2009
  Ort
  Stockholm
  Inlägg
  3 503
  Medlem#
  11937

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Citat Ursprungligen postat av risig9000
  Citat Ursprungligen postat av jellybear
  Att bo söder om stan och jobba norr om stan är inte kul, i alla fall inte om man jobbar kontorstider.
  Lägg till dagishämtning och lämning på detta och det börjar bli spännande.
  Det är just därför jag fortfarande bor i lägenhet i stan: 10 meter till dagis, min fru har 20 min och jag har 30 min till jobbet. Visst rycker det i köpa-villa-tarmen, men då skulle pendlingstiden gå upp markant och vardagen bli svårare att få ihop.

  Men nu ska vi inte skrämma bort TS från att flytta hit - det finns så många fördelar med att bo här som med råge väger upp nackdelarna vi diskuterar här i tråden.

 8. #8
  Steg 4
  Reg.datum
  jan 2003
  Ort
  Mälardalen
  Inlägg
  4 683

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Bo i och runt Stockholm är skitdyrt och svårt att få tag i bostad, också svårt om man gillar bilar. Mekgarage är sällsynta och dyra. Hemsk trafik som bara blir värre för varje dag.
  MEN, Stockholm är en ruggigt fin stad med bra partyliv och många intressanta arbetstillfällen.
  Om jag vore du skulle jag köpa ett billigare hus en bit utanför Stockholm och kanske satsa på jobb i någon förort på rätt sida om stan.
  Jag är gammal 08:a som flytt stan och flyttat till landet.
  Kör Mercedes GLK, Mercedes 560SEC, Saab 9-5

 9. #9
  Sugmotor
  Reg.datum
  jan 2013
  Ort
  Karlstad
  Inlägg
  54

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Klarar tyvärr inte av stockholm alls... Det är något med stället som får mig att rysa.
  Storstad - Göteborg (Vilket du vill fly från).

  Annars hade jag rekommenderat något halvstort ställe!
  Karlstad är perfekt storlek för mig!

  Sök jobb, ta ett bra jobb i en halvstor stad och flytta dit.
  Finns många städer i vårt avlånga land som säkert hade passat dig
  Saab 9-3 Turbo X -08

 10. #10
  Helt original
  Reg.datum
  aug 2010
  Ort
  Göteborg/Gdansk, Polen
  Inlägg
  905
  Medlem#
  8419

  Re: Tankar på flytt till 08-landet(Stockholm)

  Tillsvidare så har allt lagts på is, men varför jag vill flytta till Stockholm är för att vill delvis börja om med nytt liv, nya vänner bl.a osv. Plus att jag är en kille som är väldigt van vid storstädet också, samt att vad jag fått erfara finns det många arbetstillfällen där. Om boendet där är dyrt och det samtidigt är svårt att hitta boende i Stockholms kommun utanför centrum så kan ju förorterna som te.x Norsborg i Botkyrka kommun, Farsta eller Huddinge med flera vara bra alternativ.

  Eller vad skulle alla som bor i 08 området säga?
  Bilar:
  1x og900 T16 sedan 1984, 1x 900 LUX sedan 46000 mil(sommarbil)
  1x 9-3 Aero 2014 snart 1500 mil(sommarbil)
  2x 9-5: 1x ng9-5 Aero 2011 Mackan steg3(sommarbrukis), 1x og9-5 SC (vinterbil)

 11. #11
  Helt original
  Reg.datum
  aug 2010
  Ort
  Göteborg/Gdansk, Polen
  Inlägg
  905
  Medlem#
  8419
  Hej!

  Pga baktankar i huvudet så har nu detta börjat bli aktuellt igen då man känner sig väldigt nere just nu, har samtidigt tagit busskort nu också vilket borde leda till arbete lättare. Behöver mer erfaranheter just nu apropå detta var man skulle kunna hitta bra boende osv, samt även vilket bussbolag runt trakterna man kan söka jobb hos som kör för SL.
  Bilar:
  1x og900 T16 sedan 1984, 1x 900 LUX sedan 46000 mil(sommarbil)
  1x 9-3 Aero 2014 snart 1500 mil(sommarbil)
  2x 9-5: 1x ng9-5 Aero 2011 Mackan steg3(sommarbrukis), 1x og9-5 SC (vinterbil)

 12. #12
  Steg 5
  Reg.datum
  feb 2006
  Ort
  Torpshammar
  Inlägg
  5 959
  har du fortfarande att antal hobbybilar du vill husera så ser jag ju problem redan där. Att hitta bostad är svårt, att hitta en bilplats är ännu svårare och dyyyyrt. Har du dessutom fler bilar så är det nog väldigt väldigt svårt. Går säkert att hitta nån uppställningsplats för 3-5000 i månaden men mekmöjligheter brukar vara begränsat.
  Alternativet är ju hus då såklart. Kom ihåg att du pendlar väldigt långt på ett SL kort så man ska nog inte stirra sig blind på att bo centralt.

 13. #13
  Steg 3
  Reg.datum
  aug 2007
  Ort
  Stockholm, Nacka
  Inlägg
  3 585
  Nej för fan, kom inte hit!

  Skämt å sido... Som föregående talare säger så är stockholm inte direkt en stad som passar en bilentusiast om man inte har antingen väldigt djupa fickor (som såklart är fulla då) eller bra kontakter. Hitta meckgarage här kostar en rejäl slant och man får räkna med att man sällan hittar garaget i samma område där man bor, man får ofta se sig om rätt länge innan man hittar något som kan tänkas passa. Samma gäller med parkering kring bostad, oftast är det datumparkering eller betalda platser vilket då också kostar mer ju fler bilar du har..

  Är du ny här och vill komma undan relativt billigt vad gäller boendet så bör du leta någon mil utanför innerstan, ju längre från innerstan du kommer desto billigare blir oftast parkering med. Gällande vart man ska bo beror helt på hur man själv är funtad, vad man har för ekonomi att röra sig med, om du tänkt köpa lägenhet eller om du har sån tur att du hittar en hyresrätt. Det sistnämnda är det lååååånga köer på här..

  Jobb finns det däremot gott om, bara man faktiskt vill jobba och kan tänka sig att jobba med något man egentligen inte planerat att syssla med, i alla fall till en början, flyttar du hit och jagar jobb, var inte allt för kräsen i början..
  Im not a complete idiot, some parts are missing! If you find them, PM me!
  Saab 9-5 aero -01 E85-konverterad, 375hk/530 nm
  Min projekttråd på STCS

 14. #14
  Steg 2
  Reg.datum
  nov 2012
  Inlägg
  2 128
  Sök buss jobb i hela landet. Att knö omkring med buss i stockholm är inte det roligaste.

 15. #15
  Grundladd
  Reg.datum
  okt 2013
  Ort
  Härnösand
  Inlägg
  304
  Medlem#
  9591
  ett litet tips,bussföretaget Westins buss är ett bra företag,dom har lokala körningar och även linjer som trafikerar vår vackraste o bästa landsdel (norrland) finns mycket här uppe,städer som tex sundsvall är bra, där finns bra med uteliv billigt boende,och även billiga o bra mek garage,finns även andra arbetsgivare som är i behov av en duktig chaufför här uppe,bara lite tips om du ska röra på dig Lycka till med dina planer.
  Saab 9-3 tid Vector -06 / Saab 9-5 Aero -04

Liknande ämnen

 1. "Gifta ur" Trionic box ur en 9000 innan flytt till ny bil??
  Av Martin H i forum Motor och motorstyrning
  Svar: 5
  Senaste inlägg: 2012-08-23, 10:47
 2. Svar: 1
  Senaste inlägg: 2009-12-30, 00:19
 3. Vad ska man köpa? (Flytt)
  Av /J i forum Off Topic
  Svar: 10
  Senaste inlägg: 2009-09-16, 10:35
 4. Svar: 0
  Senaste inlägg: 2008-02-19, 11:56
 5. Bra saabskrotar runt om i landet!
  Av jayzon i forum Allmänt
  Svar: 13
  Senaste inlägg: 2007-03-08, 01:34

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •