Hej alla,

Vi har efter mycket om och men (repräkning på 42.000kr totalt.. ) äntligen fått ordning på våran Saab 9-5 2.3t Biopower 2008 som vi köpte i förra året. Och vi är så här långt väldigt nöjda med bilen sånär på att den inte har Sport Chassi, nåt vi trodde den hade när vi köpte bilen, så det kränger ju en hel del..

Dock har vi tyvärr några störande moment kvar och det gäller växellådan.

Det som händer är att backen ibland fortfarande kan trilskas med att vilja gå i efter att man kört en sväng med bilen, något som då föranleder till att man får lägga i 1-2-3 osv tills att växeln vill gå i.

Enligt verkstaden är det här mer eller mindre "standard" på 9-5 och inget att således bry sig om, utan kuggarna kan tydligen behöva komma i ordning så att säga.

Är detta sånt som kan vara eller är det lite båg?

Tråkiga är ju att växellådan har ju blivit isär plockad med bla ny synkning på backen på garanti för bara 800-900 mil sen då backen började skrapa när man ville lägga i den växeln.

Utöver det så hör också ett svagt vinande ljud från lådan, något jag hört att man kan få räkna med på dom senare årsmodellerna, men att det då först och främst skulle gälla 1an och 2ans växel. Vi hör det på upp till 5ans växel vid speciellt lägre fart och det verkar som om det låter lite mera när man ger gas.

Har ni kloka några idéer eller tips? Man blir ju lite paranoid efter haft strul med bilen..