Tjena!

Köpte en SAAB 9-5 kring mellandagarna och tänkte att det är på tiden att jag reggar mig på ett SAAB-forum, så here goes.

Har iaf ett litet "problem" med SAABen, om man nu kan kalla det problem. Den går verkligen som en klocka/som ett spjut, har inte haft några mekaniska problem alls med den, men... motorlampan lyser på bilen vilket jag tycker är lite störande. Köpte den av en kompis släkting (som jag bedömde vara hyfsat pedantisk med bilen, den var väldigt välskött och 99.5% är fungerande på den), och enligt honom hade motorlampan lyst så länge han hade haft bilen, vilke var ett par år. Han påstod att han hade kollat upp det och att det var nån givare som var paj. Litar väl på honom, men tänkte att det är väl bäst att kolla upp det, det känns som sagt inte så najs att den alltid lyser. Då vet man ju inte om det skulle vara något som gör att den faktiskt ska lysa.

Vet ni om det är något känt problem hos SAAB att motorlampor lyser utan någon egentlig anledning, eller har några tips på vad det skulle kunna vara? Har annars tänkt fara in på SAAB med en påsa bulla eller så, så får de kolla felkoderna en snabbis.

Vart att nämna är kanske också att motorn var bytt på garantin för ca 5000 mil sedan, och nu har den gått dryga 19000.

/Viktor

Edit: typo.